foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

 

 

Véget ért egy hosszú menetelés, és közel egy hónapos feszült versengés után kockás zászlót kapott az idei GT Academy regionális selejtezője. Csapatunk várakozáson felül teljesített. Hárman is bekerültek a közvetlen elitbe amire méltán lehetünk nagyon büszkék. Bravó fiúk szép munka volt!

 

Csakis szuperlatívuszokban lehet beszélni a Race Online Hungary Team szerepléséről. Egy fiatal gárda tele ambícióval és máris a közvetlen TOP mezőnybe érkezett. A pálya és autó kombináció igen komoly kihívás elé állította a versenyzőket. Itt a jó kör összetett tényezők függvénye volt. Az állandó hibalehetőség mellett óriási koncentrációt és lehetetlennek tűnő manőverezgetést igénylő embert próbáló feladattal szembesülhetett az aki megpróbálta a legjobbak közé rangsorolni magát. Úgy gondolom az összes nagy verzenyzői kvalitást igénylő időmérő méltó módon állította fel a mércét az itthoni és a nemzetközi szimulátor közösségben. A továbbiakban nézzük meg közelebbről a TOP-10-es helyezetteket.

Csapatunk legjobb eredményét ROH-Fuvaros 3. alias Blazsán Patrik szolgáltatta. Örömmel jelenthetem be, hogy Patrik továbbjutott a területi döntőbe ahonnan egyenes ágról juthat tovább a silverstone-i álomdöntőbe. Az egész csoport nevében gratulálunk ehhez a nem mindennapi teljesítményhez. Petya nagyon stabil volt végig, és egy pillanatra sem adta ki a kezéből a kontrollt a továbbjutó helyet illetően. Mindig annyit javított amennyi szükséges volt. A profi, és kitartó versenyzői magatartása meghozta a várva várt sikert. Nézzük, hogyan értékel az érintett.

„Gratulálok mindenkinek a ROH csapatból. Örülök a helyezésemnek, de nem tudtam kihozni magamból a maximumot.Az utolsó héten nem tudtam gyakorolni,de azért összejött egy jónak mondható kör. A csapat remekül teljesített, még egyszer gratulálok mindenkinek. „

A következő TOP-10-es versenyzőnk a fiatal ROH-Krisz24 9. alias Szőcs Krisztián aki egy viszonylag korán futott erős idővel tartotta bent magát az ország leggyorsabb szimulátor versenyzői között. A mindösszesen 17 éves fiatal tehetség nagy ígéret a csapatunk számára. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy rövidesen még többet hallhatunk majd róla.

„Örülök , hogy részt vehettem először az Academy-n és örülök ,hogy ezt a csapatot képviselhettem. Nagy eredményt értünk el, hiszen 3-an is az első 10-ben végeztünk, de természetesen az egész csapatnak gratulálok mert mindenki jól odatette magát. Külön gratulálok a bejutó csapattagnak is, aki egy igen jó körrel ott van a 3-dik helyen! Nem bánkódom a 9-dik helyem miatt,  és amiért nem jutottam tovább. Most nem sikerült, de nem adom fel és jövőre még jobban odateszem magam, hogy továbbjutó legyek! Már azért fontos lenne számomra a továbbjutás jövőre, mert ki akarom próbálni magam egy igazi versenyautóban, és a GT Academy által lássák, hogy képes lennék jó eredményeket elérni a való életben is, nem csupán a szimulátorban. Köszönöm a csapattagok segítségét és támogatását. Az alkalmat megragadva, külön köszönöm annak a két személynek akik bíztattak a végsőkig, hogy ne adjam fel és mondták , hogy az se baj ha most nemjutok tovább, hiszen már elértem valamit az Academy-n bent vagyok az első 10-ben. Szóval nagyon köszönöm nekik!” 

A TOP-10-es listát ROH-Zsolesz 10. alias Bíber Zsolt zárja. Zsolesz az elejétől fogva a pályán volt kisebb nagyobb megszakításokkal. Elég korán bekerült a 18-asok táborába ahol folyamatos javításokkal érkezett meg a legjobb tízbe. 

„Nagyon kemény menet volt. Biztos vagyok abban, hogy a legjobb tíz versenyző nem véletlenül van ott ahol. Én személy szerint az összes TOP-10-es pilótának kiemelten gratulálok. Komoly versenyzőknek tartom őket, ismerve a feltételeket amikkel mentünk. Elképzelhetőnek tartanám azt is, hogy ebben a felállásban megmérkőzzünk egymással egy versenyszéria keretében. Egész biztosan óriási küzdelem lenne. Magamról annyit, hogy ha valaki ezt az elején feldobja nekem mármint, hogy 10-ik leszek a végelszámolásban akkor azt szó nélkül elfogadtam volna. Később ahogy a határaimat elkezdtem feszegetni rájöttem, hogy mekkora potenciál van még bennem. Nyilván mindenkinek minden nem sikerülhet és bár magamnak sok dolgot sikerült bebizonyítani nagyon nagy örömet okoz a tudat, hogy egy nem 100%-os teljesítménnyel értem el azt amit sikerült. Ez a jövőre nézve mindenképpen biztató és további távlatokat nyit meg egy komolyabb szintű versenyzés felé.”

 

A három kiemelten jól szereplő versenyzőnk mellett azért akadtak még egyéni jó teljesítmények. Ilyen volt ROH-Redbreast 22. alias Losonczy Ferenc is aki önmagához képest nagyon jól szerepelt. Sikerült helyezéseket javítania a tavalyi Academy-hez képest ami mindenképpen biztató. Sajnos a 18-as idő kifogott rajta aminek hiányában nem tudott az élen maradni. Ennek ellenére a 22-ik helyezése mindenképpen jónak mondható. A következő listás versenyzőnk ROH-Bandage_520 43. alias Németh Andris a Then and Now széria szülőatyja és szervezője. Andris nem igazán találta a fonalat. Az ő szereplése kicsi csalódás mert tőle azért elég komoly időket vártunk. Túl későn csatlakozott a próbálkozók közé és amikor nevezett már elég erős idők voltak a listán ami nyílván nem segített neki abban, hogy felvegye a ritmust. A folyamatosság nélkülözhetetlen volt ebben a menetben. Bandagee nagyon erős versenyzőnk és nekünk már nem kell bizonyítania. Mindenesetre biztosak vagyunk abban, hogy a tavalyi szintén 32-es Academy döntős versenyző tisztán látja az okát a gyengébb szereplésnek és a jövőben ezeket megpróbálja majd kiküszöbölni. ROH-Dynamo 46. alias Ifj Losonczy Ferenc a következő a sorban. Kis Fecó próbálkozott de nem sokat töltött a pályán ezért az ideje a végelszámolásban nem is tudott kiemelkedő helyzést hozni. Mindenesetre a potenciál benne is meglenne ha kicsit többet foglalkozna a vezetéssel. Reméljük, hogy kellőképpen kihasználja a vadonatúj coockpitje lehetőségeit a jövőben. ROH-Peti 52. alias Kiss Péter helyezése is eléggé megosztó. Köztudott, hogy Peti 200 fokos kormánnyal vágott neki a küzdelmeknek ami nyilván nem segíti a legjobb időkkel való versengésben. Ugyanakkor reálisan kell nézni a dolgokat. Mások is mentek 200 fokos kormánnyal méghozzá 18-as időt is, így ebből az aspektusból hagyott benne Petya rendesen. Nem mondanám ezt ha nem tudnám azt, hogy mire képes. Gyors versenyző. Nagyon bízunk benne, hogy rövidesen megjön az új kormány és új lendületet fog adni neki. Összességében jónak értékelhető a teljesítménye. Szorgalmas tagja volt a csapatnak.

ROH-Ugibug 67. Horváth Olivér a legfiatalabb tagja a csoportnak. Óriási ígéret, de ezt most sajnos nem tudta megmutatni. A csupán 14 éves versenyzőnk a koránál fogva adott türelmetlenség miatt kénytelen kissé szerényebb eredményekkel előrukkolni. Persze sokan tehetik fel a kérdést: Mit várunk el egy 14 éves fiatal sráctól? Alapjában a tanulás minden szintjét, és semmi egyebet. Nála azért más a helyzet. Mert Olivér az egyik legtehetségesebb versenyzőnk és nagy jövőt jósolunk neki. Pontosan emiatt az elvárásaink is magasak felé. A csoport sereghajtója ROH-Csellarka 178. Csellár András lett. Andris nem vette komolyan ezt az egészet. Kicsi motivációhiányban szenved. Még arra sem igazán tudjuk a választ, hogy ez az eredmény reális e avagy sem. Összességében nézve viszont erős Academy-t zártunk, és méltán lehetünk büszkék az eredményeinkre. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem mindazoknak akik részt vettek benne ki-ki a maga módján és a maga beosztása szerint. Úgy gondolom akik hátrébb végeztek azoknak a jövőben egy cél lehet az erősebb pozíciók megszerzése mert ahogy a bevezetőmben írtam ez egy igen komoly mércéje volt a szimulátorosoknak. Végezetül vessük össze a teljesítményünket a rivális csapatokkal.

A legjobb eredmények:

 1. GTF: 2:17.538
 2. BTH: 2:17.560
 3. ROH:2:17.698
 4. GTR: 2:18.091

 

2-es csapatátlag:

 1. BTH:  2:17.722
 2. ROH: 2:17.981
 3. GTF:   2:18.357
 4. GTR:   2:18.364 

3-as csapatátlag:

 1. BTH: 2:17.902
 2. ROH: 2:18.085
 3. GTF: 2:18.672
 4. GTR: 2:18.697

Amint a statisztika is mutatja nincs okunk szégyenkezni. Jövőre ugyanitt újra megpróbáljuk. A továbbiakban részletes tudósítást fogunk adni ROH-Fuvaros további meneteléséről.

A végeredmény:

{flike}{fcomment}