foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly

A 4. fordulóban a szűk és sok izgalmat tartogató római futam került megrendezésre.

1. Futam

Az időmérő eredményeként Krisz és a tempóját megtaláló Dynamo rajtolhattak az első sorból. Krisz rjatolt az élről, és annak rendje és módja szerint ki is lőtt. Mögöttük Zsolt kapta el remekül a rajtot, és kezdett el feljönni a vezető párosra. A hátsó egyenesben már másodikként futott be, és azonnal Kriszt kezdte támadni. Dynamo árnyékként követte őket. Eközben hátul nagyjából hasonló sorrendben ragadt a mezőny, és tisztes közelségből figyelték egymást a felek, bár nem sok előzést láthattunk. A harmadik kör elején, a célegyenes végén Zsolt átvette a vezetést Krisztől. Eközben a hátsó régió is elkezdett szétszakadni, Máté és Peti elléptek picit, míg a Mario-Redbreast-Csellarka trió az utolsó 3 helyen követte egymást. 

Az 5. körre a Máté-Peti-Dávid hármas talált egymásra, és késhegyre menő csatákat vívtak egymással. Ugyanebben a körben Dynamo is beugrott Krisz mellé a nagy jobbosban, és kifékezte őt. 

A 6. körben Krisz és Dynamo ismét egymásra találtak, egyikőjük sem hagyott helyett a másiknak, így két szűkületben is egymáson és a falon fordultak, ezzel magukra húzva Mátét és Petit, míg Zsolt szabad utat nyert előttük. 

A 7. körre a négyes csata vesztese Dynamo lett, aki az 5. helyig csúszott vissza, Peti pedig átvette a 3. helyet. A verseny fele felé közeledve Máté és Dynamo fizikai kontaktot nem nélkülöző csatája időnként a római szalagkorlátban is kárt tett, de kétségkívül ritkán látható fej-fej melletti csatát vívtak. Dynamo a 12. kör végén a boxba hajt, ezzel az utolsó helyre visszaesve.

A sort a 14. körben Peti folytatta, őt követve Csellarka is kereket cserélt, megpecsételve ócska taktikája sorsát. A boxkiállás után Dávid fellépett a dobogóra, míg Redbreast eltolt taktikájának köszönhetően már a 6. helyen járt. 

A 16. körben Krisz is kiállt, és ezzel a 4. helyig csúszott vissza,.

A 18. körre fordulva a vezet Zsolesz is kiállt, a vezetést Dávid vette át, Zsolesz a dobogó legalsó fokára csúszott vissza. 

A 19. körben Máté a második helyről állt ki, és a hatodik helyig csúszott vissza, ezzel ismét egymásra leltek a régi barátjával, Mátéval. A boxkiállások miatt felborult rend Máté bokszba hajtásával állt helyre, Zsolesz visszavette a vezetést, Dávid pedig az ötödik helyre jött vissza. Redbreast taktikája kifizetődni látszott, lágy gumival nagyon versenyképes volt a negyedik helyen, míg a többiek a kemény szetten hajtottak.

Zsolesz utcahossznyi előnnyel kezdte meg az utolsó kört, mögötte Krisz és Peti hajtottak, és néhány méter múlva Zsolesz látta meg először a kockás zászlót. Megérdemelt, szinte rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Krisz és Peti végeztek, remek futamot teljesítettek mindketten, de nem tudták megszorongatni a későbbi győztest.

Dynamo remek tempót hajtott az elején, majd kicsit korai bokszkiállása miatt visszaesett.
Az utolsó két helyen Csellarka és Mario végeztek.

Rating: /5 ( Votes)
Views

2. Futam

A fordított rajtsorrend miatt izgalmasnak ígérkezett a rajt. Csellarka a második helyről jobban kapta el a rajtot, és elsőnek fordult, mögötte Dynamo is remekül rajtolt, nyereménye egy második hely lett. Mario picit szétesett, így a hátsó egyeneshez érve már csak 4. volt, és az egyenesben a hátulról előretörő Zsolt is megelőzte. A kör végi kombinációban Krisz és Máté vívtak csatát a falat is bevonva, előttük Redbreast. Eközben a célegyenes végén Peti vágott be Csellarkanak, akinek a hátsó egyenesben már Zsolesz ellen kellett védekeznie. Zsolesz végül egy körrel később, az egyenes előtti lassítóban mutatta meg ki a gyorsabb, és eredt Peti után.
Picivel hátrébb Redbreast Mariot megelőzve már az 5. helyen futott, Dynamot üldözőbe véve. Az utolsó három helyen Máté, Krisz és Dávid vívtak ádáz csatát. Máté és Krisz mindjárt a 4. kör végén a boxba hajtottak, lágy gumira váltva. 

A 6. körben Redbreast, Márió és Krisz hajtott a bokszba, ezzel ismét összerázva a mezőny második felét. Az így kialakult tülekedésben Krisz, Dávid és Márió bonyolódott csatába, bevonva a pályaelemeket is. Előttük Mátés és Redbreast vívott csatát, árnyékként követte az idősebbik Losonczy a fiatal versenyző.

Redbreastnek a 10. körben sikerül előznie, a nagy csata következményeként pedig Krisz ér fel a párosra. A kör krónikájához tartozik Csellarka boxba hajtása, aki ennek köszönhetően a 4. helyre csúszik vissza, és hamarosan megkapja a nyakába a Redbreast-Máté-Krisz hármast. Azt a hármast, amelyben ismét forrósodik a helyzet, Krisz támadja folyamatosan Mátét, akinek egyre inkább a tükrét kell figyelnie, ezzel Redbreast meglóg tőle egy picit.

A szerencsés 13. körben aztán Krisz megelőzi Mátét, a célegyenes után pedig redbreast hagyja ott Csellárkát, aki azonnal Kriszt kapja meg díszkíséretnek. Csellarka a kemény-gumin nem tudja tartani a lépést velük, és a kör végére már Máté és Dávid támadják őt. Csellarka a 8. helyre esik vissza, és már csak távolról nézi az előtte kialakuló Máté-Dávid és Redbreast Krisz páros versenyét.

A 14.-körben Peti az élről áll ki, átadva ezzel a vezetést Zsolesznak. Ők a verseny kezdete óta egymást tisztes távolból követik, előzési kísérletre nem került sor köztük. Egy körrel később Zsolesz is a bokszba áll, Peti visszaveszi a vezetést, és kettejük közé Dynamo furakszik be. Ő meglepően jó állapotú lágy gumikon egy kör múlva már az első helyért meccsel a kemény gumikon küzdő Petivel, és a hátsó egyenesre fordulva sikerül is megelőznie. Mögöttük a Krisz-Redbreast-Dávid-Máté négyes egy bolyban halad.

A 20. körre a kopott lágyakon haladó Dynamo lassul, így az új, kemény szetten érkező Peti-Zsolesz duó utól éri őt, és szorongatni kezdik. Megelőzniük azonban nem sikerül, Petit szinte csak centik választják el tőle, de a győzelem Dynamo-é. A fiatal versenyző okos taktikával a verseny utolsó részében szerzi meg a győzelmet.
Az utolsó körökben Dávid és Red csatája szolgáltat még izgalmat, akik az 5. helyért vívnak vérre menő, de korrekt csatát, az óhajtott pozíció végül egy utolsó körös előzéssel Dávidé lesz. A sort Máté Csellarka és Mario zárja.

Összegzés:

A néhol szűk, néhol széles római utcákon izgalmas csatákat láthattunk, kőkemény, kilincs a kilincsnek harcokat. Sok csata túl is mutatott ezen, és a felek gyakorta ismerkedtek meg a szalagkorláttal. Kiemelendő Zsolesz szereplése, aki az első futamon szinte rajt-cél győzelmet aratott, és a második futamon is a győzelemért küzdött, a dobogó harmadik fokán sincs oka szomorkodni, ebben a körben ő gyűjtötte a legtöbb pontot.

Csellár András

{flike}{fcomment}