foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

A már megszokott időben került megrendezésre a Godzilla sorozat 4. fordulója, szerencsére ismét népes mezőnnyel, ezúttal egy klasszikusnak mondható, a Special Stage Route 5 pályán.

1. futam:

A pole-t ezúttal a tőle megszokott módon ROH-Fuvarospetya szerezte meg, mögötte az új belépő brutus, majd ROH-Ugibug, BrightDark, ROH-Zsolesz, napPALI, ROH-Redbreast, mateka25, ROH-Csellarka, ROH-Dynamo, ROH-Bandage_520, ROH-Peti és naje777 volt a sorrend. A rajtnál mindenki tisztán tudott eljönni, az indulást követően szinte azonnal fuvarospetya, brutus és ugibug ellépett az üldözők elől, BrightDark-ot viszont sajnos ledobta a gép.

Az élbolyból fuvarospetya már a 2-3. körben nagy tempóban eltávolodott és a verseny végéig folyamatosan növelte előnyét, ugyanekkor Zsolesz is bejelenkezett a dobogóért folyó harcba. Mögöttük a középmezőny már ekkor leszakadt, mateka25 és Dynamo fárasztották egymást hosszú körökön keresztül, a verseny utolsó néhány körére pedig Redbreast is becsatlakozott hozzájuk. A résztvevők második fele közül napPALI, naje777, Bandage_520, Peti és Csellarka voltak egymással harcban.

 A győzelmet végül meggyőző fölénnyel fuvarospetya szerezte meg, a dobogóra nagy csatában végül ugibug és brutus (de utálom beírni ezt a sok betűt...) állhatott még fel a dobogóra Zsolesz előtt, aki viszont bezsebelte a nem győztesnek a leggyorsabb körért járó 3 pontot. Az élmezőny után mateka25 futott be 5. helyen, de az utolsó körben a célegyenesre ráfordító kanyar után őt éppen előző Redbreast-et nekitolta a falnak, akit emiatt még Dyanmo is megelőzött a célegyenesben. A mezőny többi tagja napPALI, naje777, Bandage_520, Peti és Csellarka sorrendben végeztek.

 

RACE 1 video (hamarosan..)

 

Then and Now: Godzilla, 4. forduló, Special Stage Route 5, 1. futam 

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

25

2.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

20

3.

 LILLEVIK Roar (Brutus)  

16

4.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)  

14+3

5.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)  

12

6.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

10

7.

 ZSIDEK Pál (napPali)  

9

8.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

8

9.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

7

10.

 KISS Péter (ROH-Peti)  

6

11.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

5

12.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)   

4

13.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)   

DNF

 

Nyilatkozatok a futam után:

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

"Időmérőn sikerült megszereznem a pole-t, egy viszonylag erős idővel. A rajtnál tisztán jöttem el és mivel mögöttem nagy csatában voltak a srácok, ezért hamar kiépítettem egy biztonságos távolságot az üldözőkkel szemben. A futam végéig nyomtam, jónak éreztem a tempót. Végül behoztam az autót az első helyen."

2. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

"Elsősorban szeretnék gratulálni Patrik-nak aki más dimenzióban ment mint mi, tarthatatlan volt. Ami magamat illeti nagyon kellett nyomnom egész futamon mivel Zsolesz és brutus nagyon keményen ott voltak mögöttem néha meg is remegett a kezem,de az utolsó körben pont annyi előnyre tudtam szert tenni hogy be tudtam jönni a 2. helyen."

3. LILLEVIK Roar (Brutus)

 "Ez volt az első teljes versenyem a srácokkal, és nagyon boldog voltam az időmérőn elért 2. hellyel. Jól sikerült a rajtom, de fuvarospetya azonnal elhúzott, Óriási harcban voltunk a 2. helyért. Ugibug egy hibámat kihasználva elém került és borzasztóan nehéz volt megelőzni utána. Megpróbáltam spórolni a gumikkal, és bíztam bennem hogy Ugibug bajban lesz a végén a gyorsan kopó gumiknak köszönhetően. Vártam, hogy hibázzon de ő végig hideg fejjel kontrollálta a versenyt. Nagyon boldog vagyok a dobogós hely miatt. Nagyon bízom benne, hogy a következő futamokon is dobogóra tudok majd állni. "

 

2. Futam:


Technikailag több gond is volt a rajttal, amelyet az első futamról ugyanezen ok miatt kieső BrightDark kezdhetett meg a fordított sorrendnek köszönhetően, amit a rajtot követően meg is tartott a verseny végéig, ahol azonban félreállt és maga elé engedte a magát már a 10. körben 2. helyre felküzdő fuvarospetyát, aki így dupla győzelmet szerzett, illetve a verseny utáni poénkodásnak hála kisebb-nagyobb derültséget is okoztak ezzel többünknek, ezúton is köszönjük és sok boldogságot kívánunk.

A dobogóra még Dynamo állhatott fel, amely megszerzéséért a szintén ügyesen előzgető naje777-el és ugibug-gal volt nagy csatában, akivel az utolsó kör egyik kanyarjában össze is értek, ami uginak került helyezésébe. 6. helyet Peti szerezte meg Radbreast előtt, őket brrrrrrrutuus, Bandage_520, Csellarka, napPALI, Zsolesz és mateka25 követte. A leggyorsabb körért a 3 pont ugibug-nak járt.

 

RACE 2 video (hamarosan..)

 

Then and Now: Godzilla, 4. forduló, Special Stage Route 5, 2. futam 

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

25

2.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)  

20

3.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)  

16

4.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

14

5.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

12+3

6.

 KISS Péter (ROH-Peti)  

10

7.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)
 

9

8.

 LILLEVIK Roar (Brutus)  

8

9.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

7

10.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)  

6

11.

 ZSIDEK Pál (napPali)   

5

12.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)   

4

13.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

3

 

Nyilatkozatok a futam után:

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

"A fordított rajtsorrend miatt az utolsó helyről kellet volna kezdenem a futamot, de valamiért utolsó előtti helyre rakott a gép. Tiszta rajtom volt talán néhány pozíciót léptem előre,de utána vissza estem. A verseny elején nagy csaták voltak sikerült felzárkóznom a 6. 7. hely környékére. Ezután remek csatát vívtam Dynamoval, majd Petivel és hirtelen a második helyen találtam magam. Brightdark már több mint 8 másodperccel vezetett, ezt sikerült lefaragnom 3 mp-re.Az utolsó körben az egyenesnél lelassult az autója, olyan volt mintha beragadt volna a fék pedál, érdekes volt. Gratulálok mindenkinek, fair versenyek voltak."

2. THOMASSEN Ketil (BrightDark)

"Az első futamban hálózati hiba miatt kiestem ami miatt az élről rajtolhattam. A manuális rajt és helyezkedés miatt volt egy kis bizonytalanság bennem, hogy jó helyen vagyok e. Nagyon jól kaptam el a rajtot és tetemes előnyre tettem szert de ahogyan teltek a körök úgy éreztem túlságosan egyszerű ez az egész. Miközben magányosan köröztem a pályán feltettem magamnak a kérdést: Helyes volt-e vagy sem, hogy én indultam az élről? Majd megláttam Fuvarost, ahogy felverekszi magát az utolsó helyről a második pozícióba. Azt gondoltam, hogy ez elképesztő és brilliáns! Lenyűgöző volt amilyen tempóban közelített majd a 15-ik körben megláttam az elülső reflektorait. Úgy döntöttem, hogy ő a méltó győztese ennek a versenynek és átadtam neki a győzelmet az utolsó célegyenesben. Gratulálok Fuvaros fantasztikusan vezettél!"

3. Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)

"Először is szeretnék Gratulálni mindenkinek! A rajtom nagyjából jól sikerült 3.helyért elkezdtem csatázni Bandagéval. Utána sok körig nagy küzdelemben voltam Petivel a 2.helyért. Aztán megérkezett mögénk Patrik és keményen kellett védekeznem ami egy ideig sikerült is. A futam vége felé útólért Naje77 és Ugi. Sikerült ellenük jól védekeznem. Az utolsó körben az alagútnál Ugi belül elment. A 3-as kanyarban a rossz gumikon kicsit elfékeztem magam és eltaláltam Ugit. Utána a következő kigyorsításnál újra mellettem volt ,de Najéval ütközött és így Ugi falnak csapódott. A rossz féktávért elnézést kérek,de utána Ugi tudott volna támadni,ha Najéval hagynak helyet egymásnak. Köszönöm a játékot!"

Zárszó:

Összességében elégedett vagyok a fordulóval olyan szempontból, hogy látszott az, hogy itt már mindenki jobban próbált odafigyelni a másikra. A visszajátszások során én túlságosan nagy, illetve szándékosságra utaló ütközést nem igazán vettem észre, amik pozícióvesztéssel is jártak, azok nagyrészt a zárt pályából adódtak, illetve hogy nem volt elég hely hagyva a másiknak. Számomra az egyetlen vizsgálni való az mateka25 első futamán történt felhoz szorítása volt, aki ennek hatására viszont a második futamon már kissé túl előzékeny is volt esetenként. Annyit azért még hozzátennék, hogy végtelenül fair és korrekt dolognak tartom azt, hogy BrightDark maga elé engedte fuvarospetyát. Ezen a ponton összeeér a versenyzői kvalitás az emberi lojalitással. Igazán jó azt látni, hogy a mindent elsöprő gyözelmi törekvés mellett helyet kap egy magasabbszintű prioritás amely képessé tesz minket arra, hogy egy igazi csapattá váljunk. BrightDark lépése teljességgel érthető ugyanakkor senkit nem biztatunk arra, hogy az összesített versenyben ilyen módon sújtsa a másik oldalról érdekelt versenyzőket. A következő és záró futam Autumn Ring Reverse pályán lesz megrendezve. Mindenkit kérünk továbbra is a szabályok teljes betartására.

 

Fegyelmi vizsgálat:


A két futamot követően két óvás került be hozzánk amelyek kivizsgálásra illetve szankcionálásra kerültek. Mátéka25 az első fordulóban az alagútban hibázott (elismerte azonnal) majd a manőverezésével mások versenyét sértette, illetve jogtalanul tartotta meg a pozíciót. Nem nagy dolog de a szabály erre 20 mp büntetést hoz amit jóvá is írtunk neki és ennek megfelelően kapta a futam utáni pontokat is. Mátéka korrekten állt a dologhoz a verseny végén többször is elnézést kért a dolog teljes mértékben rendezve. A második futam 15. körben az alagút után a balos visszafordítóban Dynamo elnézte a féktávot és kibillentette Ugit a ritmusból majd a pozíciót nem adta vissza. Ezért is járna kőkeményen a 20 mp büntetés de pl. a 11. körben a célegyenesben pont Ugi volt az aki Petit lelökdöste az ívről (helycsinálás) miközben Dynamo szélárnyékában zárkózott. Peti elvette mert nem tudott mit tenni és már ott is volt ugyanaz az eset ami vele történt pár körrel később. Mindkét esetben mindkét versenyző ragaszkodott a jogtalanul kiharcolt előnyhöz így mindketten szóbeli figyelmeztetésben részesülnek.

Összetett állás:

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

164

2.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

151

3.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

102

4.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

99

5.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)  

90

6.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)  

58

7.

 KISS Péter (ROH-Peti)
 

52

8.

 LUND Kjeld (DEPR)  

51

9.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)  

51

10.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

48

11.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

39

12.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)   

38

13.

 ZSIDEK Pál (napPALI)   

36

14.

 LILLEVIK Roar (Brutus)

24

15.

 BORDING Kasper (sonik-freak)

17

16.

 GÁL Attila (ROH-ATIS)

15

 

Foto: RED

{flike}{fcomment}