foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Konichiwa Tokyo, és persze Ohoyc gozalmasu mindenkinek!
Ha nem értitek teljesen tisztán, amit írtam, ne rágódjatok rajta túl sokat, mert én sem igazán, de sajnos mivel a google fordító csak négyzeteket adott fordításnak, kis keresgélés után csak ennyit találtam üdvözlés gyanánt. A lényeg, hogy nem káromkodtam.

 

A köszöntésnek persze az az apropója, hogy megrendezésre került a Then&Now sorozat Godzilla kupájának nyitó fordulója. Mivel a sorozatról elvileg tudnak az érdeklődők is ( ha nem, akkor KATT:http://raceonlinehungary.net/ROH/index. ... w-godzilla , ezért nem írogatok sem a szabályokról, sem az autókról, hanem belecsapok rögtön a közepébe!

1. futam:

A pole-ból - nem igazán - nagy meglepetésre fuvarospetya indulhatott, a 2. helyet Peti szerezte meg, utána Bandage, Redbreast, Dynamo, Ugibug és Csellarka volt a sorrend. A rajt és az első kör esemény- és balesetmentes volt, a hely és az autó előtt tisztelegve Csellarka az első kör utolsó kanyarját gyönyörűen driftelve vette be. Már rögtön a verseny elején fuvarospetya, Bandage, Peti és Redbreast meglépett, őket Dynamo követte kis távolságra, utána Csellarka és ugibug küzdöttek egymással és a körülményekkel. Az élen álló négyesfogat először egyre jobban távolodott a többiektől, majd a féltávig fuvarospetya-Bandage, illetve Peti-Redbrest párosokra osztódtak és folyamatosan harcoltak egymással a helyezésekért, miközben mögöttük Dynamo haladt, a változatosság kedvéért most ő eresztgette a füstöt ugibug-ra, akit eközben Csellarka üldözött.
A versenytáv felére az első négy újra egyben volt, folyamatosan előzgették egymást, sok helyen egymás mellett mentek, a célegyenes végén pedig nem volt ritka az sem, hogy három autó is egy vonalban volt (még az utolsó körben is!), ezek során alig-alig értek egymáshoz, mindenki vigyázott a másikra. Az üldözők között Dynamo kicsit meglépett a többiektől, Csellarka és ugibug viszont folyamatosan akcóban voltak egymással.
Az élmezőnyben az utolsó körben a célegyenes végén Peti elszámolta magát a szélárnyékban a féktávon és meglökte fuvarost, Bandage mögött így Redbreast feljött a második helyre. Az utolsó körben fuvarospetya még Petit meg tudta előzni, de Redbrest-et már nem.
A futamhoz hozzátartozik, hogy az első négy helyezett 1mp-en belül volt.
A bevezetett új szabályok szerint a leggyorsabb körért járó 3 pontot Peti zsebelte be, így rögtön csökkenteni is tudta lemaradását.

2. futam:


A fordított sorrend, illetve a bemelegítés nélküli rajt a megváltozott gumi- és erőviszonyoknak köszönhetően az első néhány körben természetesen még érződött, aztán persze a mezőny belerázódott az új körülményekbe.
A rajt itt is tiszta volt, nagy változások nem voltak, de amikor a kör felénél ugibug az egyik kanyarban a falnak sodródott, Csellarka melléért, ugibug pedig szó szerint a falon akadt, az utána érkezők tehetetlenül beleszaladtak, így alaposan megváltozott a sorrend rögtön az elején: Dynamo állt az élre, őt az 5. helyről rajtoló fuvarospetya követte, majd Csellarka, Bandage, Redbreast, a mezőnyt pedig a balesat két nagy vesztese: ugibug és Peti.
A felvételeket visszanézve egyébként senkit nem lehet a balesetért hibáztatni, egyszerű programozási hiba miatt akadt meg szegény ugi.
Fuvarospetya hamar az élre állt és előnyét nyugodt, kiegyensúlyozott és tőle megszokott tempóban folyamatosan növelte egészen a verseny végéig.
Mögötte izgalmasabban alakult a helyzet: Dynamot először Redbreast előzte meg 2 kör küzdelem után, majd a 4. körben Bandage is, miután az "S"-kanyarban Dínamo hibázott. Egy körrel később Redbreast ugyanitt rontott, így Bandage mellette is el tudott menni. Az előző futamhoz hasonlóan Csellarka és ugibug megint megtalálták egymást, és nem is igazán hagytak békét a másiknak, csatázásukba később Dínamo is beszállt.
A futam hősének talán Petit lehetne kikiáltani, mert miután az elő körben alaposan összetört az autója és lemaradt, folyamatosan gyors köröket tudott produkálni és egymás után előzte meg az előtte haladókat. Egészen a 3. helyig menetelt, Bandage-al már nem tudott a rendelkezésre álló 13 körön belül támadást kieszközölni.
Ahogy fentebb kiderült, fuvarospetya tetemes, 12mp-es előnnyel nyert, ráadásul övé volt a leggyorsabb kör is, így nem engedte senkinek, hogy faragjon a hátrányból a ponttáblázaton, a további sorrend Bandage, Peti, Redbreast, ugibug, Csellarka, Dynamo lett a végén.

A saját véleményem szerint nagyon jó nyitó futamon vagyunk túl, remélem mindenki másnak is tetszett, szerintem nagyon korrekt és jó csaták voltak. Érzésem szerint sok ember nem unatkozott (talán az első futamban Dynamo volt magányos, a másodikban pedig fuvarospetya). Ha a következő futamon pedig esetleg már teljes létszámban leszünk, akkor a színvonal tovább emelkedhet, és talán kisebb az esélye a magányos körözgetésnek is.
Köszönöm mindenkinek a részvételt, találkozunk jövő héten Suzukában, ahol az előrejelzés szerint mindig sütni fog a nap, tehát meleg ruhát, esőgumit otthon lehet hagyni. Sayonara!

{flike}{fcomment}