foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Üdvözlök minden olvasót és persze érdeklődőt az Amuse GT1 kupa 2. fordulójának összefoglalójáról. Ahogy az a címből és a korábban kitett előzetesekből is minden bizonnyal már kiderült, ezúttal Olaszországban került sor a versenyek lebonyolítására, amelyre 11 versenyző gyűlt össze.

1. futam:

Az időmérőn természetesen a lágy gumit választók indulhattak az élről. Az első sort a két F1-es legenda nevével fémjelzett csapattag bérelte ki Zsolesz vezetésével, mellőle így Redbreast kezdhetett. Mögöttük Dynamo, naje777, Csellarka, Bandage_520 és mateka25 volt a sorrend, majd fuvarospetya, Fantomas, ugibug és BrightDark álltak kemény gumikon a rajtvonalra.
A start után az első sikánban naje777 ütötte meg hátulról Redbreast-et, mindkettőjük autója kis mértékben meg is sérült, a második sikánban pedig mateka25 csúszott bele Bandage_520 autójának hátuljába, emiatt mindketten hamar vissza is estek.


A 3. körben az élen Zsolesz, Redbreast, Csellarka és Dynamo a lágy gumin próbáltak elszakadni a többiektől, őket az Ascsari kanyar előtt hibázó naje777-Bandage_520 párost átugró Fantomas, ugibug, fuvarospetya, BrightDark négyesfogat követte. A kerékcserék már a 4. körben megkezdődtek, a kemény gumival kezdők közül csak Fantomas maradt a pályán, a többiek lágyra váltottak. A 10. körben ezzel a fajta gumival kezdők is útba ejtették a boxutcát, ekkorra Fantomas állta az élre, mögötte együtt haladt az ugibug-fuvarospetya duó alkotta terrorista csapat.

 

A szükséges kerékcseréket követően a verseny vége felé érve még Ugibug, fuvarospetya, Fantomas, Redbreast, Csellarka, BrightDark, Zsolesz, naje777, Dynamo, Bandage_520 és mateka25 volt a sorrend, azonban itt is bekövetkezett az első fordulóhoz hasonló hiba: az utolsó körben ugibug, Redbreast és Fantomas is „elfogyasztotta” az üzemanyagtartályban rendelkezésre álló készleteit, ami miatt Fantomas a célegyenesben megelőzte őt a néhány másodperccel később kifogyó benzinnek köszönhetően, miközben Csellarka el tudott menni ugyanezen okból Redbreast, illetve még ugibug mellett is, több helyet is javítva az utolsó métereken, az őt szorosan követő BrightDark pedig éppen ugibug után érkezett meg, erről láthattok egy kis bemutatót is. 

Nyilatkozatok a futam után:

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 "Hard gumin kezdtem meg a versenyt, a 8. helyről. Sima rajtom volt, majd a 4. körben kiálltam kerékcserére. Az első lágy gumis etapot sikerült megnyomnom és az utolsó kiállás előtt egészen jól álltam. Ugi megelőzött a kiállásnál, így az utolsó etapot mögötte kezdtem meg, nagyon erős tempót ment, nehéz volt tartani vele a lépést. Ezután beértük Zsoltit és Fecót, azonban hiába voltak a kemény gumin, még így is nagyon nehéz volt megelőzni őket, remekül védték a pozíciójukat. Végül aztán sikerült előzni, de nem volt egyszerű. Az utolsó körben viszont jött a dráma, Uginak kifogyott az üzemanyaga, az utolsó kanyarban, így végül hatalmas szerencsével sikerült megnyernem a versenyt. Nagyon sajnálom csaptattársamat, igazán megérdemelte volna a győzelmet, mert egész versenyen remekül vezetett. Köszönöm a játékot, gratulálok mindenkinek."

2. KÖBLI Tamás (BTH_Fantomas)

 

 "Rajtnál nagyon vigyáztam ne sérüljön az autó sikerült is megoldani. Hard gumikon 13 kör utána softon a végéig. Kitököltem, hogy 63 l benzint kell tankolni hogy elég legyen. Nem lett. A Parabolika közepén elfogyott igen ám de Uginak is és még üres tankal meg tudtam előzni 1. mázli, látom jön valaki mögöttem mint a 6 szentség ja nem 7 de mire utolért átjöttem a célon 2. mázli."

 3. CSELLÁR András (ROH-csellarka)

 

  "Először is: jó újra itt srácok! Régen láttam már a riportszobát belülről A futamról: Monza sosem volt a kedvencem, hiába egyszerű a pálya, nekem sosem adta ki igazán. Nem is vártam sokat a futamtól. Beleraktam azért jó pár kört a pályába, tesztelgettünk is rendesen, de nem vártam komoly eredményt mára. Ennek ellenére az időmérőn egészen jó tempót tudtam menni, meglepő volt az 5. helyem. A futamon egy célom volt a múltkoriak után: túlélés és elegendő benzin a tankban. Ennek szellemében mentem, lehetőleg problémák nélkül, mindez pedig működött is. Az első, lágy etapon Zsolt és Red mögött mentem, az etap végére leszakítottak, de nem annyira. A kemény gumis etapon ismét óvatoskodtam. A végén az 5. hely megtartása volt a célom, és akkor..és akkor a sors visszaadta azt, amit High Speed-en elvett: elöttem 3 embernek is kifogyott a benzine. És így lettem én 3. A tempómmal elégedett voltam, de nyilvánvalóan gyorsabbak voltak a körülöttem lévők. Várom a következő futamot a csodás Monacoban, csak szép emlékeket őrzök arról a pályáról( SE). Köszi a részvételt srácok, mindenkinek gratulálok aki végigtolta ezt a két komoly futamot!"

 

A verseny végeredménye: ITT

 

2. futam:

Ez a futam megint technikai káosszal indult, új szobát is kellett nyitni, ahova brutus is végre be tudott lépni, ezzel párhuzamosan viszont naje777 tűnt el, illetve került offline felirat a neve mellé.
A rajtot követően mateka25 és Bandage_520 hadakoztak egymással az elsőségért, miközben a mezőnytől sikerült is kicsit eltávolodniuk. Mögöttük először Redbreast haladt, aki azonban az utolsó sikánnál megpördült, és ezután a 10. helyről tudta folytatni a versenyt. Az első körben volt technikai hiba is: ugibug a Lesmo-ban kis erővel érintette az előtte haladó brutus járművének hátulját, amelyről szellemautóként visszapattant, majd Csellarka autójának lendületétől felöklelve a homokban találta magát, ki is kellett jönnie javításra.

Redbreast helyét BrightDark vette át és megkezdte felzárkózását. A 3. kör elején a célegyenesben belül haladó Bandage_520-at mateka25 szélárnyékból úgy előzte, hogy féktávon az autója félig a füvön volt, lassítás közben emiatt megcsúszott és nekiütközött a másik járműnek, ismét megsérült mindkét autó. Egy fél körön keresztül hadakoztak egymással, majd a Lesmo-ban mateka25 kisodródott a homokba és próbált a pályára visszajönni, Bandage_520 emiatt jobbra húzódott, éppen a mellé érő BrightDark-nak, aki a pálya szélén lévő tereptárgynak ütközött és összetörte autóját.

Az élre Zsolesz állt ezek után, szorosan mögötte Csellarka haladt, majd kemény gumin a szélárnyékot kihasználó fuvarospetya, Fantomas és brutus, akit Redbreast és Dynamo üldözött. 
A kerékcserék – az első futamhoz hasonlóan – már a 4. körben megkezdődtek, majd főként a 10. és 14. körben került rájuk sor, tehát a taktika nem változott szinte senkinél, talán csak a gumik felhasználási sorrendje módosult. A futam közepén Csellarka és Redbreast azonos gumikon nagyon szép és mindenekelőtt fair küzdelmet mutatott be körökön keresztül, érdemes megnézni az alábbi videót (és persze tanulni belőle).

A verseny végéhez közeledve az eltérő taktika megmutatta hatását: Zsoleszt először fuvarospetya, majd Fantomas is meg tudta előzni, így ők állhattak a dobogóra, majd Csellarka, a végére feltörekvő brutus, Redbreast, az ezúttal kevésbé szerencsés BrightDark, Dynamo és mateka25 ért célba. A versenyből Bandage_520 a 3., ugibug pedig az 5. körben álltak ki, így nem fejezték be ezt a futamot, tehát itt pont nélkül zártak.

 

Nyilatkozatok a futam után: 

 

 1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"A második versenyen szintén hard gumin kezdtem. A rajt megint sima volt, nem volt gond. Ezután valahogy előre keveredtem a 3. helyre, majd az 5. körben ki is álltam kerékcserére. A kiállás után csak arra figyeltem, hogy sikerüljön végigvinni a taktikámat, ami végül sikerült is. Gratulálok mindenkinek, különösen Fantinak aki végig erős tempót ment, nehéz futamok voltak, várom a következő fordulót."

2. KÖBLI Tamás (BTH_Fantomas)

 

"Ismét óvatos rajt és féktáv stb.. minden ok egy kicsit jobban tudtam jönni az elejére és a 13. körben a box után láttam kisebb a hátrányom mint az elsőbe előbb utol is értem a hardosokat de a fuvaros az csak távolodott. Örültem a 2 második helynek. Csorba kiköszörülve! Mateka nagyon feltartott egyszer. Gratulálok mindenkinek.

 2BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)

 

 "Az első futam kálváriája után egyszerűen képtelen voltam megtalálni a ritmust a következő futamon. A sok pici hibával tarkított versenyen próbáltam menteni a menthetőt. Nagyon sajnálom, hogy a csapattársam Red sem tudta kiautózni azt ami a mai napon a lehetőségeinkben rejlett. Mindenesetre pozitív dolog, hogy a csapatversenyben feljöttünk a második helyre. Gratulálok Patriknak nagyon imponálóan ment! Nagyon várom Monacót. Az utcai pályák igen közel állnak a komfortzónámhoz!"

 

Fegyelmi vizsgálat:


Sajnos most kitett magáért a mezőny, volt mit nézni anélkül is, hogy túl sokan jelezték volna.
Az első futammal kapcsolatban a 3. körben Zsolesz nem hagyott elég helyet a mögötte érkező Dynamo-nak a dobogóért folyó csatában, amely miatt utóbbi kikerült a pálya mellé és visszaesett. Szándékosság nem volt, csak figyelmetlenség és kevés hely hagyása az ellennek, ezért (3.2.13 szabálysértés) figyelmeztetés büntetés került kiszabásra.


A 2. futam 3. körében a mateka25-Bandage_520 harc következtében történt – szintén nem elég körültekintően végrehajtott kikerülési manőver miatt BrightDark szenvedett el hátrányt. Szándékosság itt sem volt, a büntetés az előzőhöz hasonló módon Bandage_520 részére (3.2.14 szabálysértés) figyelmeztetés került kiszabásra.


Mateka25 a 2. futam 6. körében kemény gumin haladva hosszabb ideig nem engedte el az őt lágy gumin leköröző Fantomas-t, feltartotta és zavarta. Ezekhez hozzájön még az összefoglalóban leírt verseny közbeni magatartása, amely miatt (3.4.1 szabálysértés) 5 pont levonás lett a büntetése.

A versenyzési szabályzat az ROH hivatalosan rögzített szabálykönyve és a Senna Memorial versenyszéria alatt alkalmazott szabályok által kerültek kiszabásra.

A verseny végeredménye: ITT

Zárszó:

Jómagam nagyon sajnálom, hogy ebben a fordulóban ennyi vizsgálatot kellett lefolytatni, főleg úgy, hogy többen nem is jelezték az őket ért sérelmeket. Hogy az eset tanulságos is legyen, ezért készült egy összefoglaló a nem kívánatos megmozdulásokkal kapcsolatban.Amint látjátok, volt miből válogatni. Szeretném, ha minden érintett tanulna a saját – és persze okos emberként a mások – hibáiból. Az összeállítás célja egyébként nem a megszégyenítés volt, a cél az, hogy kissé úgymond erőszakosabban világítson rá arra, hogy mi az, amit nem szeretnénk látni a pályán. Senki kedvét nem szeretnénk elvenni, de ugyanígy alapvető elvárása az mindenkinek, hogy ha már veszi az ember a fáradságot, hogy gyakorol és készül, akkor mindenki tartsa tiszteletben annyira a másikat, hogy meggondolatlanságával nem bünteti a másikat. Mint már az előző fordulóban elmondtuk: nem kell az első kanyarban-körben megnyerni a versenyt, ezek hosszabb távok, itt taktikázni és kivárni kell, az pedig még rosszabb, hogyha minden apró hibának más issza meg az árát. A közeljövőben effajta viselkedést eltiltás, vagy akár kizárás is követhet. Előzzük meg a bajt egy kis óvatossággal, odafigyeléssel, és persze sok gyakorlással. Várok/várunk mindenkit a jövő héten a soron következő Cote d’Azur pályán, remélem mondanom sem kell, hogy ezen az aszfaltcsíkon hatványozottan igazak a fent leírtak a figyelmességgel kapcsolatban

ROH-Bandage_520

 

Foto: Red

{flike}{fcomment}