foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Bár jómagam (sajnos) nem tudtam részt venni rajta, igyekszem minél átfogóbb képet adni mindenkinek az eseményekről. Remélem sikerül, az viszont biztos, hogy elfogultsággal nem lehet majd vádolni...

Laguna Seca, azaz spanyolul száraz lagúna. Magyarul elég gyenge a neve, de azt hiszem, hogy aki egy kicsit is szereti a technikai sportokat, azok közül soknak a dugóhúzóról nem maga a szerszám jut eszébe, hanem ennek a pályának a 8-as kanyarja, ami azért versenypályákon elég egyéni és izgalmas, ilyen elhíresült kanyarral talán csak Spa de Fracorchamps büszkélkedhet Eau Rouge néven. A pálya a Gran Turismo-ban már a 2. rész óta állandó szereplője a játéknak (konkrétan ez volt az első valódi versenypálya benne), nekem is a kedvenceim közé tartozik. A pálya egyébként jelenleg a Mazda Raceway Laguna Seca nevet viseli, de azt hiszem senki nem veheti szentségtörésnek, ha az általunk használt autókkal versenyzünk ezen a kaliforniai klasszikuson.

1. futam:

A futamok most 8 résztvevővel zajlottak le, közülük a pole pozíciót ezúttal naje777 szerezte meg fuvarospetya előtt, majd BrightDark, Zsolesz, napPALI, Csellarka és ATIS következett, a sort brutus zárta. Az okát nem tudom, bár gondolom valami technikai oka lehetett, mert ennél előkelőbb helyeken láttuk eddig őt.

A rajt után fuvarospetya azonnal üldözőbe vette az élről rajtoló naje777-et, azonban a híres kanyar azonnal megtréfálta őt, amelynek következtében azonnal visszaesett a 6. helyre és onnan kezdte meg felzárkózását. Naje777 után BrigthDark vette át a 2. helyet, és kis lemaradással követte is az élen állót, a többiektől a verseny végéig elég jól el is tudtak szakadni. A 3. helyért először napPALI és Zsolesz harcoltak, majd fuvarospetya is csatlakozott hozzájuk. Zsoleszt kisodródása miatt aránylag hamar meg tudta előzni, de napPALI ismét nagyot alakított védekezésben: a szemmel láthatóan jóval gyorsabb versenyzőt 5 körön keresztül maga mögött tudta tartani, akkor is csak saját vezetői hibája miatt vesztette el a dobogót, ettől függetlenelül nagyon szép teljesítményt nyújtott, folyamatosan védte a belső íveket, lehetetlenné téve az előzést.

A hiba után a sorrend már nem változott: naje777, BrightDark után fuvarospetya állt még fel a dobogóra, napPALI lett a 4., mögötte brutus, Zsolesz, ATIS, Csellarka lett a sorrend. Sok akció most nem volt, de a résztvevők is kevesebben voltak, illetve a pálya sem a túl sok előzési pontról híres. A legyorsabb kört naje777 produkálta, de ő nyert, így a 3 pont fuvarospetyának járt.

Nyilatkozatok a futam után:

1. KROKEN Daniel (Naje777)

"Nagyon kemény volt az időmérő. Nagyon sokszor cserélt helyet az első 3. helyezett, de végülmegszereztem az első pole-pozíciót. Nagyon rosszul rajtoltam. Elnéztem az első kanyar féktávját és Fuvaros beesett mellém a belső íven. Eröltettem a külső ívet és sikerült őt magam mögött tartanom. Kicsivel később viszont láttam ahogy eldobja mögöttem a dugóhúzóban ... Ezután BrightDark-al csatáztam. Sikerült vele szemben kiépíteni egy megnyugtató előnyt és így be is húztam a futamot."

2. THOMASSEN Ketil  (ROH-BrightDark)

  

"Nagyon örültem a 3. helynek az időmérőn és annak is, hogy csupán 0,5 másodpercre maradtam le Fuvarostól és Naje-től. A verseny tisztán indult az én szempontomból. Sajnos fuvaros eldobta a dugóhúzóban. Nagy szerencsém volt, hogy eltudtam kerülni az ütközést. Nagyon igyekeztem de Naje gyorsabb volt nálam. Egy tizedett adtam-kaptam de a különbség nem változott. Megpróbáltam ledolgozni a hátrányom, de a nagy rohanás csak még több apróbb hibát generált. De nem adtam fel a küzdelmet a célvonalig nyomtam ahogy csak tudtam. Gratulálok mindenkinek és legfőképpen Naje-nak."

  3. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"Az időmérőn a második helyet szereztem meg, ezért már a rajtnál megpróbáltam támadni. Naje jól védte a pozíciót ezért nem tudtam mit tenni, a dugóhúzó kanyarban nem figyeltem és eldobtam az autót. Ezután nagyot csatáztam Palival és Zsoltival, remekül védték a pozíciójukat. Zsoltnak az egyik kanyarban elment a tapadása és kicsúszott a pályáról, majd Pali is hibázott egy picit, ezért sikerült elmennem mellettük. Gratulálok az első két helyezettnek nagyon jól mentek."

1. futam végeredmény: 

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 KROKEN Daniel (Naje777)

25

2.

 THOMASSEN Ketil (ROH-BrightDark)  

20

3.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)  

16+3-5

4.

 ZSIDEK Pál (napPali)  

14

5.

 LILLEVIK Roar (brutus)  

12

6.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)  

10

7.

 Gál Attila (ROH-Atis)
 

9

8.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)  

8

9.

 
 

 

10.

 
 

 

11.

 
  

 

12.

 
  

 

13.

 
  

 

 

2. futam:

Fordított rajt után a 4. helyről rajtoló brutus már a dugóhúzó után az élre került, azonban ez nem tartott sokáig: először a 2. körben látogatta meg saját magának és túlzott igyekezetének köszönhetően a pálya szélén lévő nem kevés homokot, ami miatt az előkelő pozíciótól el is búcsúzott, de a 3. körben a gyors bal kanyarban elkövetett hibája miatt még két helyet visszaesett. A rajt utáni első körben fuvarospetya is sokat lépett előre: a 2. kör elejére már a 2. helyen volt, egy körrel később pedig a hibázó brutus mellett is elment és a futam végéig meg is tartotta a vezető pozíciót.

A verseny elején több kisebb lökdösődét is volt, amely során naje777 Zsolesz mellett ment el úgy, hogy - igaz baleset elkerülése is volt benne - lökdösődött, illetve egy kicsit pályát is levágott, amelyek után nem adta vissza az így megszerzett pozíciót. A 3. körben több esemény is volt az előbb leírton kívül: Zsolesz kiegyenesítette a dugóhúzót, amely miatt az utolsó helyre esett vissza, illetve BrightDark enyhén szólva optimista féktávja alatt összeért az addig 3. helyen haladó és a 2. helyen lévő brutus-hoz közeledő Csellarka-val, majd padlógázon megpördült, így büntetve magát bátorságáért. Az akció miatt napPALI még tisztán ment el mindkettejük mellett, naje777 viszont a célegyenes utáni első kanyarban szintén kissé túl optimistán érkezett meg belső íven Csellarka mellé, leterelte őt a pályáról, aki így megpördült és több helyet is visszaesett.

A versenyen napPALI ismét zseniálisan védekezett, ezúttal naje777 és brutus szívták fel szélárnyékában a forró homokot, és talán el is veszítették emiatt a hidegvérüket, többet hibázgattak mögötte, de nem tudtak tisztán elmenni. A 10. körben naje777 és napPALI értek össze, szintén az első kanyarban, ezúttal napPALI bukta el a dobogót. A végeredmény szerint fuvarospetya nyert, a dobogóra naje777 és brutus álltak fel, BrightDark lett a 4., napPALI az 5., míg Csellarka, Zsolesz és ATIS zárták a mezőnyt. A leggyorsabb kört most fuvarospetya futotta, de nyert, így naje777 kapja a 3 pontot.

Nyilatkozatok a futam után:

 

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"A rajt jól sikerült, talán egy-két pozíciót nyertem. Előttem nagy csatában voltak a többiek, de sikerült előre keverednem a második helyre. Brutus jó tempót ment az első helyen, de egyszer csak azt vettem észre hogy a sóderből kászálódik ki, így szerencsésen ölembe hullott az első hely, amit a futam végéig sikerült megtartanom, gratulálok mindenkinek korrekt versenyek voltak."

 2. KROKEN Daniel (Naje777)

 

 "Hátulról kezdeni mindig óriási kihívás. Úgy éreztem a tempóm elég egy futamgyőzelemhez, de nagyon nehéz átverekedni a komplett mezőnyön. Nagyon izgalmas csatát vívtam Brutus-al és Palival. Iszonyatosan szoros volt néhol. Végül Pali egy ügyetlen szituáció után a homokcsapdában találta magát...Fuvaros ekkor már messze járt és megpecsételődött a jónak mondható 2. helyem."

3. LILLEVIK Roar  (Brutus)

"Először is engedjétek meg, hogy mindenkinek gratuláljak csodálatos verseny volt! Az 5. helyről rajtoltam a  2. futamban. Az első körben már sikerült 1 pozíciót javítanom és nagyon keményem nyomtam, hogy felzárkózzak. De sajnos a 4. körben az 1. kanyar féktávját elnéztem és Fuvaros elment mellettem. Fuvaros nagyon jó tempót diktált nem tudtam vele a lépést tartani. Csak arra figyeltem, hogy a Naje, Napali ne érjenek utól. A verseny közepén ugyanazt a hibát csináltam mint előzőleg. Az első kanyart elnéztem így mindketten megelőztek. Nagyon jót csatáztunk mi így hárman de a verseny végén Pali lecsúszott a pályáról. Ezután nem volt más dolgom csak Naje-val elmenni a célig. Összességében nagyon elégedett vagyok az 5. és 3. helyezéssel viszont a jobb eredmény érdekében több gyakorlásra lesz szükségem ezekkel az autókkal mert igazán kemény vezetni őket az erős ellenfelekről már nem is beszélve. "

 

Fegyelmi vizsgálat:

 

Bár érzéseim/reményeim szerint nem szoktam elfogult lenni, a neveket csak a döntésem után oldasom el, de most főleg abszolút kívülállóként tudtam megnézni a kétes helyzeteket.
Az 1. futam teljesen tiszta volt, senki nem is jelzett semmit. A 2. futamon BrighDark fenti leírt akciója miatt szóbeli figyelmeztetéssel kap, mivel lehetetlen féktávot vett, az összes többi körnél hasonlóvel sem próbálkozott, Csellarka-t pedig lelökte a dobogóról. A figyelmeztetésben benne van az is, hogy saját magával jobban kiszúrt ezzel az akcióval. Naje777 vonatkozásában három esetet is vizsgáltunk, amelyek egyenként nem voltak ugyan borzalmasan nagy gondok, bár mindhárom esetben belső ívről lökdösött, ebből kétszer ugyanott, a másikat mindkétszer ki is terelte a pályáról, illetve pozícióvesztéssel járt a másik félre nézve, ebből ráadásul volt, ami dobogóért ment, ami kiemelt figyelmet érdemel, ezért - mondhatni összesítésképpen - 20mp büntetéssel értékeljük. Hozzáteszem még, hogy külön-külön is lehetett volna adni figyelmeztetést, illetve pontbüntetést (5 pont) adni félkeserűen akár kedvezményes, akciós jelzővel is illethetnénk.
Ami még büntetés: fuvarospetya sajnos nem adta le időben a nyilatkozatot, ezért - a korábbi ígéreteknek megfelelően - a 2. futamon futamonként 5 pont büntetést kapott. Ez szolgáljon tanulságul mindenkinek. Ilyen okból a legnehezebb büntetést adni, hiszen nem a versenypályán nyújtott teljesítményéért kapja az ember, hanem az elmaradt kötelességért. Reméljük ilyen senkivel nem fordul elő többet...

 

2. futam végeredmény:

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

25-5

2.

 KROKEN Daniel (Naje777)  

20+3-5

3.

 LILLEVIK Roar (brutus)  

20

4.

 THOMASSEN Ketil (ROH-BrightDark)  

16

5.

 ZSIDEK Pál (napPali)  

14

6.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)  

10

7.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)  

9

8.

 GÁL Attila (ROH-Atis)  

8

9.

 
 

 

10.

 
 

 

11.

 
  

 

12.

 
  

 

13.

 
  

 

 

Az összetett állás:

 

P.

Drivers

 Nat    

Points

1.

 KROKEN Daniel (Naje777)

86

2.

 BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)  

78

3.

 THOMASSEN Ketil (ROH-BrightDark)

68

4.

 ZSIDEK Pál (napPALI)  

50

5.

 LILLEVIK Roar (brutus)

48

6.

 BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)

45

7.

 CSELLÁR András (ROH-Csellarka)  

29

8.

 LUND Kjeld (DEPR)

27

9.

 NÉMETH András (ROH-Bandage_520)

24

10.

 GÁL András (ROH-Atis)
 

19

11.

 LOSONCZY Ferenc (ROH-Redbreast)  

16

12.

 FØRELAND Øyvind (Tuss3ladd)  

14

13.

 Ifj. LOSONCZY Ferenc (ROH-Dynamo)   

11

14.

 FÖLDESI Máté (mateka25)   

10

 

Zárszó:

Személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni az egyik kedvenc pályámon, de sajnos ilyen az élet. A futamok aránylag elég simára sikerültek, főleg az első. A másodikon már érezhető volt néhány ember túlzott akarása és esetenként erőszakossága, meglepetésemre most az északi srácok voltak a forrófejűek, ilyennek is kell lennie néha. Azt egyébként nem tudom, hogy a verseny megtartásával kapcsolatos szerda-csütörtök körüli mizéria, vagy esetleg a sorozatban lévő - főképpen Shelby Cobra és Sport Hard gumi keveréke - nehezebben autók vezethetősége, vagy esetleg más egyedi okok miatt volt most ennyi résztvevő. Persze ez még mindig nem rossz létszám, de azért a fullos futamok után van az emberben egy kis hiányérzet még akkor is, ha ezen a pályán a tömeg nem biztos, hogy sokat segített volna. A gumikkal kapcsolatban feldobtam egy véleménykutatást, hogy amennyiben a többség szeretné, könnyíthetünk rajta, ez még most is folyik, aki tud, szóljon hozzá még időben, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ha nem teszitek, magatokra vessetek, hiszen azért van fórum, hogy megbeszéljük a dolgokat. A következő verseny a Cape Ring Inside pályán lesz a már a főoldalon is olvasható időpontban. A pálya maga ugyan rövid, de elég jó előzési pontok vannak rajta, ugyanakkor alkalmas a szélárnyékozásra is, úgyhogy arra figyeljetek oda a futamon és persze az időmérőn az ezzel kapcsolatos friss szabályozás betartására is.

 

{flike}{fcomment}