foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Ismét üdvözlök minden kedves érdeklődőt a Then&Now széria legújabb sorozatában. Mivel - szerencsére - mostanában egyre több új résztvevő van, ezért a saját kissé bohókás stílusomban ismételten leírom a széria jellemzőit, hogy mindenki egyenlő tudás birtokában olvashasson tovább. Tehát a lényeg: Ezekben a bajnokságokban mindig párhuzamosan két autót használunk, egy régebbit általában az eredeti - jelen esetben Sport Hard - gumival, illetve egy újabbat Racing Soft gumival, ezzel is kiemelve a két autó közötti fejlődést.

Aki az első bekezdést végigolvasta, az valószínűleg rájött - hacsak Zsolti nem tett be valami félreérthető képet (Hehe) , hogy nem került át "véletlenül" valami 18 éven felülieknek szóló oldalra, és itt nem az egyszeműt kell terelgetni, hanem két igazán klasszikusnak nevezhető benzinzabáló szörnyeteget a szabadság és - ami a mi szempontunkból sokkal fontosabb - az olcsó üzemanyagnak és pazarló életvitelnek köszönhetően. Isten áldja (ezekért az autókért) Amerikát!És hogy mik ezek az autók?
Sokáig gondban voltam, mert a pályák és az ország hamar megvoltak. Abban is biztos voltam már az elején, hogy az elektronikával agyonzsúfolt japán aszfaltszaggatók után ismét IGAZI vad, hátsókerékhajtással ellátott, a pályák hovatartozásának megfelelő izomautókat fogok választani, ahol teljes mértékben a miénk az irányítás - és persze a hibázás is. 
A sorozat jellege miatt prémiumok közül sajnos elég hamar leszűkült a kör a Corvette-ekre, illetve arra, amire rövid tesztelés után tettem le a voksomat: Shelby Cobra 427 ’66, illetve Dodge Viper SRT10 ACR ’08.És hogy miért ezt a két autót választottam?
A tesztek közben az győzött meg, hogy a régi Corvette irányítása, hangja teljesen jellegtelen, unalmas volt, miközben a régi Cobra egy vadállat, az új Corvette-et pedig a V10-es motor bugyborékoló hangja mellett a sokkal pontosabb és jobb irányítása, kanyarvétele ütötte ki elég rendesen. Az elvakult rajongóktól elnézést kérek érte, de ez van, tegyetek csak próbát velük...
A Cobra teljesítményét viszont visszavettem 250 LE-re, mivel az eredeti motorerővel prohibited módban állandóan a végsebességnél toporogna, ráadásul az eredeti súly/erő kombinációval minden gumival irányíthatatlan lenne. Mint ahogyan már korábban is elmondtam, célom az izgalmas versenyek megrendezése, nem a szopatás.A lebonyolítás mindenben megegyezik a Godzilla során kialakulttal, azaz 20 perc időmérő a régi prohibited autóval olajcsere után, a második futam pedig az új (szintén prohibited és olajcserélt, de itt már lóerőkorlátozás nélküli) autóval megy, az első futam végeredményének fordított sorrendjében.  Bár az autók ezúttal kicsit drágábbak, de azt hiszem, azt a koszos 800.000 pénzt összeszedni remélhetőleg nem okoz gondot senkinek sem.

Mielőtt kimaradna, a pályákat is megadom, igyekeztem itt is azokat az országhoz igazítani, természetesen ismét helyet kapott néhány nagy multú is.

Szabályok és beállítások:

1. Vedd meg a Shelby Cobra 427 ’66, illetve a Dodge Viper SRT10 ACR ’08 autókat (prémium).
2. Dobj rá a Shelby Cobra 427 ’66 gépre Sport Hard gumit, a motorerőt húzd le 250-re, a Dodge Viper SRT10 ACR ’08 autóra pedig dobj fel Racing Soft gumit! Ne setupolj és mást ne vegyél rá!
3. Tetszés szerint fényezd a kasztnit, tegyél rá bármilyen felnit, de az első futam után ne változtass rajtuk.
4. A kupa 5 fordulós. Hetente egy fordulóval, ami 2 rövidebb futamból áll.
5. Minden esetben az adott fordulóban a 2. futam fordított rajt sorrenddel indul.
6. A futamok kb. 20 perc hosszúságúakra vannak belőve mindkét autóval, ezért az eltérő körszám.
7. A szabályok adottak, az oldalon el lehet olvasni őket itt. Ez kiegészül még a két futam között fellépő technikai hibára is, amelyet időben elolvashat mindenki. A lényege: aki a 2. futam indulása elől bármilyen ok miatt kiesik a szobából és emiatt indulhat az élről, az meghatározott mértékű időbüntetést kap a szerzett előny miatt.

Szoba beállítások:

Időmérő: Szerdánként 20:00 órától 20 percben, utána rajt.
Grip reduction on wet track: Real (pályaelhagyások miatt)
Damage: light
Penalty: Off
Boost: Off
Slipstream strength: Weak
Start Type: Grid Order 
Grid Order: 1. futam az időmérő alapján, 2. futam az első futam végeredményének fordított sorrendjében 
Segítségek: csak ABS
Box: nincs megkötés
Setup: Tilos! 
Tuning: Prohibited, azaz nincs engedélyezve semmi, csak az olajcsere, lőerőhatár: Cobra - 250 LE, Viper - NINCS!

Pályák (körszámok: Shelby Cobra 427 ’66 / Dodge Viper SRT10 ACR ’08):

1. Road Course Indianapolis 11 / 14 kör
2. Laguna Seca Raceway 12 / 15 kör 
3. Cape Ring Inside 20 / 24 kör
4. Road Course Daytona 9 / 12 kör
5. Trial Mountain Reverse 12 / 15 kör


Köszönettel: ROH-Bandage_520

{flike}{fcomment}