foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

A 3. fordulóhoz érkezett az ROH Amuse mezőnye, amely Monte Carlóban került megrendezésre. A monaco-i pálya bukótér nélküli, szűk utcáin folyó verseny komoly kihívást jelentett a ROH csapat tagjai számára, akik végülis egy fergeteges és látványos futammal tisztelték meg a közönséget! /Red/

1. futam:

Izgalmas első futamnak lehettünk szemtanúi. A sok apróbb hiba, baleset, illetve az eltérő taktikák miatt a mezőny sokszor szétszakadt, de nem volt hiány a változatos akciókban. A startnál gyönyörűen és balesetmentesen jött el a mezőny. Az elején az ifjonti terroristák Fantomassal, Zsoltival és BrightDark-al üldözték egymást.  Fantomas a 2. körben hibázott, a sikánnál nekicsapódott a falnak. Az autója komolyan megsérült, így sajnos nem kerülhette el a boxkiállást. A hátsó régiókban a Dynamo-Red-Naje-Csellarka-Mátéka ötös gyűrte egymást hosszú körökön keresztül. Végül Red egy remek előzéssel „szabadult” az ötösből, de Dynamo azonnal a nyomába eredt.

 

Ezután Csellarka rontott Naje-ra, ám viszonylag gyorsan hibázott is, mert egy rosszul vett féktáv után az alagút utáni sikánban nekicsúszott az éppen fordulni akaró Naje autójának. Mindketten megúszták sérülés nélkül, utólag az esetet megbeszélték, vizsgálat az ügyben nem kezdődött. A 3. körben az élen is változás történt: Ugibug a visszafordítóból kifele nagy gázt adott, melynek következtében a falnak ütközött. Az őt követő boly a hibát kihasználva megelőzte és a vezetést Fuvarospetya vette át.  Ugibug sajnos hiába ment ki a boxba, mert 4 körrel később ismét találkozott a betonnal, ezúttal a sikánnál. Ki gondolta volna, hogy két töréssel még lehet esélye. A hátsóbb régiókban a Losonczy család belharcának lehettünk szemtanúi, az ifjabbik Losy szakadatlanul üldözte az idősebbet. A Mátéka-Csellarka-Naje hármasban is gyakran cserélődtek a pozíciók. Elől Fuvarospetya, Zsolt és Brightdark között a távolság lassan, de biztosan nőtt. A két balesetező, alias Fantomas és Ugibug egy ideig hátul viaskodtak egymással, de féltávhoz közeledve Ugibug végül megelőzte Fantomast. Változást a kerékcserék hoztak, amelyek sorát BrightDark nyitotta a 9. körben. Fuvaros megtartotta első helyét, Naje és Ugibug előre jöttek, míg a Csellarka-Mátéka páros rengeteg pozíciót vesztett, melyen a futam végéig sem sikerült változtatniuk. Az első helyeken mindenki igyekezett a legjobb taktikát választani, így a 15. körig folyamatosan változtak az erőviszonyok. A 15. körben Fuvarospetya hibázott a sikánnál, ezért be kellett iktatnia egy plusz boxkiállást, míg a csapattárs Ugibug egészen a 17. körig szorongatta Zsoltot, de kénytelen volt megszakítani az üldözést, hogy feltegye a kemény gumikat az utolsó 5 körre.

 

A 19. körben aztán az addig kiválóan teljesítő Brightdark nagyot hibázott:  a sikánnál a falnak csapta az autót, ami megpördült és persze komolyan meg is sérült. Így nem tudta folytatni a versenyt, a boxkiállást követően egészen a 7. helyig esett vissza. Hibája nyomán a Schumi-Senna párosé lett a vezetés, nyomukban a Petya-Ugi páros. A 20.-21. kör fordulójára azonban eldőlt, ki mehet a győzelemért. A 20. kör végén Red kemény gumikra váltott, majd az 5. helyre érkezett vissza a mezőnybe. Fuvarospetya szó szerint levillogta csapattársát, hisz a lágy abroncsokon jóval gyorsabb volt Ugibugnál. A végig „fű alatt surranó” Fantomas az utolsó előtti körben beérte Redet, aki bár védekezett, de az első kanyart elnézte és az autó nagyot szólt a falon. Fantomas pedig könnyedén vette át az 5. helyet, ami a végső pozícióját is jelentette. Az utolsó körben a „lágy Fuvaros” a „kemény Zsoltot” üldözte, nem volt kérdés, melyikük a gyorsabb. Zsolt előnye rohamosan fogyott. Bár a sikánnál történt kicsúszás eredményeképpen Fuvarosnak megsérült a jobb első kereke, az utolsó kanyarokban mégis megközelítette Zsoltot, aki természetesen mindent megtett, de Fuvaros végül megelőzte.

Fegyelmi vizsgálat: 

Az utolsó kör utolsó kanyarjában történt incidens Zsolesz és Fuvarospetya között versenybalesetnek lett minősítve. Ezenkívül Naje követett el szabálysértést azzal, hogy nem használta a Hard gumikat a futam alatt. Így az eredményéhez 25 másodperces büntetést adtunk.

Nyilatkozatok a futam után:

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 "A rajtot jól kaptam el és sikerült a második helyen elfordulnom. Ugi remek tempót ment az elején, próbáltam tartani a lépést. A harmadik körben összetörte a gépet, így átvettem a vezetést. A verseny feléig aránylag stabilan mentem viszont utána jöttek a hibák. Első kiállás után pár körrel odavertem, így jöhettem be megint. Felraktam a kemény gumit, a terv az volt hogy elmegyek a futam végéig, de aztán megint elég keményen odavertem, így a végén megint bejöttem a friss lágy gumikért. Azt gondoltam az első helyre innentől kezdve nincs esélyem, ezért megpróbáltam stabilan elmenni a végéig. Ezután vettem észre az időkből, hogy Zsolt valószínűleg sérült autóval megy, így a végére sikerült beérnem őt. Utolsó előtti kanyarban próbáltam előzni, de nem volt hely, így az utolsó kanyarban előztem talán picit túl agresszíven. Én remélem, hogy az eset után nincs harag, én akkor nem éreztem szabálytalannak az előzést, de így visszanézve elég érdekes volt. Ezek után természetesen jobban odafogok figyelni ezekre a szituációkra, megpróbálok higgadt maradni, de akkor ez nem volt egyszerű. Köszönöm a versenyzést várom a következő fordulót."

 2. BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)

 

 "Nagyon vártam Monacót. Az egyik kedvenc pályám. Elég gyorsan rátaláltam a helyes irányra az autó tekintetében. Az időmérőn minden körömben történt valami ezért messze nem tudtam hozni azt az eredményt ami kilátásban volt. Így utólag nem is bánom mert sokkal jobb ritmusban tudtam elrajtolni a srácok mögül. Az első pár körben próbáltam nagyon vigyázni a gumikra ezért kicsit le is maradtam az élen zajló adok-kapoktól. Biztos voltam benne, hogy sokan választják a 2 kiállásos taktikát de sikerült a kocsimat a kemény gumikra is jól beállítani így készen álltam a halálmenetre a hard gumikon. Minden egészen jól működött és gyorsan az élen találtam magam. A verseny vége előtt 2 körrel már egyértelmű volt, hogy ezt csak én veszthetem el. Aztán hirtelen az utolsó körben a hard gumikon elment a tapadásom és igen lelalassult a tempóm. Patrik utolért az utolsó kombinációban ahol szerintem igen optimistán betette mellém a gépet, és mivel nem volt több helyem így összeütköztünk. Az autóm megsérült és lelasultam. Nagyon dühítő így elbukni egy tökéletes versenyt, ráadásul az utolsó 200 méteren. Közben az eset versenybalesetnek lett nyilvánítva amit tudomásul veszek. Mindenesetre ez a 2. hely felér egy győzelemmel. Végig a kezemben volt verseny és gyakorlatilag hibátlan vezetéssel kiautóztam a maximumot. A csapattársamnak Fecónak ma van a születésnapja és szeretném ezt az eredményt neki ajánlani!"

 3. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

 

  "Monza után számomra ajándék ez a helyezés sokkal jobb versenyeket zártam mint ott. Az időmérőn egy viszonylag jó körrel megszereztem az első helyet, amit meg is tartottam,de a 3. körben nekivágtam a falnak. A mezőny végére visszaestem majd a 8. körben megint odavágtam ami nem jelentett nagy hátrányt, mivel így jó köröket autózva megelőztem az elöttem haladókat a kiállás után.Az utolsó box-nál raktam fel a keményet és a 3. helyen voltam és ezt sikerült is megtartani.Nem volt könnyű este büszke lehet magára aki végigtolta mindkét futamot. A következő fórdulót nagyon várom egyik kedvenc pályám jön és ott még többet szeretnék elérni mint Monacón."

 

A verseny végeredménye: ITT

 

2. futam:

Itt az első futam két sereghajtója foglalta el a rajtrács két első kockáját. Mátéka nem kapta el jól a rajtot, Csellarka viszont igen és könnyedén fordult elsőnek. A nem túl acélos tempója ellenére meglehetősen sokáig meg tudta tartani a vezetést, bár a BrightDark-Dynamo-Fantomas hármas kitartóan üldözte. Majd a 3. körben a visszafordítónál BrightDark Fantomassal ütközött és olyannyira megsérült az autója, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. A támadó pozícióba kerülő Fantomas pedig kihasználva a lehetőséget megelőzte Csellarkát az emelkedő végén. A mezőny második fele kemény gumin rajtolt, ennek megfelelően pedig az elején lassabb is volt. A 2. körtől folyamatosan érkeztek a delikvensek a boxba, hogy kereket cseréljenek. Máteka teljesen visszaesett, hátul Ugi sokat hibázott, sűrűn látogatta a boxot. Az 5.-6. kör környékén a mezőny szétszakadt, az első helyen Fantomas komoly előnyt kezdett kiépíteni. Csellarkát utolérte Red, de előznie nem sikerült.

A 9. körben Ugibug az utolsó előtti kanyarban kicsúszott és ezzel kiütötte saját csapattársát is. Ugibug a boxba kényszerült, Fuvaros viszont szerencsésen folytathatta a versenyt. A 10. körben elkezdődtek a boxkiállások, melynek köszönhetően ismét felbolydult az élet. Csellarka a 2. helyről szállt ki, mögötte Red és Fuvaros is így tett. A 12. körben Mátéka okozott galibát, aki a kaszinótéren a falnak ütközött, a mögötte haladó Zsolt és Fuvaros pedig alig tudtak elmenni mellette. Bár Zsolt a kör végén szintén kisodródott, két sérült kerékkel és sérült motorral is végigcsinálta a versenyt! Közben szinte mindenki megfordult a boxban, a vezetést az eltérő taktikájú Red vette át, őt követte Fantomas és Naje. A 16. körtől kezdve a 4.helyen autózó Csellarka tartotta fel a nála gyorsabb, de sérült Fuvarost. A lassabb tempó miatt Brightdark és Dynamo is felértek rájuk. A kemény csata végül a 19. körben ért véget, amikor Fuvaros az első kanyarban rövidebb féktávot tudott venni és ezzel megelőzte Csellarkát. A kaszinónál Brightdark is sikeres előzést hajtott végre.

A 18. körben Red is eleget tett kötelezettségének, és az utolsó 4 körre kemény gumikat tett fel. Ekkor a vezetést Fantomas vette át Zsolt és Naje előtt. Red egészen a 7. helyig esett vissza, nyomában pedig már ott volt a friss lágyakon Ugi, aki először Dynamot, majd Redet is meg tudta előzni, ezzel megmentett néhány pontot magának és a Terrorista Egyletnek. Ugyan nem úgy tűnt, de ez lett a dobogó végső sorrendje is, Naje hiába támadta keményen Zsoltot, nem sikerült előznie. Fantomas magabiztos, szép versenyzéssel könnyedén diadalmaskodott. A dobogóról lemaradt Fuvarospetya sajnálkozhat, a tempója kiváló volt, viszont sokat hibázott.

Nyilatkozatok a futam után: 

 

 1. KÖBLI Tamás (BTH_Fantomas)

 

"Az 6. helyről indultam. Elég jó volt a rajtom. A jobbos rendben volt utána Matekát belülről megelőztem majd pedig Redet is. A balos hajtűbe kicsit nem tetszett amit Red művelt. 10 kört mentem softon 3-at hardon aztán vissza a soft. Az első etapon hátulról Dynamó támadott én pedig Brightdarkot. Kemény körök voltak de sikerült megelőznöm mindenkit és a hardon még az élre jöttem vissza. A második box után Red elment a 2. helyen autóztam friss soft gumikon eléggé nyeregbe éreztem magam mert tudtam hogy én leszek a tapadósabb a végén. Az egyik jobbosba szépen kívülről rákészültem a kigyorsításra sikerült is, de Rednek elindult az autó hátulja és elém jött bal eleje nagyon összetört! Utánna tudtam tartani a tempót és nyertem. Nem volt rossz."

 2BÍBER Zsolt (ROH-Zsolesz)

 

 "A második menetben 1 célom volt az pedig a két Young Terrorist versenyző kotrollálása. Patrik jobban rajtolt és nagyon szoros volt így a Beau Rivage emelkedőn kénytelen voltam elengedni. Ezután megelőztük Naje-t és utólértük a középmezőnyt. Sajnos itt rengeteg fennakadás volt. Előbb Mátéka mögé ragadtam be majd pedig Brightdark előzése adta fel a leckét. Patrik elég gyorsan kijött, és mivel az volt az érzésem, hogy elém akar vágni a kiállások után így nagyon megnyomtam pár kört a kemény gumikon. A kiállásom után pont be tudtam elé jönni de Mátéka keresztbe állt előttem, és csak az isteni szerencsének köszönhetően nem törtem ripityára. Ezután próbáltam ritmust váltani de megint belekerültem egy bolyba. Majd Bright hirtelen lelassult az uszodánál és már nem tudtam kikerülni. Az autóm megsérült, és mivel féktávokon az autó totál instabillá vált fontolóra vettem, hogy kiállok. Majd mégis bevállaltam a versenyt az autóval. Nagyon nehéz volt. Minden kanyarban hazárdíroztam. Próbáltam a lehető legtöbbet kipréselni a kocsiból, hogy Fantomast befogjam. El is kezdtem lopni a távolságot, de a gumim össze vissza kopott a sérülés miatt, és a tempóm lassulni kezdett. Majd kénytelen voltam hagyni mert már lehetetlen volt a helyzet. Ekkor feltünt Naje a tükörben. Nagyon keményen támadott. Tudatosan elrontottam a kigyorsítás előtti szakaszokat, hogy megzavarjam a norvég srácot. Működött a dolog, de nagyon kemény volt."

 

3. KROKEN Daniel (Naje777)

 

"Egy egész jó versenyem volt. Nem követtem el hülye hibákat. A lóerő kismértékben csökkent ugyan de semmi több. Köszönöm mindenkinek ezt a jó futamot. nagyon korrekt szituk voltak, és mindenki nagyon figyelt a másikra! Az első körben nem iigazán tudtam a lépést tartani. Nagyon óvatos voltam, nehogy odavágjam. A futam többi részében sikerült fokoznom a tempóm illetve vigyáznom a gumikra.. A végén utolértem Zsolesz-t de nem találtam rést sehol így maradtam a harmadik."

A verseny végeredménye: ITT

Zárszó:

Egy fárasztó, de történésekben gazdag futamon vagyunk túl. Mindenki a képességeihez méltóan teljesített ezen a nagy presztízzsel bíró pályán. Gratulálok az elért eredményekhez! Folytatás egy hét múlva Cape Ringen. Addig is jó felkészülést mindenkinek!


ROH-Csellarka

 

Foto: Red

{flike}{fcomment}