foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Szeretettel üdvözlök a ROH által megrendezett széria ötödik, azaz az utolsó fordulóján. A cikk elolvasása után (a türelmetlenek persze úgyis előbb fogják megnézni) az is kiderül, hogy ki, illetve melyik csapat nyerte meg a GT 5. részén valószínűleg utolsóként megrendezett szériát. Persze emiatt senki ne ijedjen meg, mindössze annyi történik, hogy – megfelelő létszám esetén természetesen – a jövő évnek remélhetőleg már az új résszel fogunk nekivágni a virtuális versenyeknek. Na de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, milyen események voltak.

Deep Forrest 1. futam:

A pole pozíciót az eddig megszokottól eltérő módon ezúttal lágy gumin induló fuvarospetya szerezte meg, őt Zsolesz, ugibug, naje777, Fantomas, Redbreast, BrightDark, mateka25 követte, a sort pedig brutus és Dynamo zárták, ők viszont a kemény keveréket választották. A rajtot követően Fantomas először visszaesett néhány helyet, majd elkezdett visszakapaszkodni. Az első kör végén fuvarospetya hibázott egy nagyot az utolsó kanyarban, ami miatt nekivágódott a boxutca bejáratának, majd a gép be is kormányozta őt egy hirtelen kerékcserére.

 

Szerencse volt a szerencsétlenségében, hogy itt történt a dolog, illetve az, hogy ezen a futamon elfelejtődött a törés bekapcsolása, így sérülés nem volt emiatt. Az élen nagyon hamar kialakult az ugibug-naje777-Zsolesz trió, mögéjük Fantomas ért fel, sőt az időközben leszakadó Zsolesz-t is meg tudta előzni a 8. körre, ezzel egy időben ugibugnak is sikerült kiautóznia egy kisebb előnyt naje777-tel szemben.


A tervezett kerékcseréket a 9. körben ugibug és fuvarospetya kezdték meg, a 11. körig pedig a többiek is kiálltak. A különböző taktikák következtében több pozíció is helyet cserélt, de vagy a kerékcsere során, vagy az eltérő gumiknak köszönhetően. A 24. körben az addig tisztán és megnyugtató előnnyel vezető ugibug hibázott egyet, amely következtében naje777 átvette a vezetést, amelyet nem is adott ki a kezéből. A 2. helyre ugibug érkezett be, fuvarospetyának pedig az első körben történt hibája következtében elszenvedett hátránya ellenére sikerült felállnia a dobogóra, miközben övé lett a leggyorsabb kör is. A 4. helyet Zsolesz szerezte meg, majd BrightDark, Fantomas, Redbreast, mateka25, brutus és végül Dynamo volt a sorrend.

Fegyelmi vizsgálat:

Az első futamon a 24. körben ugibug ütközött neki kisebb erővel a korlátnak, azonban a kikapcsolt törésnek köszönhetően nem sérült meg az autója, nem kellett kiállni. Mivel sérült autóval nem lehetett volna ilyen tempót menni, ezért az általa elérd időhöz mégtovábbi 7mp-et adtunk végső idejéhez, de ez nem változtatott helyezésén.

Végeredmény: ITT

1. KROKEN Daniel (Naje777)

"A 4. helyről indultam ami nem volt rossz. A belső ívet választottam, és nagyon tisztán sikerült a rajtom. Ekkor történt Fuvaros balesete majd egy késői fékezés amivel sikerült megelőznöm Zsoleszt. Nagyon szoros volt de szerintem tiszta. Ezután próbáltam vigyázni a gumikra, és szerencsére Ugi is elkövetett kisebb hibákat."

 2. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

 

 

"Először is elnézést kérek hogy ilyen későn adok interjút, ennek oka hogy számoltam azzal hogy időbüntetést kapok és nem tudtam így hogy mennyit esek vissza. A futamon nem voltak nagy elvárásaim magamtól mivel nem tudtam sokat gyakorolni rá. Rajt után simán eljöttem 3.- ként majd csapattársam kipördült előlünk amit eléggé sajnáltam. Néhány kör után átvettem a vezetést és naje követett de nagyjából 3 másodpercnyire le bírtam szakítani. Hamarabb jöttem első kerékcserére így lett egy nagyobb előnyöm de itt jött ki a kevés gyakorlás, sokat hibáztam lement a különbség. A 2.kiállást is hamarabb ejtettem meg de hibáztam így naje elment és már nem bírtam közeledni rá. A helyemmel tökéletesen elégedett vagyok bár a győzelem is meglehetett volna. Gratulálok csapattársamnak az egyéni bajnoki címéért és köszönöm Fecó-nak a szervezésért."

3. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 

"A rajtom jól sikerült, megtartottam az első helyet, majd rögtön az első kör végén megpördültem, így ki kellett állnom. Nyomtam amennyire lehetett, voltak pici hibáim de a tempóm nem volt rossz. A kemény keveréken futott etapommal nagyon elégedett vagyok. A verseny vége felé sikerült Zsoltot megelőznöm, így felértem a dobogóra. Az első helyre nem hiszem hogy meg lett volna a tempóm Naje és Ugi nagyon nyomták, le a kalappal előttük. Köszönöm a versenyt, gratulálok mindenkinek."

Deep Forrest 2. futam:


A fordított rajtrácsról történő elindulás után rögtön az első kanyarban megvolt a galiba: Dynamo csúszott bele mateka25-be, ami miatt mindketten megsérültek és visszaestek. Náluk is rosszabbul járt BrighDark, aki a baleset kikerülése miatt lement a pályáról és vissza is esett az utolsó helyre, illetve Redbreast is, aki nem tudta elkerülni a balesetes párost, nekik ütközött és jelentősen megsérült az autója.

Az élre így rövid időre a kemény gumin induló brutus került, de a lágy gumikkal Zsolesz hamar átlépett rajta és azonnal elkezdte növelni a különbséget is természetesen. Brutus ráadásul hibázott a 2. körben az utolsó kanyarban is, kissé kiszélesítette a pályát, ami miatt a 4. helyre esett vissza, majd elment mellette még Fantomas és BrightDark is.

Ezen a futamon is hibázott ugibug, az autója kissé meg is sérült a 9. körben. A kerékcserék megkezdésére ezúttal a 9. körig kellett várni, fuvarospetya indult neki először, majd mire a többiek is túlestek a boxutca látogatáson, el is telt a futam fele, ekkor nagy előnnyel vezetett fuvaros, akit BrightDark, Zsolesz, naje777, brutus követett, méghozzá szorosan egymás után haladva. Ami figyelmet érdemel még: a 14. körben mateka25 vette volna vissza körhátrányát a pozícióért harcoló Zsolesztől, azonban ennek során fékezés közben „lekísérte” őt a pálya mellé, naje77 pedig megelőzte ennek köszönhetően.

A sorrenden nagy változások nem voltak ezúttal, a kerékcserék végrehajtás után Zsolesz csúszott vissza kissé, Fantomas és ugibug pedig lágy gumikon begyorsultak a mezőny többi tagjához képest, akik a kemény keveréket használták. Az utolsó futamot fuvarospetya szerezte meg naje777 és brutus előtt, majd BrightDark, Fantomas, Zsolesz, ugibug, Redbreast és Dynamo volt a sorrend, ő egyébként nem is fejezte be a versenyt, sorozatos vezetői hibák következtében történő ütközések és boxuca kiállások után a 24. körben állt félre. A leggyorsabb kört naje777 teljesítette (persze a győztes fuvarost nem ideszámítva.

Fegyelmi vizsgálat:
 
A második futam 14. körben a mezőny elején folyó pozíciócsata eldöntését mateka25 segítette elő azzal, hogy Zsolesz-t kituszkolta a pályáról, naje777 pedig természetesen ki is használta az adódó lehetőséget. Magáért a megmozdulásért legfeljebb figyelmeztetés járna, azonban az, hogy pozícióért küzdők versenyén tette, illetve hogy lekörözött versenyzőként, ezért ez a mutatvány -5 pontot ér részére. 

Végeredmény: ITT

1. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 "A rajtom jól sikerült keményen indultam, viszont rögtön az első kanyarban volt egy összeakadás amit szerencsésen kikerültem. Máté megelőzött a verseny elején, majd megpróbáltam tartani a tempóját. Tíz kör után bejöttem gumit cserélni, majd utolértem Zsoltot, aki keményen védekezett, de sikerült megelőznöm. A sok csatározás után csak a tempóra figyeltem és arra hogy ne hibázzak, keményen nyomtam végig, így sikerült megnyernem a versenyt. Gratulálok mindenkinek, Rednek külön köszönet a szériáért, remek volt."

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"Mindig izgalmas a rajt a mezőny hátuljáról ugyanis állandóan történik valami az első kanyarban. Sikerült egyből vagy négy helyet javítanom. Nagyon élvezetes és tiszta versenyt futottunk. Mindenkinek nagy köszönet, hogy figyelt az előzéseknél és hagyott elég helyet. Nem csináltam nagy hibákat csupán Fuvaros autózott megint egy másik osztályban. Nagyon boldog vagyok, hogy három norvég is a Top 4-ben végzett. Ez egy tökéletes éjszaka volt a Norvégoknak!"

3. LILLEVIK Roar  (Brutus)

"Második helyről indultam a kemény gumikon. Nem voltam könnyű helyzetben és kissé beragadtam. Majd a Zsolt és csapattársammal vívott csata után már elérhető közelségben éreztem a pódiumot. Fuvaros és Naje elérhetetlen volt de nagyon örülök a 3. helyezésnek. Köszönöm a fantasztikus versenyeket a GT5-ben már nagyon várom az új GT6-os kihívásokat." 

Zárszó:


Először is gratulálok fuvarospetyának az összetettbeli egyéni, neki és csapattárságának: ugibug-nak pedig a csapatok között lévő bajnoki győzelemnek.
Ahogyan az előszóban már utaltam rá, nagy valószínűséggel véget ért nem csak egy újabb sorozat, hanem egy egész korszak is lezárult. Ennek oka – szerencsére – nem az érdeklődés hiányában van, csupán az, hogy érkezik a Gran Turismo 6. része, ami talán eleinte megosztja majd erőinket. 
Remélem, hogy azon a játékon is mihamarabb legalább ilyen létszámmal, illetve a jelenleginél nagyobb lelkesedéssel fogunk összeállni színvonalas versenyeken.
Azt gondolom mondani sem kell, hogy szeretettel várunk mindenkit ott is, illetve ezen cikk megírásával én is nyugdíjba küldöm az általam nagyon szeretett és védelmezett 5. részt azzal a reménnyel és titkos elvárással, hogy a hagyományokhoz hűen a páros részek mindig sokkal jobbak a páratlannál.
Addig se maradjatok magatokban: ha ismerősre találtok, versenyezzetek.


A következő találkozásunkig mindenkinek jó és eredményes versengést kívánok mindenkinek az egész csapat nevében is:

ROH-Bandage_520

Foto: Red

{flike}{fcomment}