foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

A skandináv GT Academy döntőről érkező norvég és dán versenyzőkkel immáron nemzetközi versennyé alakult sorozat számos fordulatot és izgalmat hozott.

Nemzetközi "konfliktus" Japánban!

Mielőtt valaki azt hinné, hogy a ROH honlap helyett valamilyen bárgyú híroldalra tévedt volna, gyorsan leszögezem, hogy a cím a médiában manapság gyakran tapasztalható módon félrevezető, és csupán arra utal, hogy a lebonyolításra került az oldal által az első nemzetközinek mondható forduló annak köszönhetően, hogy északról többen is csatlakoztak hozzánk, így már nem csak hazánkfiai feszültek neki egymásnak a virtuális versenypályákon. Rögtön három ilyen személlyel egészült ki a nyári szünetről visszatérő 10 versenytársunk, akik hazájukban mind az idei GT Academy-n bizonyították rátermettségüket, vagyis nem hétvégi sofőrök. Köszöntöm őket köreinkben! 1. futam:

A pole-t fuvarospetya szerezte meg, mögötte Zsolesz és ugibug védte meg a mundér becsületét. Őket az új belépők közül DEPR és BrightDark követte, majd Redbreast, napPALI, naje777, mateka, Dynamo, ATIS és Csellarka következett. A sort Bandage zárta, akinek technikai okok miatt nem volt mért köre, nála rosszabbul csak a szintén új belépő brutus járt, akit a rajt után rögtön kidobott a gép, így sajnos nem tudott elindulni a futamon. A rajt simán és eseménymentesen lezajlott, fuvarospetya rögtön menekülőre fogta, mögötte ugibug, Redbreast, DEPR és Zsolesz harcoltak egymással a dobogó két alsó fokáért, majd Zsolesz hibája után hárman maradtak egymás közelében. Mögöttük több kisebb-nagyobb boly alakult ki, akik tagjai gyakran oda-vissza előzgettek, és természetesen voltak hibázások is, amelyek szinte mindig helyezés elvesztésével jártak. A féltávnál az élboly kicsit elnyúlt egymástól és az üldözőktől is, fuvarospetya, ugibug és Redbreast tisztes, de kényelmesnek nem mondható távolságra voltak egymástól, ez nem is csökkent a futam végéig. Mögöttük napPALI volt harcban DEPR és BrightDark-al, de végül nem tudta megelőzni őket, őket naje777, Bandage. Zsolesz, Dynamo, Csellarka, mateka és ATIS követte a végső sorrendben. A leggyorsabb kör fuvarospetyáé lett volna, de mivel ő nyert, ezért a 3 pont a mögötte célba érő ugibug-nak járt.

Then and Now: Godzilla, 2. forduló, Suzuka , 1. futam

 1. ROH-Fuvaros, 25p
 2. ROH-Ugibug, 20p + 3p : 23p
 3. ROH-Redbreast, 16p
 4. DEPR, 14p
 5. BrightDark, 12p
 6. napPALI,10p
 7. naje777, 9p
 8. ROH-Bandage_520, 8p
 9. ROH-Zsolesz, 7p
 10. ROH-Dynamo, 6p
 11. ROH-Csellarka, 5p
 12. mateka25, 4p
 13. ROH-ATIS, 3p

Nyilatkozatok:

1. Blazsán Patrik (ROH-fuvarospetya):

"Gratulálok mindenkinek, remek futamokkal kezdtük meg az őszi szezont. Az időmérőn sikerült megszereznem a pole-t,így első helyről rajtoltam. A rajt jól sikerült és már az első körben volt egy kisebb előnyöm a többiekkel szemben. Jónak éreztem a tempót,el is tudtam szakadni,mivel mögöttem nagy volt a csata. Szerencsém volt,hogy hamar eltudtam lépni,jól jött ki a lépés az első futamon. A második futam nem úgy alakult ahogy szerettem volna,már az első körben,ugráltak a kocsik körülöttem össze-vissza,gond volt a nettemmel,nem sokkal a 2. szektor vége fele le is dobott,nagyon sajnálom,de ez van,lesz még javítási lehetőség. Még egyszer gratulálok mindenkinek,várom a következő fordulót."

2. Horváth Olivér (ROH-Ugibug):

"Először is gratulálok a mezőnynek nagyon rég versenyeztem ekkorát és keményen meg kellett küzdenem ezekért az eredményekért. A 3. hely az időmérőn tökéletes volt nekem a rajtnál azonban (DEPR) megelőzött és visszacsúsztam a 4.helyre. Ezután óriási csatában voltam fecóval és zsoltival és nehezen bírtam magamról leszakítani őket de végül sikerült,de Patrik ekkor már 6 másodperc-re volt úgyhogy azon voltam hogy minél megnyugtatóbb előnyre tegyek szert a többiekkel szemben és végül behoztam 2. helyre."

3. Losonczy Ferenc (ROH-Redbreast):

"A nyári szünet után már nagyon vártam az első futamot ami nagyon jóra sikeredett.
Külön öröm volt számomra, hogy majdnem telt házas futamunk volt. Bravó fiúk!
Az időmérőn a 7. rajt kockát szereztem meg. Nagyon jó rajtot fogtam és kettőt tudtam is előzni.
Patrik az élen már kezdett is meglépni. Én szokás szerint össze futottam Zsolesszal és Ugival. Sajnos Zsolti hibázott, mert füvet fogott így hátra esett. Utána egy óriásit csatáztam a "kis" Ugival. Kemény volt, de nagyon sportszerű. Nagy igyekezetemben hibáztam én is, így ő Patrik után eredt. Jobb tempójuk volt,így nem is tudtam közeledni hozzájuk. Nem maradt más feladatom mint, hogy jó köröket autózva a 3.helyre behozzam a kocsit. Örültem,hogy ebben az erős mezőnyben sikerült dobogóra állnom.
Külön szeretnék Gratulálni az új játékosoknak! Nagyon sportszerűen és korrekten versenyeznek. Remélem hosszú ideig az oldalunkat és csapatunkat fogják erősíteni.
Várom a folytatást!"

 

2. futam:

A 2. futam a szokásoknak megfelelően az első futamban elért helyezéseknek fordított sorrendjében és persze gyakorlás nélkül indult. Az első körben több előzés is történt, majd a pálya utolsó felében lévő első hosszú egyenesben az élen harcolók közül mateka és Bandage összeérésének köszönhetően utóbbi a falnak csapódott, majd onnan vissza a pálya közepére egyenesen Csellarka elé, aki az ütközést már nem tudta elkerülni, illetve a mögöttük haladók sem, így kialakult egy tömegbaleset, alaposan átrendezve a résztvevők sorait. A baleset után Dynamo, mateka, napPALI, Bandage, naje777,BrightDark, ATIS, DEPR, Redbreast, Csellarka, ugibug volt a sorrend, fuvarospetya és Zsolesz pedig technikai okok miatt kiállni kényszerültek, így nem tudták folytatni a versenyt.

A megnövekedett sebességnek és romló tapadásnak, valamint a pálya kialakításának és vonalvezetésének köszönhetően többen hibáztak, illetve több kisebb baleset is történt, amelyek mindig megváltoztatták a sorrendet is, a futam alatt többen is egyaránt mutattak kiemelkedően jó és rossz formát is, megelőztek több embert, majd visszacsúsztak különböző okokból. A futamot végül 'DEPR' nyerte meg ugibug előtt. Dynamo meggyőző vezetését Pali féktávon elkövetett hibája zárta le így a fiatalabbik Losonczy csak a 3. helyre tudod megérkezni. Mögöttük sorrendben BrightDark, napPALI, mateka, naje777, Bandage, Redbreast, Csellarka és ATIS látták meg a képzeletbeli kockás zászlót. A leggyorsabb körért járó 3 pontot ezúttal is ugibug zsebelte be.

Then and Now: Godzilla, 2. forduló, Suzuka , 2. futam

 1. 'DEPR', 25p
 2. ROH-Ugibug, 20p + 3p : 23 p
 3. ROH-Dynamo, 16p 
 4. BightDark, 14p
 5. napPALI, 12p
 6. mateka25, 10p
 7. naje777, 9p
 8. ROH-Bandage_520, 8p
 9. ROH-Redbreast, 7p
 10. ROH-Csellarka, 6p
 11. ROH-ATIS, 5p

1. Kjeld Lund ('DEPR')

"Ez egy fantasztikus verseny volt. Az elején eldobtam és visszaestem az utolsó helyre. Nagyon keményen harcoltam, hogy utolérjem a srácokat. A 7-ik körben már a második helyen voltam és nagy harcban voltam az amerikai jelzésű (napPALI) versenyzővel. Majd kezdtek elfogyni a gumik és emiatt hibáztam amivel visszaestem a negyedik pozícióba. Kezdhettem újra a felzárkózást. Óriási küzdelem volt majd az előttem lévők hibáját kihasználva az utolsó kanyarban nyerni sikerült."

2. Horváth Olivér (ROH-Ugibug):

"A fordított rajtsorrend miatt hátulról kellett felküzdenem magam az elején rögtön feljöttem pár helyet Patrik azonban laggolt és emiatt sajnos a sóderágyban találtam magam és a tömegbalesetnél is megpörögtem és a sóder-ből kellett visszajönnöm és nagyon visszacsúsztam. Ekkor már 20mp volt a hátrányom de nem adtam fel nyomtam neki ami a csövön kifért. Fecóval ismét csatáztam egy kicsit, Bandage meg mateka pedig kicsúszott előlem így az 5.helyen voltam és rohamosan közeledtem az élbolyra. Sikerült megelőznöm a végén 2 norvég versenyzőt és a Dynamo-NapPali párosra is megérkeztem és kivártam hogy mi lesz,és a végén mindketten elfékezték a sikánt,visszacsúsztak a pályára én már nem tudtam kikerülni őket kicsit lekoccoltam velük és a nevető negyedik, 'DEPR' végül mindannyiunkat megelőzte. Gratulálok a győzteseknek nem voltak könnyűek a futamok,ami magamat illeti ezekkel a eredményekkel visszajöttem a pontverseny elejére a balul sikerült első forduló után. Fujiban hasonlóan nehéz futamra számítok és a hosszú egyenes miatt rengeteg előzés lesz várható. Élmény volt a tegnap este köszönöm mindenkinek."

3. Ifj. Losonczy Ferenc (ROH-Dynamo):

"Nagyon vártam már az őszi sorozatokat.
Jól sikerült a rajtom,előzni tudtam egy versenyzőt így már rögtön a 3.helyen voltam. Utána nagy nehezen sikerült az élre állnom. Ekkor mögöttem egy hatalmas baleset történt így eltudtam szakadni a 2.-3.tól.
Sajnos mivel hibáztam utólért Pali és 'DEPR'. 4 körig védekeztem becsületesen. Az utolsó kör,utolsó sikánjában Pali hibázott így kilökött és így csak 3.lettem. Borzalmasan elnézte a féktávot,ha nem vagyok mellette be sem tud kanyarodni. Talán egy sorry járt volna érte.
Futam után le voltam törve, mert végre egyszer nyerhettem volna, de a mai nap más úgy látom,hogy egy erős mezőnyben dobogóra állhattam. De ennek a 3.helynek is örülök.
Szeretném megköszönni a futamokat!"


Zárszó:

Nagyon örülök annak, hogy most ilyen nagy létszámmal vettünk részt futamon, és annak is, hogy sikerült a bemutatkozásunk külföld felé is (illetve nekik is felénk).
Annyit azért hozzátennék, hogy a megnövekedett létszám, vezetői hibák, illetve a pálya adottságai miatt több olyan kisebb baleset is történt, ami másnak került helyezésbe. Bár a soron következő FUJI F pálya nem "büntet " annyira, ettől függetlenül a megtartása előtt ismétlésképpen ki fogok írni bizonyos szabályokat , amelyeket be kell tartani, ellenkező esetben büntetést von maga után.
Őszintén remélem, hogy megmarad ez a résztvevő létszám, de ez természetesen fokozott odafigyelést is kíván, erre kérek mindenkit.

/Bandagee/

Összetett állás:

 1. ROH-Ugibug, 68 p
 2. ROH-Fuvaros, 66p
 3. ROH-Bandage, 61p
 4. ROH-Redbreast, 57p
 5. ROH-Dynamo, 43p
 6. DEPR 39p
 7. ROH-Peti, 36p
 8. ROH-Csellarka 30p
 9. BrightDark 26p
 10. napPALI 22p
 11. naje777 18p
 12. mateka25 14p
 13. ROH-ATIS 8p
 14. ROH-Zsolesz 7p

Következő futam:

Fuji Speedway F 10 / 13 kör

Grip reduction on wet track: Real
Damage: light
Penalty: Off
Boost: Off
Slipstream strength: Strong
Start Type: Grid Order 
Grid Order: 1. futam az időmérő alapján, 2. futam az első futam végeredményének fordított sorrendjében 
Segítségek: ABS
Box: nincs megkötés
Setup: Tilos! 
Tuning: Prohibited, azaz nincs engedélyezve semmi, csak az olajcsere, lőerőhatár NINCS.

Videó összefoglaló ma este!

{flike}{fcomment}