foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly

Ez a nap is eljött! Az uborkaszezonnak vége, itt az Ősz a szimulátoros idény kezdete. Mi mással is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint egy olyan ligával, ahol Spa és a Nürburgring a két versenyhelyszín?! 

Egy rövid szabadedzés után kirajzolódni látszott, hogy ezt a futamot csak Ádám veszítheti el. Aztán jött az időmérő, ahol rátett még egy lapáttal és közel másfél (igen, 1,5) másodpercet adott a mögötte végző Máténak. Mögöttük Rudi és Geri, majd a harmadik rajtsorban Fuvaros és Andrea végzett.

 

A rajt előtti pillanatokban, már-már tapintani lehetett a feszültséget a levegőben. Majd a piros lámpák kialvása után, fülsüketítő morajlással megindult 5000 lóerő és az őket megzabolázni própáló mezőny.
Ádám tisztán eljött, majd a mögüle induló Máté beragadt kissé, de szerencséjére a La source-ig nem vesztett pozíciót. Fuvaros már nem volt ennyire szerencsés és az első kanyarig 2 pozíciót is veszített, amit helyes helyezkedéssel később korrigálni tudott. De mégsem ő járt a legrosszabbul, az előtte forduló Peti ugyanis a kijáraton megcsúszva keresztbe vágta Ferrari-ját, ezzel már az első kanyarban megpecsételve saját és Geri versenyét.
Ennek leginkább Andrea örülhetett, aki így 2 pozíciót is nyert.


Az Eau Rouge-t elhagyva Rudi máris támadta Mátét és így a Kemmel egyenes végén már ő fordulhatott a második helyen. Szintén az első körben már Fuvaros támadta Mátét a harmadik helyért a Buszmegálló sikánban, ahol a balosban Fuvaros neki is ment az előtte haladó társának, ezzel tökéletes lehetőséget teremtve Andreának, ki nevető harmadikként nézte végig az egészet, hogy újabb pozíciókat fogjon. Pechjére dobogós pozíciója tiszavirág életű volt, mert Fuvaros az első adandó alkalommal megfosztotta tőle. Majd három kör erejéig Máté is beszorult Andrea mögé. Mire megtudta előzni, addigra Fuvaros olyan távolságra lépett el tőle, hogy be betonozódni látszott az első négy hely. Majd a nyolcadik körben jött dráma, mikor Máté az Eau Rouge-ban felfelé eldobta az autót, úgy tűnt elúszott neki a verseny, mert a boxból indult újra akkora már 7-ként. A 10. körben aztán Geri lepte meg a mezőnyt, aki elsőként állt ki a pitbe Andrea mögül, ezzel veszítve 3 pozíciót, majd Peti mögé érkezett vissza. Őt a 11. körben előzte meg, így feljőve a 7. helyre. Eközben Máté sem tétlenkedett és szórta a jobbnál-jobb kört, ennek hála utol is érte Balázst a 13. körben, majd félkör vonatozás után, feljebb lépett az ötödik helyre. Míg a hátsó légiókban folyt a verseny, szépen csendben Fuvaros is lopta a távolságot Rudihoz képest. Majd eljött a pillanat, amit az elöl haladó szeretett volna elkerülni, Fuvaros odaért, előzött, majd el is kezdte kiépíteni előnyét Rudival szemben. Balázs a 15. körben érezte úgy, hogy neki bizony ki kell állnia a boxba, ezzel pedig elvesztette pozíció előnyét Gerihez képest, aki ezzel a hatodik helyre avanzsált. A verseny végéhez közeledve, Máté komoly másodperceket harapott ki az előtte haladó Andreához mért távolságból, aki a 15 körös gumikon leginkább a túlélésre játszott. A 18. körben meg is történt az előzés, Máté pedig fellépett ezzel a 4 helyre. Ezután mindenki, csak beakarta hozni autóját a célba, így további helycsere nem történt. 

Továbbá megemlíteném még Zsoltot, ki a boksz kiállása közben kizárást kapott a játéktól, így nem tudta befejezni a futamot.

 

A futam után Ádám vezeti a bajnokságot, majd Fuvaros, Rudi, Máté, Andrea, Geri, Balázs, Peti és Csaba zárja sort. Véleményem szerint a második helytől lefelé még nyitott a bajnokság, így sok sikert kívánok minden indulónak.

 

Jó felkészülést!

 

Tápai Ádám Onboard

 

Eredmények: ITT 

 

{flike} {fcomment}