foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Üdvözlök mindenkit újfent a Then&Now: Kígyóbűvölők széria 3. fordulójának összefoglalóján. A versenyekre ezúttal 11 versenyző részvételével a Cape Ring pálya Inside nyomvonalán került sor, amely bár rövid és egyszerűnek is tűnhet, azért rejteget 1-2 trükkös helyet. Lássuk tehát mi is történt, a google-osok kedvéért még annyit tennék hozzá: Uccu neki, avagy Illa berek, nádak erek! (Ezt fordítsd le ha tudod, hehehe!)

1. futam:

A pole-t ismét fuvarospetya szerezte meg, mellőle naje777 indulhatott, mögöttük pedig BrighDark, Zsolesz, Bandage_520, Dynamo, napPALI, brutus, mateka25, Csellarka volt a sorrend, végül pedig a visszatérő - és a virtuális bűnüzést most emiatt hanyagoló - ugibug. A rajt utáni első kanyarban volt egy kis tülekedés, de komoly változások nem történtek.

Fuvarospetya azonnal elkezdte maga mögött hagyni a mezőnyt, a dobogóért naje777 és BrightDark harcoltak, ez a sorrend végig meg is maradt. A 4. helyért Zsolesz, Bandage_520 és napPALI között indult meg a harc körökön keresztül, majd ahogy Zsolesz el tudott kissé távolodni, a duó egészen Bandage_520 15. körben elkövetett hibájáig szorosan együtt maradt, ezután viszont.

A 15. körben mateka25 hibázott egy nagyot, amely miatt a falnak csapódott és megállt. Innen viszont a pályára tolatott rá a versenyívre éppen az odaérő ugibug elé, aki neki is ütközött, ennek köszönhetően brutus elment mindkettejük mellett. A végső sorrend tehát fuvarospetya, naje777, BrightDark, Zsolesz, napPALI, Bandage_520, brutus, mateka25, Csellarka, ugibug lett. A verseny leggyorsabb köréért járó 3 pontot naje777 érdemelte ki, a győztes által megfutott abszolut időtől alig elmaradva.

 

Nyilatkozatok a futam után:

 

 1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 "A rajt remekül sikerült és már az első körben kisebb előnyöm volt. Mögöttem a srácok erős tempót mentek ezért végig nyomnom kellett. Nyomtam is neki, az egyik körben sem lazsáltam. Végig sikerült jó tempót mennem, nem volt nagyobb hibám, ennek köszönhetem az eredményt."

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"Nem tudok sok mindent most elmondani a futamról. Részemről egy viszonylag tiszta verseny volt. A második helyről indultam. Az elején nagyon figyelnem kellett BrightDark-ra. Ahogy várható volt Fuvaros már az elején elhúzott. Volt pár meleg pillanat a végén de összességében minden rendben volt a futam alatt."

3. THOMASSEN Ketil  (ROH-BrightDark)

  

"Az időmérő megint nagyon kemény volt. Megint sok helycsere volt az élen a 20 perc alatt. Végül a 3. helyen zártam Fuvaros, és Naje mögött. A rajtom tiszta volt és kb. a 3. kanyarig tartottam is pozícióm amikor is Naje elkövetett egy hibát a nyújtott balosban. Lesodródott az ívről a füves részre. Ekkor beestem mellé, és így utólag gondolva itt kellett volna kicsit agresszívebben erőltetnem az előzést. Mivel nem erőltettem és a későbbiekben Naje iszonyatosan nyomta így sajnos nem tudtam megelőzni őt. Az élen Fuvaros haladt nagy tempóban és szemmel láthatóan magabiztos előnyre tett szert. Nagyon izgalmas volt végig mert nagy koncentrációt igényelt a tempó tartása a fiúkkal anélkül, hogy hibáznék. Gratulálok Fuvarosnak és Naje-nak illetve az összes srácnak ezért a kemény futamért."

 

A verseny végeredménye: ITT

 

  
 
2. futam:

A technika itt újfent közbeszólt, az első futam után a fél mezőny kivágódott a szobából, ezért újra fel kellett állni a pályára a helyes sorrend érdekében, ami kisebb bonyodalmak árán, de sikerült, ennek ellenére a gép (talán megszokásból) fuvarospetyát tette be az első rajtkockára, aki az indulást követően természetesen elengedte a komplett mezőnyt.

A rajtnál kisebb ütközések most is voltak, de ezek is csak elhanyagolható mértékben. Néhányan jó helyezkedésüknek köszönhetően elég sokat előre tudtak lépni, az indulást követően Bandage_520 a 7. helyről fél kör alatt a 3. helyre került, azonban elnézte a hosszú bal kanyart és korrigálni próbált, a mögé érkezú ugibug pedig nem tudta kikerülni, így kis erővel ugyan, de megpöckölte, ami miatt Bandage_520 kisodródott a pályáról, erre mondják, hogy rosszkor rossz helyen, az így járás tipikus esete.

Kisebb balesetek voltak még: az első kör végén naje777 féktávon lökte meg ugyanígy napPALI-t kis erővel, aki szintén saját hibáján kívül kényszerült elhagyni emiatt a pályát. Ugibug eközben megelőzte brutust és a hibázó mateka25-öt, az élre állt. A helyezések ezek után nem nagyon változtak egészen a 6. körig fuvarospetya szokásosnak mondható mezőnyön való "átgázolása" kivételével, amikor is szintén a hosszú nyújtott bal kanyarban Csellarka autója a belső íven a padkán megdobódott és meglökte a mellette lévő Dynamo-t, aki szintén kénytelen volt emiatt füvet nyírni. Ezután viszont az egyenes részhez érve Csellarka a pálya szélén lassított, de eközben meg is csúszott, a kialakult helyzet és nagy sebességkülönbség miatt több pedig ütközés is történt.

A versenyen egyébként többen is hibázgattak: Bandage_520. Dynamo, napPALI is meglátogatták a pálya szélét, ami pozícióvesztéssel is járt esetükben. A versenyt ugibug nyerte meg fuvarospetya előtt, aki egyben a leggyorsabbnak járó 3 pontot is bezsebelte, a dobogóra brutus állhatott még fel, majd naje777, Zsolesz, BrightDark, napPALI, a futam alatt kerékcserét is végrehajtó Dynamo, majd végül Bandage_520 és Csellarka volt a sorrend, mateka25 részvételének az 5. körben technikai hiba vetett véget sajnos.

 

Nyilatkozatok a futam után:

1. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

 "A rövid 3 hetes pihenőm után a pocsék első futamot követően a második versenyen az élmezőnyből indulhattam de sajnos az első körben balesetbe keveredtem Bandage-al még egyszer bocsánat benéztem a szituációt. Az első pár körben 3. voltam Brutus és Dynamo mögött. Néhány kör után sikerült Brutus-t megelőznöm és Dynamo is kicsúszott így az élre álltam. Folyamatosan növeltem előnyömet a többiekkel szemben, habár volt 1-2 meleg szituációm. A verseny felénél azt hittem elfogy a gumim és Patrik utolér de sikerült a végéig kihúznom konstans körökkel. Gratulálok a mezőnynek! Lesz mit gyakorlonom a Cobra-val mert elég furcsa volt számomra."

2. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"A rajt érdekes volt mert a gép első helyre rakott, ezért el kellet engednem az egész mezőnyt. Az első körben talán egy-két pozíciót nyertem. Aztán kezdődtek a keményebb csaták, amiből elég jól jöttem ki. Talán Naje volt előttem a 3. helyen. Jó csatát vívtunk, végül elfogytak a gumijai és nem bírta tartani a tempót. Ezután a második helyen Brutust értem utol akinek szintén gumi problémái lehettek. Egy nagyon későn vett féktávval sikerült megelőznöm. Ugi ekkor már az élen 7-8 mp-el vezetett és végig remek tempót ment nem nagyon tudtam faragni. Gratulálok mindenkinek, szerintem korrekt versenyek voltak,így tovább."

 3. LILLEVIK Roar  (Brutus)

"Elöször is köszönöm mindenkinek a jó kis csatákat. Ez tempós volt! A versenyt a 6. heylről kezdtem, és gyorsan Ugibug mögött találtam magam. Próbáltam vele menni. Ő keményebben tolta nálam ezért úgy döntöttem spórolok a gumikkal és megvárom hátha hibázik. De Ugibug nem hibázott sőt pár körrel később megláttam a tükörben Fuvarospetyát aki pillanatok alatt elhagyott a szédületes tempójában. Az utolsó néhány körben csak arra figyeltem, hogy Naje be ne érjen. Szóval van egy 7.és 3. helyezésem ma. Ezek a pontok most nagyon kellenek nekem a bajnokságban. Nagyon elégedett vagyok!"

 

Fegyelmi vizsgálat:

A mezőny nagyon, mondhatni túlzottan is lelkiismeretes volt, szinte mindenki saját maga jelezte azokat a vizsgálandó eseteket, amikben érzésük szerint mint okozó vettek részt.
Ezeket megvizsgálva és egyeztetve az alábbiak döntés került meghozatalra:

 

  • 1. futam 15. körében mateka25 balesete után figyelmetlenül tért/tolatott vissza a pályára, amely miatt baleset is történt, ugibug nekiütközött, ezért vele szemben FIGYELMEZTETÉS került kiszabásra,
  • 2. futam 1. körében a hosszú bal kanyarban Bandage_520 és ugibug között történt ütközés VERSENYBALESET, mivel ott Bandage_520 elnézte a kanyart, kisodródás miatt fékezett is, ennek során viszont a mögötte éppen keresztező íven érkező ugibug kis erővel meglökte őt, aminek következtében kisodródott a pályáról,
  • 2. futam 2. körének 1. kanyarjában naje777 és mapPALI között történt eset VERSENYBALESET, mindketten rövid féktávot vettek, ennek során naje777 kis erővel meglökte napPALI-t, aki kisodródott a fűre,
  • 2. futam 6. körében a hosszú bal kanyarban Csellarka és Dynamo között történt ütközés VERSENYBALESET, mivel ott Csellarka autója megdobódott a belső padkán, emiatt megcsúsztt és kis erővel meglökte a mellette külső íven haladó Dynamo-t, aki emiatt kisodródott a pályáról,
  • 2. futam 6. körében a hosszú bal kanyarban Csellarka és Dynamo közötti VERSENYBALESETET követően Csallerka az egyenes részre kiérve a pálya szélén nagymértékben lelassított, a pálya szélén meg is csúszott és a sebességkülönbség és váratlan helyzet miatt több ütközés is történt, ezért vele szemben is FIGYELMEZTETÉS került kiszabásra. 

 

A verseny végeredménye: ITT

 

Zárszó:

Talán már kezdhet megszokottá válni, hogy egy-egy verseny összefoglalója után egy kis véleményt is írok az általam tapasztaltakról. Sajnos ez a verseny nem volt előzések és akciók szempontjából túl izgalmas, amely mindenképpen a pályának tudható be. Az első futamon szemmel láthatóan mindenki többet küzdött az autójával, mint a versenytársakkal, illetve előzésre jóval kevesebbszer került sor, mint amire számítottam. Ami viszont nagyon kellemes tapasztalat volt: a leggyorsabb körök tekintetében borzasztóan szoros volt a mezőny, az első futamon 1.5, a másodikon pedig 1 mp volt a különbség, ami 11, illetve 10 főnél enyhén szólva is sűrűnek mondható, nem csoda, hogy nem történt annyi előzés, ami korábban talán megszokott volt. Persze mondhatjuk azt is, hogy rövid a pálya, meg egyszerű, de arányaiban is nagyon együtt voltak a legjobb köridők, talán ez mutatja valahol a színvonalat is. Amit még pozitívumként kiemelnék, hogy a kétes eseteket - ahogy már fent is leírtam - azok jelezték, akik érzésük szerint okozták. Ezt nagyon megbecsülendő dolognak tartom, ugyanakkor Csellarka túlzott korrektsége már nemcsak balesetveszélyes volt, hanem ütközések is történtek emiatt, ennyire messze szerintem nem kell elmenni, ne essünk át annak a bizonyos lónak a túlsó oldalára akkor sem, ha mindannyian megértjük a szándékot. Azt is ki szeretném még emelni, hogy a figyelmeztetések sem azért történtek, mert valaki szabálytalanságot követett el és hátrányt okozott, mindenki kivétel nélkül korrekt volt a másikkal szemben, ez nagyon nagy dolog szerintem. A figyelmeztetések csupán a veszélyhelyzet előidézésének elkerülésére hívják fel a figyelmet, hogy ilyenektől tartózkodjunk, még igazi hibának sem mondhatnám őket, tehét így értékelje mindenki, ne pedig büntetésként.Természetesen várom a következő héten a Road Course Daytona pályát, ezen remélhetőleg már jóval több lehetőség lesz harcolni és előzni, az időmérőn pedig kérjük a szélárnyékot mellőzni! (Hmm, ez rímel...) Remélem ott is inkább sokan leszünk, mint elegen, a fórumon pedig - és akár itt is - várjuk véleményeteket a témáhz kapcsolódóan, ne maradjatok csendben, hisz tudjátok: "Néma gyereknek az anyja sem veri a .....", izé, az anyja sem érti a szavát!

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket:

ROH-Bandage_520

 

Foto: Red

{flike}{fcomment}