foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Sziasztok, üdvözlök mindenkit a Then&Now Nyitott világ 2. fordulójának összefoglalóján. A versenyek helyszíne – a GT történetében – új volt, a BTCC (angol túraautó bajnokság) egyik elmaradhatatlan klasszikusa: Brands Hatch adott nekünk otthont egy este erejéig, méghozzá a rövidebb, kiflire hasonlító nyomvonalán. Bár a pálya igen rövid, de annál trükkösebb, esetünkben is sikerült szinte a teljes mezőnyt megtréfálnia.

Then&Now 2. forduló. Brands Hatch, 1. futam:

Az időmérőt ismét fuvarospetya nyerte meg, mögötte szorosan naje777 következett, majd ugibug, BrighDark, Zsolesz, brutus. Mate25, Bandage_520, Krisz24, Dynamo, Redbreast és Peti0510 következtek. A rajt nem ment simán, de nem a résztvevők, hanem a folyamatos technikai problémák miatt, így csak több próbálkozás után tudott a mezőny egy tisztességes rajtot venni.

Az első körben nagy változás nem történt, mindeni kellően óvatos volt, ugibug, Zsolesz és Mate25 vesztettek csak egy-egy helyezést, mást nem történt. A 2. körben Mate25 az első „kiflivég” után kívülről kezdte meg Bandage_520 előzését, így a soron következő balos kanyarban már belül volt, ennek során azonban összeértek, Bandage_520 autójának jobb első részével megtolta Zsolesz autójának bal hátsó részét, amely miatt megpördült. Bandage_520 is lelassított emaitt, így mindketten a mezőny végéről folytatták a körözést. A 7. körig nem történt érdemi változás a sorrendben, a versenyzők kettes-hármas csoportokra osztódtak és közben próbáltak egymással „dűlőre jutni” több-kevesebb sikerrel: az élen naje777 kitartóan üldözte fuvarospetyát, mögöttük ugibug közeledett feléjük, miközben leszakította BrightDark-ot és brutust. A középmezőnyben Mate25 Krisz 24-el, Redbreast pedig Peti0510-zel voltak egymással folyamatosan harcban, majd a Dynamo hibájának köszönhetően is kialakult a mezőny végén egy kis körökön át tartó folyamatos pozícióharc.

Fontosabb változást fuvarospetya 17.(!) körben elkövetett hibája hozott: naje777 és ugibug is el tudott menni mellette. Persze fuvarospetya rögtön megkezdte a felzárkózást, de a 19. körben ismét hibázott, így naje777 és ugibug után már „csak” a harmadik hely jutott számára. Ugyanennek a körnek az első, nyújtott kanyarjában Mate25 hibázott egyet, amely miatt Krisz24 megpróbálta őt kikerülni, viszont ez nem sikerült, mivel Mate25 folyamatosan befelé húzódott, lekényszerítve ezzel Krisz24-et a pályáról, aki az első visszafordítóban ezután meg is prödült és Red, illetve Peti is megelőzték.

A célbaérés sorrendje a dobogósok után BrightDark, brutus, Mate25, Peti0510, Redbrest, Krisz24. Dynamo, Bandage_520 és Zsolesz volt.
A leggyorsabb kört fuvarospetya teljesítette, így mentett 3 pontot magának.

Nyilatkozatok:

1. KROKEN Daniel (Naje777)

" I was realy exited about this race! It was so close in the top that anyone could win. I tried already in turn 2 at the first lap to overtake fuvaros, but I ended up braking a litle late and pushed us both wide. After that I tried to hang on to fuvaros and keep BrightDark and Ugibug of my back. Not much happend until the last 3-4 laps. Fuvaros made a mistake and ended up sideways in turn 3. I hit him but luckily no one of us got thrown of the track. I got a few second lead wich was enough to win. Incredible pace by everyone!"

2. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug) 

"Először is elnézést kérek a későn leadott interjúért ez annak köszönhető hogy nem tudtam hogy a 2. futamon kapok-e büntetést vagy sem. Az első futamot ami illeti az időmérőn óriási csatában voltam Bright-al és egy hajszálnyival de megelőztem. A verseny elején is vele voltam csatában majd hibázott és fellélegezhettem. Az elől haladó két ember folyamatosan ment el tőlem, nem bírtam velük tartani a lépést. Aztán Patrik hibázott utolértem majd megint hibázott és el tudtam jönni mellette. Szerencsém volt a végeredménnyel kapcsolatban Naje-nak pedig gratulálok végig jól ment."


3. 
BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya) 

 

"Az időmérőn sikerült megszereznem a pole-t. A verseny elején próbáltam elszakadni az üldözőktől de ez nem sikerült. Naje végig nyomást gyakorolt rám, hibáztam is és elment mellettem. Ezután volt még egy hibám, így Ugi is elment. Végül a 3. helyen jöttem be, gratulálok mindenkinek, Naje remekül ment, végig nagyon erős tempója volt, gratulálok neki is."


Then&Now 2. forduló. Brands Hatch, 2. futam:

A fordított rajt technikailag problémamentes volt, illetve ismét vigyázott mindenki a másikra. Az élen az első körben kisebb helycsere történt: Zsolesz a 3. helyre esett vissza ideiglenesen, Dynamo pedig az élre tört, de ez sem tartott sokáig, mivel a 2. kör első kanyarjában kiszélesítette a pályát, majd a visszatérésekor Bandage_520 és Zsolesz is a sebességkülönbségnek köszönhetően látványosan közel tudták kikerülni őt.

Az élre tehát Bandage_520 került, a nyomában Zsolesszel, aki kitartóan és körökön keresztül üldözte őt, amíg hibázott és visszaesett. A 7. körben Dynamo hibázott, csúszás közben ugibug elé került, aki így megforgatta őt. Ez az autó-pálya kombináció különösen „gyilkos” volt minden résztvevő számára, nem kímélte a résztvevőket, gyakran változtak a sorrendek a gyakori hibáknak köszönhetően. Legjobb példa erre fuvarospetya, aki a 4. körben már a 4(!) helyen volt, azonban hibázott kétszer is, és rögtön a 9. helyről kezdhette meg a felzárkózást, amely ugyan sikeres volt, de ezután is több alkalommal hibázott és pozíciókat is vesztett vele.

Az élen Bandage_520 követését a hibázó Zsolesz után Krisz24 folytatta, majd az őt nagyon erős tempóban megelőző ubigug, a nyomában naje777-el és BrighDark-kal. A pálya Bandage_520-at sem kímélte: először a 16. körben hibázott, majd az egyre kopottabb gumikon még két alkalommal, ez minden alkalommal neki is egy-egy helyezésébe került. Az őrült futamot végül a nagyon stabil és gyors tempóval a mezőny végéről előretörő ugibug nyerte Krisz24 előtt, akit a verseny végéig a mindkét futamon a szemmel láthatóan kirobbanó formában lévő naje777 szorongatott, majd BrightDark, Bandage_520, Peti0510, Zsolesz, Mate25, Redbreast, brutus, fuvarospetya és Dynamo volt a befutó.

A leggyorsabb ugibug volt, de mivel nyert, ezért a 3 pontot (ismét) fuvarospetya zsebelte be, egyébként 0.005 mp lemaradással…

Nyilatkozatok:

1. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

"Az elején nem nagyon akartam kakaskodni, de rögtön első körben megcsúsztam és visszaestem utolsó helyre. Hamar visszazárkóztam és mivel többen is kicsúsztak előlem sikerült feljönnöm a középmezőny elejére. Itt kialakult egy kisebb üres tér előttem Naje viszont nagyon jött mögöttem. Valahol a verseny közepén Dynamo megcsúszott elöttem és nem bírtam kikerülni, elnézést kérek tőle. Majd megérkeztem az élmezőnybe ahol Zsolt kicsúszott és Krisz-t és Bandage-t is egy hibájuk után tudtam megelőzni. A verseny végén már nagyon kellett koncentrálnom mert ez az autó finoman szólva lefárasztott. Köszönöm szépen a versenyeket jól éreztem magam mindkettőn egyaránt."

2. SZŐCS Kriszitán (ROH-Krisz24)

 

"A futam izgalmasan indult, sikerült elől maradnom, majd próbáltam stabil tempót autózni. Sajnos a lábam nemvolt jó állapotban, ezért a futam közepén már eléggé fájt,de próbáltam tartani a tempót. Mikor a futam végefelé kb ugi jött rám, inkább elengedtem (pontosabban a második kanyarnál hamarabb fékeztem) , hogy ne legyen véletlenül se összetűzés. Ezután tartottam a helyem és törekedtem arra hogy csak beérjek a célba gond nélkül. Köszönöm a futamot!"

3. KROKEN Daniel (Naje777)

"This Z8 is a scary car. The first 5 laps or so I had no feeling with the car. I was in survivermode! Then one after another begun making mistakes and I started to climb up in the field. Not doing mistakes felt more important than being fast. I tried to follow Ugibug, but he kept pulling away. He made no major mistakes and passed everyone. A worthy winner! Me on the other hand didn't dare to push as hard, so was I very lucky and happy to get 3rd!"


Fegyelmi vizsgálat:

Az első futamon volt csak vizsgálat tárgyát képező esemény. A 2. körben a Mate25-Bandage_520 pozícióharc miatt Zsolesz megpördült, amit a körülmények mérlegelésével versenybalesetnek minősítettünk.

A 19. körben Mate25 által Krisz24-gyel szembeni leszorítása miatt 5 pont. büntetés került kiszabásra, tekintettel arra, hogy ez nem az első ilyen megmozdulása volt Mate25-nek. Pozíciót védeni lehet, sőt kell, de leszorítani szigorúan TILOS!

Zárszó:

Emlékezetem szerint most volt először olyan forduló, ahol fuvarospetya nem tudott győzni. Nem mintha ez lenne a cél, ugyanakkor ez mutatja egyrészt azt, hogy a mezőny is elég gyors, illetve az autó (persze főleg a Z8) is elég izgága természetű, de persze a pálya természete is hozzáadott egy jó adagot. Mert ez a pálya rövid ugyan, de ahogyan azt a bevezetőben is említettem, borzasztóan trükkös és kíméletlenül megtorolja a hibákat. A saját magam által megtapasztaltakból leszűrve, illetve a visszajátszások végignézése után bátran kijelenthetem, hogy egy – szerencsére – ilyen erős mezőnyben a gyakorlás elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az ember érvényesülni tudjon. Persze - ahogy mondani szokás - egy fecske nem csinál nyarat, hiszen közülünk még mindig fuvarospetya az, akit mindenki le szeretne, le akar győzni, ami néha-néha sikerül is, reményt és erőt adva a többieknek. Mert azért valjuk be: mindenki győzni jön ide, gurulni lehet bárhol...

Bár lassan megkezdődik (többek között) az MGTB is, amelyen három csapattal is képviseljük majd az oldalt, és az eredményes nyílt bemutatkozásunkhoz ott is sok gyakorlás szükséges, ettől függetlenül ennek szellemében készüljön mindenki a soron következő: Eiger Nordwand Short pályán száraz körülmények között a már megszokott időpontban megrendezésre kerülő fordulóra is. Mondom ezt azért, mert ez a pálya is hamar megbosszulja magát, pontosabban a felkészületlenséget, ráadásul itt nem lesz hova menekülni sem…Várunk mindenkit a jövő héten!

Üdvözlettel: ROH_Bandage_520

{flike}{fcomment}