foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly

 

A futam immáron felszáradt pályán sartolt el. A lámpák kialvása után a hátsó régiókban igen nagy kavarodás alakult ki ami Zsoltot is érintette.

A kameraállásokból nem látszott világosan, hogy csak a "kalamajka" miatt maradt le vagy tényleges kontaktba keveredett avagy meg is pördült. Szerencsére sikeresen túljutott az első pár kanyaron ahol már páran kiestek előle. Majd a szintén leszakadt Zanini-vel maga előtt megkezdték a felzárkózást az élmezőnyre. A rajtbaleset amiben több autó is érintve volt vizsgálat alá került. A futam után fogjuk megtudni a bírák döntését. Zsolti gyorsan magára talált és már az első körökben az élmezőny idejét autózva folyamatosan zárkozott az előtte haladókra. a 4. körben a nyomás alá helyezett Zanini hibáját kihasználva megelőzte őt és honfitársa a B3 Racing fiatal versenyzője Fekete Dominik "nyakára" érkezett. Az 5. körben őt is megelőzte szintén ott ahol egy körrel korábban az olasz vetélytársát. Közben a nyomában haladó Zanini a 6. körben újra támadási pozícióba került és visszaelőzte Zsoltot. Az élen eközben Azcona bő 2mp-es előnyt épített ki amivel magabiztosan vezetett. Egy pár helyezéssel előttük a magyar Bús Edina több kontaktba keveredve az ideális vonalat többször elhagyva és Mateu Clement-et megforgatva végül a pálya szélén parkolta le SEAT-ját. Közben Julien Briché is hibázott előttük aki magával húzta Zaninint. Zsolt ügyesen helyezkedett és elkerülte a kavarodást. Ezzel már a 16.(!) helyre érkezett meg elérhető távolságra a 14. helytől. A verseny záró köreiben is keményen nyomta és bár előzni már nem tudott igen közel került az előtte lévőkhöz. A futamot végül Azcona nyerte Paulsen és a tavalyi címvédő Rosell előtt. Így az első versenyén kívülről ugyanazt láthattuk amit itt nálunk a szimulátoros versenyeinken is megtapasztalhattunk azaz: Zsolti nagyon jól bánik a gumikkal szépen tud rájuk vigyázni és igen imponáló köröket tud teljesíteni a használt gumikon. Jobbat mint vetélytársai. Az este folyamán megpróbáljuk utólérni és készíteni egy villáminterjút vele. A biztató kezdés után folytatás holnap a második futammal amiről szintén élő közvetítést adunk.

 

Íme a futam:

 

 

{flike}{fcomment}