foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Nagy szeretettel köszöntök minden kedves olvasót és csapattagot az első évértékelő alkalmából. A múlthéten megrendezett évzáró ünnepséggel hivatalosan is lezártnak tekinthetjük a 2013-as évet. Nagy dolognak tartom, hogy a lassan 1 éve működő csapatunk igazán kiemelkedő évet és eredménylajstromot tudhat magáénak.

A nulláról felépített projekt gőzerővel kezdett zakatolni a Bíber-Németh-Losonczy trio által megálmodott vonalon. Az év során 10 kupa és ezzel együtt 91 futam került megrendezesére. A sor legelején Red Toyota kupája áll, amely a csapat hivatalos első szériája is volt egyben.


Toyota Sport Cup dobogósok: Blazsán Patrik, Losonczy Ferenc, Németh András

Majd ezt követte a szintén Red égisze alatt bonyolított Mitsubishi kupa. Az alapításkor fontos célként került kitűzésre tradícionális, azaz minden évben megrendezendő bajnokságok megtervezése. Csapatunk első ilyen bajnoksága az Ayrton Senna Memorial. A speciális, minden vezetői képességet igénylő széria igen komoly kihívások elé állította a versenyen résztvevő pilótákat. 


Blazsán Patrik az abszolút győztes, aki a Pole Position díjat is bezsebelte idén.

A dobogósok: Blazsán Patrik, Köbli Tamás, Losonczy Ferenc

Egy kifejezetten erre a sorozatra megtervezett szabályrendszer és időmérős szisztéma alapjaiban határozta meg a verseny erősségi szintjét. A pályán történt embertelen
küzdelem és fordulat méltó emléket állított a háromszoros világbajnoknak.

A drámai finálé az utolsó felvonás utolsó köre. Köbli vs. Blazsán

A Senna Memorial után következett egy kisebb minikupa a Mercedes, majd megérkeztek Németh Andris által megálmodott kombinált szériák a Ford kupa és a nagy népszerűségnek örvendő, szintén tradícionális jelleget öltő Then & Now sorozat. A versenyek eredeti ötlet alapján lettek lebonyolítva. Azonos márka, két autó. Ami akkor volt és ami most van. Első ilyen kupa volt a Ferrari. Időközben megérkezett a GT6 demo és ezzel együtt kiírásra került az idei GT Academy világbajnoki selejtezője is. Az ROH csapat teljes erőbedobással vetette bele magát a küzdelembe. Egyedülálló módon oldalunk naponta készített beszámolót a verseny állásáról. Kiváló teljesítményt nyújtva 3 versenyzőnk is a legjobb 10 között végzett, Blazsán Patrik illetve Szőcs Krisztián pedig csakis fiatal koruk miatt nem tudtak elindulni a regionális megmérettetésen. Zsolesz viszont a Norvég listán bekerült a skandináv döntőbe és a svédországi Sturup International versenypályán képviselte a Race Online Hungary csapatot.

A sikeres Academy részvétel után csapatunk nemzetközi tagokkal is bővült. Ezáltal szélesítve ki a helyi kupákat nemzetközi futamokra. Közben tovább erősítettük a versenyek alatt alkalmazott szabályrendszerek betartását. Külön versenyfelügyelői testület felállításával nagyon komoly vonalat húztunk versenyzési etikett irányába. Közben az oldalon számos új fejlesztés látott napvilágot. A Senna Memoriálon bemutatásra került a saját élő szoba stream rendszer illetve elindítottuk saját rádiócsatornánkat is. A nálunk elérhető számos opció, például saját videómegosztó szerver mellett felállításra került egy központi versenyzői adatbázis, amely statisztikai kimutatásokat is tartalmaz. Ezáltal rendszerbe foglalva az általunk rendezett versenyeket és menedzselve a futamainkon résztvevő pilótákat. A nyári szünet után következett az újabb Akkor és Most kupa a Godzilla majd Red Golf kupája.

 

Az idei sort a Kígyóbűvölők és az Amuse GT1 széria zárta. A csapat legaktívabb és legeredményesebb tagja Blazsán Patrik volt, aki nem csak a GT szimulátorban, de a Codemasters F1 szimulátorban is kiemelkedő eredményt ért el. Többször vezette a világranglistát és a mai napig az élmezőnyben helyezkedik el igen komoly időeredményekkel.

Az idei év nagyon jó alapot biztosított a következő évekre. A folyamatosan erősödő versenyzők futamról-futamra emelik a színvonalat. Az ézváró ünnepségen az évértékelő mellett kiosztásra kerültek az éves díjak és jutalmak majd egy közös rögtönzött gyakorlás és melegítés nélküli 1 körös time trial keretében zártuk le a 2013-as esztendőt.


Minden jelenlegi és jövőbeli versenyzőnknek békés boldog és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk! Ne feledjétek a szlogent: a pályán az számít, amit te beleteszel.

Tisztelettel: Zsolesz

{flike}{fcomment}