foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Szeretettel üdvözlök mindenkit a Kígyóbűvölők utolsó futamának összefoglalóján. A végső összecsapásra egy régi klasszikus: a Trial Mountain pályán került sor, a változatosság kedvéért a fordított irányban.

Megmondom őszintén, hogy amikor kiválasztottam a pályát, nem gondoltam volna, hogy ennyire trükkös lesz, gondolok itt természetesen a Cobra-val történő vezetésre. Na de nem akarok nagyon a saját szavamba vágni, úgyhogy inkább belekezdek a záró futam összefoglalójába.

1. futam:

Az időmérőt ezúttal is fuvarospetya szerezte meg, őt - lassan ezt is megszokjuk - naje777 követte, majd BrighDark, Zsolesz, Redbreast, Bandage_520, brutus, Dynamo, Ugibug, Csellarka, a sort a technikai okok miatt csonka időmérőt futó mateka25 zárta. Az indulás a már megszokott problémamanetes módon lement, látszott mindenkin az odafigyelés. Már az első körben eltávolodott a mezőnytől fuvarospetya, nyakán naje777-tel. Ők ketten külön futamot mentek egymással, és bár naje777 eleinte próbálkozott ugyan, de fuvarospetyát nem tudta megelőzni, viszont nem hagyott neki lehetőséget a lazításra, végig a nyomában volt.

Az első körben több esemény is történt: brutus, Bandage_520 és Zsolesz is lépegettek előre, aki azonban az utolsó kanyarkombinációban hibázott, ami miatt visszaesett a 8. helyre. Ugyanitt ugibug is eldobta a vasat, ő az utolsó helyre csúszott le ennek következtében. Sok előzés nem volt a futamon, a két élmenőn kívül még a 3. helyért folyt nagy taktikai csata: BrightDark-ot Bandage_520 üldözte és támadta is több alkalommal már a futam elejétől, de megelőzni nem tudta egészen az 5. körig.

Ekkor viszont a hosszú egyenes előtti nagy kanyarban BrighDark hibázott, megcsúszott alatta az autó, ami miatt megtörtént az üldözője által áhított helycsere. A küzdelmüknek azonban itt sem volt vége, ezután BrightDark diktált nagyobb tempót, Bandage_520 pedig folyamatos védekezésre kényszerült, sokszor mentek egymás mellett, de a sorrend nem változott. Egészen a 11. körig harcoltak egymással, ezután BrightDark kicsit lemaradt, Bandage_520 pedig lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, ami megamradt a futam végéig.

 

Mögöttük Redbreast végzett, majd a 8. helyről egészen az 5. helyig felkapaszkodó, aztán ismét hibázó és emiatt visszacsúszó Zsolesz, őket brutus, Csellarka, Dynamo, az autóval sokat szenvedő és hibázó Ugibug, végül mateka25 követték. A leggyorsabb körért járó 3 pontot naje777 örökölte meg a futamgyőztes fuvarospetyától.

Nyilatkozatok a futam után:

 

 1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 "Az időmérőn egy nagyon jól eltalált körrel sikerült megszereznem az első rajtkockát. A rajtnál jól jöttem el nem változott pozícióm. Az első pár körben nagyon megakartam nyomni azért, hogy egy kis előnyt kiépítsek, de hibázgattam így Naje többször is támadási pozícióba került, nagy nyomást helyezett rám. Ezután valamelyest nőtt a távolság kettőnk között, de nem nyugodhattam meg és nem is vettem vissza a tempóból. Keményen nyomtam végig, így sikerült megszereznem a győzelmet. Nagyon nehéz verseny volt, végig nyomás alatt vezettem. Gratulálok mindenkinek."

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"Most úgy éreztem, nincs meg a tempóm, hogy nyerjek. A 2. rajthelyet is szerencsésnek éreztem. Az első két-három körben tartottam a lépést Fuvarossal a szélárnyék miatt. Azután elkezdett elnyúlni tőlem. A mezőny mögöttünk nagy küzdelemben volt, de szerencsére nem értek minket utól. Most úgy éreztem, nincs meg a tempóm, hogy nyerjek. A 2. rajthelyet is szerencsésnek éreztem. Az első két-három körben tartottam a lépést Fuvarossal a szélárnyék miatt. Azután elkezdett elnyúlni tőlem. A mezőny mögöttünk nagy küzdelemben volt, de szerencsére nem értek minket utól."

3. Németh András  (ROH-Bandage520)

  

"Végre kicsit többet tudtam gyakorolni erre a futamra, mint az utóbbi időben. Az időmérőn nem sikerült igazán jó kört összeraknom, de a 6. helyről indultam, amivel hamar megbékéltem. A tempóm elég erős volt az elején, illetve többen is hibáztak előttem, így elég hamar a 3. helyen álló BrighDark-ot kezdtem üldözni. Néhány körön keresztül mentem utána, kisebb hibáim is voltak, de összességében közeledtem felé és volt lehetőségem többször támadni is őt, de előzni nem sikerült egy jó darabig. Az 5. körben hibázott egyet ő is a hosszú egyenes előtti kanyarban, így el tudtam menni mellette, viszont nem maradt le tőlem, ezután már érezhetően fordult a kocka és gyorsabb volt nálam. Mindent megtettem, hogy - persze szabályos keretek között - magam mögött tartsam. Szerencsére ezen a pályán elég jól lehet védekezni, a fontosabb kigyorsítások általában jól sikerültek, de néhányszor azért "beszúrt" mellém, ennek ellenére a kanyarból én jöttem ki elsőnek. A futamon szinte végig ezt csináltuk egymással, nagyon élveztem és persze igyekeztem végig hideg fejjel, okosan menni. A 11. körben kezdtem úgy érezni, hogy Ketil talán feladta és hogy meglesz a dobogó, ha nem hibázok nagyot, ezt szerencsére meg is tudtam csinálni. Köszönöm ezt a versenyt BrighDark-nak, jól megizzasztott a pályán, illetve köszönöm mindenkinek, hogy végigszenvedte ezt a kifejezetten nehéz sorozatot, remélem senki nem bánta meg."

 

A verseny végeredménye: ITT

 

2. futam:

Sajnos megint technikai szenvedéssel indult ez a menet is, ráadásul Redbreast nem látta a pályán sem Zsoleszt, sem pedig matekat. A rajtot megint simán letudta a mezőny, az első körben az élen ugibug és Dynamo kakaskodtak egymással a vezető mateka25 mögött, de hamar becsatlakozott hozzájuk brutus, illetve BrightDark is. A kör közepén a már említett technikai gubanc miatt Redbrest és Zsolesz összeakadtak, előbbi emiatt az utolsó helyre esett vissza, Zsolesz pedig nem fejezte be a versenyt. A kör végén mateka25 hibázott ugyanott, ahol az első futamon Zsolesz, így rögtön a 9. helyre esett vissza.

A 2. körre Ugibug kisebb előnyre tett szert, mögötte brutus, Dynamo és BrightDark harcoltak egymással, aki viszont szintén hibázott, és rögötn a 8. helyen találta magát. A 3. körben Dynamo látogatta meg a pálya szélét, ő a 9. helyre került ennek köszönhetően. A 9. körben az addig vezető ugibug hibázott, így mindjárt hárman is elmentek mellette. A futam vége felé fuvarospetya - egy klasszikust idézve - "űridőket" produkálva rövid időre az élre került, de a 12. körben egy hibája után az egymással folyamatosan csatázó naje777 és brutus is elmentek mellette. Fuvarospetya a maradék három körben közvetlenül mögöttük volt, de nem fért el sehol, így kissé a professzornak nevezett Prosthoz hasonlóan lőtávolban várta, hogy az előtte állók hibáját kihasznáhassa.

Az utolsó körben sikerült is naje777 mellett elmennie, azonban az utolsó kanyakombinációban ő is hibázott, így brutus és naje77 mögött be kellett érnie a 3. hellyel. A 4. hely ugibugnak maradt, utána az elején hibázó BrightDark ért a célba, majd Csellarka, aki körökön keresztül tartotta nyomás alatt Bandage_520-at, aki több kipördülése után végül a 7. helyen végzett. A 8. Redbreast lett, végül mateka25 és Dynamo volt a sorrend. A leggyorsabb körért járó 3 pont jelentős időelőnnyel Fuvarospetyának járt.

 

Nyilatkozatok a futam után:

 

 

1. LILLEVIK Roar (Brutus)

"Először is hadd mondjam el, hogy a versenyzők nagyon magas szinten teljesítenek! Nagyon nehéz dolgom volt az első futamon, hogy versenyben maradjak, és elkövettem néhány hibát. A második futamot az 5. helyről kezdtem, de néhány körön belül Ugibug mögött a 2. helyen haladtam. Ezek után kicsit le is szakítottuk a mezőnyt. Fuvaros és Naje szorosan követtek. Ugibug hibázott a hármas kanyarban, én pedig az első helyen találtam magam.  Fuvaros és Naje azonban egyre közelebb kerültek hozzám. Azt hiszem a 8. kör utolsó kanyarjában hibáztam, ami után Fuvaros és Naje meg tudott előzni.  Azonban nem tévesztettem őket szem elől, és hirtelen az egyikük hibázott. Mindketten lelassultak annyira, hogy beérjek a szélárnyékukba az 1. alagútban. Az alagút végén enyém lett a kanyar belső oldala, meg tudtam őket előzni, és a vezetést a célvonalig megtartottam. De Naje és Fuvaros nem hagyták ezt annyiban, a célig folyamatosan figyelnem kellett minden mozdulatukat a tükörben. Remek futam volt, srácok!"

2. KROKEN Daniel (Naje777)

 

 

"Megpróbáltam minél hamarabb az első helyig jutni. Köszönet mindenkinek a tiszta versenyzésért! Néhány kör után már az első 5-ben voltam, de Ugibug nagyon jó tempót ment elől! Innentől kezdve Brutus, Fuvaros és Én nagyon keményen harcoltunk miután Ugibug hibázott. Nagyon közel voltunk egymáshoz, de a csata tiszta volt. Brutus jó tempót fogott, nekem pedig a határon kellett autóznom. Szerencsém volt az utolsó kanyarokban, amikor Fuvaros kiszélesített és el tudtam menni mellette. De végül Brutus szerezte meg a győzelmet. Ez volt az eddigi legjobb futamom!"

3. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"A rajt részemről sima volt, nem javítottam pozíciót. Ezután remek csatákat vívtam, majd a negyedik helyen találtam magam. Ugi eldobta az autót, én csak annyit láttam, hogy bent áll a falban. Így már ott voltam a 3. helyen, a két norvég srác mögött. Nagyon keményen nyomták nem is nagyon tudtam támadni. Az utolsó körben megpróbáltam előzni, de nem sikerült, így harmadik helyen értem célba. Bandage-nak szeretném megköszönni a szervezést, igazán remek széria volt, gratulálok mindenkinek."

 

Fegyelmi vizsgálat:

Büszkén jelenthetem, hogy egyszerűen SEMMI, legalábbis ami a dolgok emberi oldalát érinti. Még "önfeljelentés" sem volt, amit ki kellett volna vizsgálni. Technikai okok miatt viszont a második futam első körében történtek következtében a hasonló gondok elkerülése érdekében szabálymódosításra is sor került, bár reményeink szerint a hamarosan érkező GT6-ban már nem lesznek ilyen szarvashibák (és nagyobbak sem...)

 

A verseny végeredménye: ITT

 

Zárszó:

Fuvarospetya ismét megnyerte ezt a sorozatot is, ismét gratulálunk neki, megérdemelte, bár azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy egyre nagyobb a küzdelem a futamokon még az ő számára is.
Személy szerint én úgy érzem, hogy jelenleg az 5-6. helyért jobban és többet kell tenni, mint korábban a dobogóért, itt már kevés a tehetség és a rutin, szinte mindenkinek kőkeményen gyakorolnia és készülnie kell, ha jó eredményt akar elérni. Ehhez hozzájön még az is, hogy ez a második, megnövekedett létszámmal megtartott bajnokság volt, ezalatt az idő alatt pedig sikerült a káoszból egy végtelenül korrekt és egymásra odafigyelő társaságot faragni. Ráadásul a 2. ilyen sorozatban az autók és a pályák is embert próbálóak voltak: az egyik autó a vezethetőségével, a másik pedig a sebességével tette próbára az embereket, igazság szerint sokkal jobban, mint ahogyan én azt eredetileg szerettem volna.

A Then&Now három kupa után most egy darabig szünetet tart, ami nem baj, az igazat megvallva ebben a játékban már kifulladóban volt a kínálat. Remélem, hogy - többé-kevésbé - élveztétek ezeket a versenyeket és azt is, hogy az új részben - persze az autókínálattól is függően - tovább folytatódik majd a későbbiekben, bár emellett még elég sok ötletemet szeretném megvalósítani, tudjátok, fő a változatosság...

A versenyek természetesen tovább folytatódnak, a jövő héten új sorozat veszi kezdetét Redbreast elképzelései alapján, ahol már a tuning és a csapat veszi át a főszerepet.
Várunk ott is mindenkit, én pedig köszönöm mégegyszer mindenkinek a részvételt, részemről megtiszteltetés volt.

ROH-Bandage_520

 

Foto: Red

{flike}{fcomment}