foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Üdvözlök mindenkit a Godzilla sorozat 5., egyben befejező fordulójának összefoglalójánál. Ahogy a cím is utal rá, a záró futamok az Autumn Ring Reverse pályán voltak, és összesen 15(!) résztvevő volt úgy, hogy Csellarka sajnos nem tudott jönni.

1. futam:

A Pole-t ismét fuvarospetya szerezte meg, mögötte brutus, a mostanában minden pályán egyre jobban szereplő ugibug következett, majd mateka25, Zsolesz, Redbreast, az idegenlégiósok közül DEPR és BrightDark, akik után Bandage_520, napPLAI, naje777, Dynamo, Peti, ATIS és az új belépő sers_90 következett, aki - sajnos - a Deep Forrest-re készült, így a pálya meglepetés volt számára. A rajtot követően ugibug és mateka25 szinte azonnal egymásnak feszültek, de a sorrend nem változott, az első kör végére viszont brutus hibájának köszönhetően ugibug előre lépett egyet. Brutus kálváriája itt nem ért véget: a 2. körben is hibázott, amely után mateka25-el ütközött és jócskán visszaesett ennek következtében.

A 4. körben naje777 és DEPR ütötték el egymást a jobb szerepléstől, mindketten a mezőny végére estek vissza. A futamon napPALI ismét rettenetesen sokat védekezett, szinte az egész futam alatt felváltva Bandage_520, BrightDark és brutus támadták, néha még egyszerre többen is, de ő állta a sarat egészen az utolsó kör célegyenes ráfordítójáig, ahol hibázása miatt brutus még meg tudta előzni őt.

A pálya jellegéből adódóan túlzottan sok helycsere nem volt ezúttal, de páros - esetenként több emberből is álló - csaták kialakultak, illetve jellemzőek voltak. A győzelmet fuvarospetya szerezte meg ugibug és mateka25 előtt, a dobogósok után Redbrest, Zsolesz, brutus, az ismét gyönyörű védekezést bemutató napPALI, BrightDark, Bandage_520, Dynamo, Peti, DEPR, naje777, ATIS és sers_90 lett a végső sorrend. A legyorsabb körért járó 3 pontot ezúttal is ugibug szerezte meg.

Nyilatkozatok a futam után:

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)


"Először is gratulálnék mindenkinek, jó kis futamok voltak, a rajtnál jól jöttem el, Ugi végig nagy nyomást gyakorolt rám, párszor megpróbált megtámadni, de sikerült megtartanom a pozíciót. Gratulélok neki erős tempója volt."

2. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

"Az időmérőn ismét 3. lettem de brutus egyik hibáját kihasználva fel tudtam jönni a 2. hely-re és próbáltam Patrik-al tartani a tempót. Egy-két alkalommal sikerült a közelébe kerülnöm de igazából soha nem voltam igazán támadó helyzetbe nagyon erős tempót ment. Szeretnék gratulálni neki az újabb bajnoki címért, és annak örülök hogy sikerült 2. helyen zárnom a sorozatot a rettenetesen elrontott első forduló után."

3. FÖLDESI Máté (mateka25)

 

"Először is szeretnék gratulálni minden versenyzőnek, mert mindenki nagyon korrekt módon versenyzett a futam során! A rajtnál megpróbáltam megtartani a rajthelyemet (4. hely) és szerencsére sikerült is megvalósítani és utána tartani a tempót az előttem lévő Brutus-al, Ugival és Patrikkal. Az egyik kanyarban közel voltam brutushoz és megtudtam előzni így sikerült egy poziciót nyernem. Az előzés után pár kanyarral később hátrébb esett brutus pár poziciót és utánna Zsolti és Red követett. Szerencsére letudtam szakadni egy kicsit tőlük ,mert amíg ők csatáztak én tiszta köröket tudtam menni. A verseny vége felé Zsoltival elkezdtünk csatázni, de ő sajnos az egyik kanyarban kicsúszott és Red követett ezután. Az utolsó körben már Red nem tudott közelebb érni az előzéshez és ezért megtartottam a pozíciót. Az előttem lévő két versenyző "pokoli" gyors köröket ment és nem tudtam velük tartani a lépést! Szeretnék Gratulálni Patriknak aki megnyerte ismét ezt a kategóriát is."

 

1. futam végeredmény: 

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

25

2.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

20+3

3.

 FÖLDESI Máté (mateka25)  

16

4.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

14

5.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)  

12

6.

 LILLEVIK Roar (brutus)  

11

7.

 ZSIDEK Pál (napPali)  

10

8.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)  

9

9.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

8

10.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)
 

7

11.

 KISS Péter (ROH-Peti)   

6

12.

 LUND Kjeld (DEPR)   

5

13.

 KROKEN Daniel (Naje777)   

4

14.

 GÁL Attila (ROH-ATIS)

3

15.  SERS_90

2

 2. futam:

A két futam között brutust "ledobta a gép", amely miatt az első helyről indulhatott. Mivel ő is erős versenyző, ezt a helyezést végig meg tudta tartani és nyert, a tempója is végig jó volt, azonban hasonló esetekre új szabály kerül majd bevezetésre, hogy senki nem juthasson előnyhöz, mégha rajta kívül álló ok miatt is történik ilyen, mivel ez a technikai hiba mindenképpen befolyásolta a futam végeredményét. A rajtot követően sers_90 - valószínűleg a pálya hiányos ismerete miatt is - többet hibázott, így már a 2. körben visszaesett az utolsó helyre, miközben a 3. kör végén BrightDark Redbreast-el vívott csatája közben a pályán kívülre került, ami miatt félre is állt.

Bár BrightDark nem kért vizsgálatot, de ez ennek ellenére megtörtént, szabálytalanság nem volt, mindösszesen annyi történt, hogy BrightDark nem szándékosan ugyan, de ráhúzta kanyarodás közben a kormány Redbreast-re, akiről a kanyarba lerepült a kavicságyba, erről elvileg videó is felkerül, hogy tanulni lehessen belőle. Ugynailyen tanítani való felvétel lehet az is, ahogy ugyanezen emberek közül Redbreast féktávon meglöki BrightDark-ot, majd érdemes megnézni, hogy Red mit tett ezután, mondanom sem kell, hogy ez a helyes - és követendő - viselkedés hasonló szituációban. A futamon fuvarospetya és ugibug ezúttal is szokásukhoz híven felverekedték magukat a mezőny elejébe.

Ezen a futamon is sok akció volt, de a megszokottnál kevesebb előzés, de ez a pálya sajnos/szerencsére ilyen. Ami még érdekes volt, hogy a 14. körben a nagy visszafordító előtti sikánban Bandage_520 és Dynamo pozícióharcban voltak egymással, melynek során átvágás és lökés elkerülése végett Bandage_520 fékezett, Dynamo viszont félreérthette ezt és ő is lelassított, kettejük félreértéséből pedig napPALI tudott hasznot húzni, mivel mindkettejüket megelőzte. A sors iróniája, hogy egy körrel később, azaz az utolsó körben ugyanitt hibázott, megpördült és többen is elmentek mellette.

A végső sorrend ezen a futamon brutus, DEPR, fuvarospetya, ugibug, naje777, Zsolesz, Bandage_520, Redbreast, Dynamo, Peti, napPALI, ATIS, mateka25 és BrightDarka volt. A legyorsabb kört jegyzők közé feliratkozott DEPR is.

Nyilatkozatok a futam után:

1. LILLEVIK Roar (brutus)


"A pole-ból indultam (kapcsolati hiba miatt), a rajttól olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam. Próbáltam minél hamarabb egy biztonságos távolságot kiépíteni. Már a 7. körben 4 másodperc előnyöm volt és akkor vettem észre, hogy túl nagy árat fogok fizetni a gyors gumikopás miatt.  Az abroncsok félig elkoptak és kénytelen voltam óvatosabban fékezni és elfordulni a kanyarokban, hogy megmentsem a gumikat. Depr 4-5 másodperces hátrányban követett, de az utolsó öt körben nála is jelentkezett az extrém gumikopás ami miatt lassítania kellett. Ugyanakkor láttam a térképen, hogy fuvarospetya a harmadik helyen erős tempóval zárkózik Depr-re. Innentől csak azt figyeltem, hogy biztosítsam a közel 11 másodperces előnyöm. Ez egy keserédes győzelem nekem a kapcsolati hiba miatt. De meg kell, hogy mondjam nagyon elégedett vagyok a pályán nyújtott teljesítményemmel. Nagy elismerés Fuvarospetyának és Depr-nek a sok előzésért! Szép munka volt! Mindenkinek köszönöm ezt a csodás versenyt!"

2. LUND Kjeld (DEPR)

"Az 5. helyről indultam és gyorsan feljöttem a 2. helyre, de egyszerűen nem tudtam a lépést tartani Brutus-al. Az első abroncsok szinte teljesen elkoptak, és hagynom kellett Brutust menekülni. nagyon meggyőző győzelmet aratott. Tarthatatlan volt. Gratulálok Brutus!"

3. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"A rajt ismét jól sikerült, a verseny elején Fecóval voltam nagyobb csatában, de hibázott és megtudtam előzni, majd sikerült Petin és Palin is átjutnom, nem volt egyszerű mert remekül védekeztek. Ezután utolértem Zsoltit Naje-t és Dynamot, kemény csata volt, szerencsésen jöttem ki belőle és már a 3. helyen találtam magam. Brutus remek tempót ment, őt már nem lehetett megfogni, de Depr-nek a végén elfogytak a gumijai, így nem kellet volna sok a 2. helyhez. Gratulálok mindenkinek legfőképpen Brutusnak aki nagyon erős tempót ment végig."

 

2. futam végeredmény:

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 LILLEVIK Roar (Brutus)

25

2.

 LUND Kjeld (DEPR)  

20+3

3.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)  

16

4.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

14

5.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

12

6.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)  

10

7.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

9

8.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

8

9.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)  

7

10.

 KISS Péter (ROH-Peti)  

6

11.

 ZSIDEK Pál (napPali)   

5

12.

 GÁL Attila (ROH-ATIS)   

4

13.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

3

14.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)

2

15.

 SERS_90

DNS

 

A Godzilla kupa végeredménye:

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

205

2.

 HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)  

184

3.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

124

4.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)  

115

5.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)  

105

6.

 LUND Kjeld (DEPR)  

78

7.

 THOMASSEN Ketil (BrightDark)
 

68

8.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

63

9.

 KISS Péter (ROH-Peti)  

63

10.

 LILLEVIK Roar (Brutus)  

58

11.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

56

12.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)   

53

13.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)   

50

14.

 ZSIDEK Pál (napPALI)

50

15.

  GÁL Attila (ROH-ATIS)

21

16.

  BORDING Kasper (sonik-freak)

17

 
Zárszó:

Először is szeretném megköszönni minden egyes személynek azt, hogy - akár egyetlen futamra is - megtisztelt minket jelenlétével. Annak nagyon örülük, hogy Zsolti ismeretségének hála kiegészültünk olyan személyekkel, akikkel jól lehet EGYÜTT versenyezni. Ami pedig ezt az együtt versenyzést illeti: négy futam alatt eljutottunk a dodgem-től egy olyan szintig, ahol szemmel láthatóan kivétel nélkül MINDENKI a másikat tiszteletben tartva próbál jobb helyezést elérni, sőt sokan a saját helyezésüket is képesek voltak elveszíteni csak azért, nehogy valaki másnak hátrányt okozzanak. Ez - főleg természetesen az utolsó futamon - nagyon szépen látszik, és remélhetőleg a jövőben is így lesz. Gratulálok az összes résztvevőnek a teljesítményéért, közülük természetesen elsősorban fuvarospetyának, akit ismét nem tudott senki a végelszámolásnál legyőzni, de ezúttal legalább nem volt az elejétől borítékolható az eredménye. Ugyanakkor gratulálok ugibug-nak is, aki ebben a sorozatban folyamatosan nagyon jó teljesítményt nyújtott, illetve Redbreast-nek, aki a dobogó 3. fokát szerezte meg.


Foto: Red

{flike}{fcomment}