foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Üdvözlök minden kedves hobbitot…, izé…, olvasót! Bár a cím alapján az is feltételezhető, hogy a köszöntés az elhíresült Tolkien-trilógia középső részének a megfilmesített regényekre gyakorolt hatását fogjuk elemezni, hanem a címben is említett bajnokság – szintén a 3., csak itt a középső – futam összefoglalóját lehet tanulmányozni. A cím természetesen most sem a véletlen, és nem is a heti műsorfüzet és némi alkoholmámor egyvelegéből alakult ki, de ha türelmesen végigolvassátok az irományt, akkor minden ki fog derülni még a „szméagol-szerű” elmék számára is. Tartsatok hát velünk (Osssztoba kisz hobbitkák!)

Then&Now Nyitott világ 3. forduló Eiger Nordwnad Short, 1. futam:

Az online rész szertelenkedése miatt később lehetett elindulni, többen nem látták a másikat a pályán, így a múltkorihoz hasonló, csak annál sokkal időigényesebb tortúra vette kezdetét, az időmérőt jelentős késéssel lehetett elindítani, amit egyébként ismét fuvarospetya nyerte meg, mellőle újfent naje777 indulhatott. A 2. sor sem tartogatott nagy meglepetést: ugibug osztozott rajta BrighDark-kal, aki után az egyre jobb formát mutató Mate25 következett, majd Redbreast, Zsolesz, Krisz24. Dynamo, és végül Peti, Bandage_520 külső okok miatt nem indult el a futamon. A rajt megint technikai hibák tömkelege miatt volt feszült, a versenyzők végül beálltak a helyes sorrendbe, és végre kezdetét vette az első futam.

A – versenyzői szempontból – problémamentes rajtot követően fuvarospetya, naje777 és ubibug szinte azonnal elléptek a többiektől, míg a mezőny második fele vonatozásba kezdett. A 3. kör első visszafordítójánál Dynamo meg tudta előzni féktávon Krisz 24-et, sőt rögtön megkezdte Zsolesz támadását is, amely azonban rosszul sült el: a 3. visszafordítóban a két autó összeért és Zsolesz megpördült, amely miatt jelentősen hátraesett. Dynamo visszaengedte maga elé ugyan, de ekkorra már mindketten jelentősen lemaradtak a többiektől. Az 5. körtől Mate25 folyamatosan nyomás alatt tartotta az. 5. helyen haladó Redbreast-et, így az első négy helyezett könnyedén elszakadtak tőlük. Bár Máte25. a 6. körben hibázott és leszakadt, hátrányát le tudta dolgozni, igaz, eközben Krisz24 is odaért már mögé.

A féltávra fuvarospetya, naje777 és ugibug között kényelmes időkülönbség alakult ki, illetve a már korábban kialakult Redbreast-Mate25 duó trióvá avanzsált Krisz24-nek köszönhetően.
A futamban ezután már sok érdemleges változás nem történt, a 10. körben sajnos ugibug technikai okok miatt távozott a szobából, így a dobogóra az élen említett okok miatt BrighDark állhatott még fel. A 12. körben Krisz24 és Mate25 között volt konfliktus: ezúttal Krisz24 nyomta a falnak Mate25-öt, de erről a későbbiekben fog megjelenni idetartozó írás.
A versenyt tehát megnyugtató előnnyel fuvarospetya nyerte naje777 és BrightDark előtt, majd Redbreast, Mate25, Krisz24, Dynamo, Peti, illetve a 11. körben gumicserére kiálló Zsolt is.
A leggyorsabb nem győztesnek járó 3 pontot ismét naje777 seperte be.

Nyilatkozatok:

1BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"Az időmérőn nagyon jó kört sikerült összeraknom, a pole-ból indulhattam volna. Aztán valami gond történt a rajtnál , keresztbe rakott le néhány autót, ezért beálltunk az időmérő végeredménye alapján majd elindultunk. Daniel nagyon nyomta mögöttem, ezért le akartam szakítani ami sikerült is. Végig koncentrálnom kellet mert mögöttem nagyon nyomták. Nem engedtem ki, a futam végéig keményen nyomtam és sikerült nyernem. Gratulálok mindenkinek."

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"After a confusing but clean start I found myself behind fuvaros as usual. He just had a higer pace so I just couldn't catch up to him. It haunts me that I never can get that guy by being faster. One day fuvaros.....one day... Too bad ugi got signed out. He realy chased my tail! He got uncomfortably close a few times."

3. THOMASSEN Ketil  (ROH-BrightDark)

"This was a tough one! I was nowhere near the pace of the top 3, and qualified in P4. The start was a bit strange, the game lined up the field in the strangest formation I have ever seen some quick thinking from Zsolt got us started from turn 1. Luckily I managed to pick up the pace a bit, but slowly Patrik, Daniel and Oliver increased the gap. I tried to be consistent, and kept the distance to the leaders here and there. Unfortunately for Oliver, he got disconnected, and I gained P3. I held it to the finish, but the last spot on the podium really belongs to Ugi this time! Graulations to Patrick; the maestro, and to the runner up Daniel."

Eredmények: ITT.

Then&Now Nyitott világ 3. forduló Eiger Nordwnad Short, 2 futam:

A versenyzők szépen elindultak, az első körben csak Dynamo ért össze több emberrel is a pozícióharc hevében, melynek során Redbreast is hozzáért az egyik fordulóban BrightDark-hoz, aki meg is pördült. A pördülések ezen a versenyen nagyon gyakoriak voltak: már a 2. körben megkezdte a sort Zsolesz, aki az alagút előtt sok gázt adott, így megpördült, sőt keresztbefordulása közben még Bandage_520 is nekiütközött, ami természetesen mindkettejüknek értékes másodpercekbe került, így jócskán lemaradtak még az ez előttük lévőktől is.

Mindeközben a hátulról induló fuvarospetya és naje777 gyönyörűen, szinte egymást dróton rángatva haladtak előre és előzgették egymást és a többieket, miközben egymással is harcban álltak. A látványos és többszöri helycserés támadások során mindenki korrekten viselkedett a másikkal, ugyanis egy alkalommal lökte meg kissé a fuvarospetyát, de ez sem volt komoly hatással az eredményre. Hibából ekkor sem volt hiány, szinte mindenki eldobta a vasat: hibázott a 4. körben ugibug, aki először kihajtott a boxba, majd sajnálatos módon valóban ismét eltűnt az éterben.

Mint ahogyan már írtam, nagyon sokan hibáztak, amit itt nem kívánok felsorolni. A lényeg, hogy az élen még Peti haladt a futam harmadánál, de addigra megérkezett a nyakára naje777 és fuvarospetya is, A bajt a 806-os-ú kétharmadával csak annyi mondott, tegyenek meg. A végeredmény fuvarospetya, Krisz24, naje777, Peti, Mate25, BrightDark, Redbreast, Bandage_550 és, a legyorsabb nem győztesnek járó 3 pontot ezúttal is naje777. kapja.

Nyilatkozatok:

1BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

  

"A fordított rajtsorrend miatt az utolsó helyről kellet volna indulnom, de ezt Bandage bevállalta, pedig elölről kellet volna mennie. A rajt sima volt, vigyáztam nem akartam kilökni senkit, néhányan hibáztak ezért nyertem egy-két pozíciót az első körben. Daniel mögött autóztam pár kört, elképesztő miket fogott meg, nagyon komolyan ment. Aztán sikerült megelőznöm őt és Dynamot is. Viszont a következő körben már vissza is előzött egy nagyon szép manőverrel. A verseny második felében nagy csatában voltam Krisszel és Petivel is, de végül mindketten hibáztak, sikerült elmennem mellettük. A végén már csak a stabilitásra figyeltem, majd beértem az első helyen. Komoly kis futam volt, érdekes csatákkal, gratulálok mindenkinek."

2SZŐCS Kriszitán (ROH-Krisz24)

 

"A második futam már izgalmasabban alakult számomra. A rajtnál próbáltam nem ,,kakaskodni" hanem találni pozíciót, és majd a későbbiekben támadni. Pár kör után megérkeztem az elejére, ekkor Peti vezette a versenyt és keményen védekezett. Majd később megérkdezett naje, aki magával hozta Patrikot (vagy fordítva). A csatában vesztettem pozíciókat, de még mindig az első hely közelében voltam. A végefelé már megtudtam szerezni a második helyet és bebiztosítani a stabil tempóval azt. Sikerült is. Köszönöm a futamot!"

3. KROKEN Daniel (Naje777)

"This was a close and great race! In the first lap I managed to climb from 10th up to 7th. Then I had some good racing with everyone! Suddenly I found myself 2nd behind Peti. He is realy good at guarding his lines and I just couldn't find an opening. He made me push to hard and I went off in the final corner. This I did twice and it caused Krisz, Peti and Fuvaros to get ahead. Got by Peti this time but couldn't pass Krisz or Fuvaros. Grats to you guys and thanks for close and clean racing. Looking forward to next race already!"

Eredmények: ITT.

Fegyelmi vizsgálat:

Az 1. futam Dynamo-Zsolesz esetet megvizsgálva versenybalesetnek minősítettük, mivel a belső íven nem fért el az autó, illetve alig ért hozzá a Zsolesz-hez. A 12. körben Krisz által Mate25-höz mutatott leszorítás miatt figyelmeztetés büntetés került alkalmazást, figyelembe véve azt is, hogy ez volt nála az első ilyen eset, reméljük több ilyen nem lesz.

Zárszó:

Ahogyan a cím is mutatta: a király visszatért!. Nem is akárhogy, duplázással, ráadásul egy olyan pályán, amin nem igazán lehet előzni, ezzel csattanóst választ (pofont…) adva a múlt héten történt eseményekre. A jövő héten szerdán ismét lehet tőle revansot venni, kíváncsian várom majd, képes lesz-e valaki rá…

Vegyes érzelmekkel vagyok a sorozat felén túl. Bár az autó egyike sem felelt meg az kiválasztásuk-kori, velük szemben betervezett vezetéstechnikai feltételeknek, hiszen a régi autó túl lassú, az új meg túl izgága természetű, tehát valamelyest sikerült kétszer is túllőni Azon a bizonyos célon. Mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy az eltelt három versenyen a várakozáson felüli számban történtek események, persze ezalatt nem feltétlenül a hibázást, sokkal inkább az előzések számát érzem így, ami mindenképpen pozitív.

Találkozzunk egy új helyszínen, a Matterhorn Dristellen a szokott időpontban, üdvözlettel:

ROH-Bandage_520


{flike}{fcomment}