foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Guuuuten moooorgen Deutschlaaaaand!

Üdvözlök minden régi és új érdeklődőt! A – talán kissé harsány, de mindenképpen klasszikusra hajazó – köszöntéssel az volt a célom, hogy a „Norbi update”-mentes karácsonyi menü és elfogyasztott süteménymennyiségben elpunnyadt virtuális versenyzőket felrázzam az újévre.

Amint azt a főcímből a régebbi résztvevők már biztosan rögtön levágták, a tavalyi évben több ízben megrendezésre került sorozat tovább folytatódik (az én legnagyobb örömömre). Akik első ízben hallanak róla, azok kedvéért elmondanám, hogy ennek a sorozatnak a különlegességét az adja, hogy ebben a bajnokságban két, ugyanolyan márkájú autót használunk párhuzamosan, amelyek közül az egyik egy régebbi évjáratban képviseli a gyártót, a másik pedig a jelenben. A fejlődést erőteljesen hangsúlyozza, hogy a régebbi típusnál a gyári gumival, a modernkorinál pedig a lágy versenygumival az autó felszerelve, az egyenlő esélyek érdekében pedig az olajcserén kívül minden változtatás és tuning TILOS.

A futamok természetesen mindig időmérővel kezdődnek, amelyet a régebbi járművel kell teljesíteni, a második futam pedig az új géppel kerül lebonyolításra, ahol a rajtsorrend az első futam végeredményének fordítottja, ezt – gondolom – minden versenyezni kívánó számára tiszta és egyértelmű. A pontversenyek tekintetében díjazzuk a versenyben elért leggyorsabb kört a következő módon: a futam győztese nem kap érte pontot, mert akkor túl nagy előnyre tesz szert, ha pedig a többi versenyző közül futja meg valaki a leggyorsabb kört, akkor azért 3 pontot kap, amivel a lemaradását tudja csökkenteni akár a győztessel, akár a ponttáblázatban hozzá közel állókkal szemben, illetve rontott verseny esetén van egy kis pontmentési lehetősége.

 

A kis ismertető után akkor térjünk a lényegre, azaz a jelenlegi bajnokságra.

A cím egyrészt arra utal, hogy az oldallal most először rendezünk pontozásos futamokat a Gran Turismo 6 világába virtuális versenyzés céljából. A másik, hogy mindkét kiválasztott autó ezúttal kabrió, azaz nyitott tetővel rendelkezik, és ezúttal Németországból a BMW szolgáltatja részünkre. A régi 1957-ben gyártott 507-es típus, amely a játékban található ismertető szerint (milyen jó is ezt magyarul olvasni) összesen alig több, mint 200 példányban került eladásra és igen ritka darabnak számít, a másik pedig a 2001-es Z8-as. Utóbbiról – már a korom miatt is - tudtam, hogy az egyik újkori James Bond filmhez használták, az viszont meglepett, hogy a motorját az akkori M5-ből emelték át, amelyet kisebb súlya miatt le is gyorsult és korának leggyorsabbja volt a márkán belül. Először kissé féltem, hogy az olajcserével is „csak” 421 lóval rendelkező autó elég kihívást nyújt-e majd a résztvevőknek, de a tesztelgetés alatt nagyon kellemesen csalódtam benne, igazán élvezetes vezetni. A cél egyébként az egy hónap szünet és a 6. GT-ben lévő újdonságok miatt egy aránylag könnyen vezethető és nem túlzottan drága autó kiválasztása volt, szintén aránylag egyszerű, de versenyzésre alkalmas pályákon, amelyek azért természetesen valamilyen szinten az autóhoz köthetőek.

 

Az alábbiakban ismertetem a fontosabb tudnivalókat:

Szabályok és beállítások:

1. Vedd meg a BMW 507 ’57 (komfort lágy), illetve a BMW Z8’01 (racing soft) autókat.
2. Mást ne vegyél rá és egyik autón se módosíts semmit!
3. Tetszés szerint fényezd a kasztnit, tegyél rá bármilyen felnit, de az első futam után ne változtass rajtuk.
4. A kupa 5 fordulós. Hetente egy fordulóval, ami 2 rövidebb futamból áll.
5. Minden esetben az adott fordulóban a 2. futam fordított rajt sorrenddel indul.
6. A futamok kb. 20 perc hosszúságúakra vannak belőve mindkét autóval, ezért az eltérő körszám.
7. A szabályok adottak, az oldalon el lehet olvasni őket itt. Ez kiegészül még a két futam között fellépő technikai hibára is, amelyet időben elolvashat mindenki. A lényege: aki a 2. futam indulása elől bármilyen ok miatt kiesik a szobából és emiatt indulhat az élről, az meghatározott mértékű időbüntetést kap a szerzett előny miatt.

Szoba beállítások:

Időmérő: 2013. január 08.-tól Szerdánként 20:00 órától 15 percben, utána rajt.
Tapadás a pálya szélén: Valós (esetleges pályaelhagyások miatt)
Sérülés: Enyhe
Büntetés: Ki (szabálytalanságok visszajátszás alapján vizsgálva)
Boost: Ki
Szélárnyék: Gyenge
Start típus: Állórajt, 1. futam az időmérő alapján, 2. futam az első futam végeredményének fordított sorrendjében 
Segítségek: csak ABS
Box: nincs megkötés
Setup: TILOS! 
Tuning: Prohibited, azaz nincs engedélyezve semmi, csak az olajcsere, lőerőhatár: NINCS!

Pályák (körszámok: BMW 507 ’57 / BMW Z8’01 ):

1. Circuito de Madrid Reverse 10 / 14 kör
2. Brands Hatch Indy 20 / 24 kör
3. Eiger Nordwand 13 / 17 kör 
4. Matterhorn Dristellen 13 / 17 kör
5. Nürburgring GP/D 10 / 14 kör

Várunk minden régi és új érdeklődőt, aki csak tapogatózik, az péntekenként tud élni „szárazgyakorlással” az oldalon található információk alapján.
Találkoz(z)unk a pályán!

Köszönettel: ROH-Bandage_520

{flike}{fcomment}