„…hol a tenger hupikék, ott laknak ők, a törpikék.” Akár így is tovább fűzhetnénk ezt a címet, legyünk akár fiatalok, akár nosztalgiázó idősebbek is. Persze tovább nem folytatom – bár a szöveget tudom végig – , mivel ennek nem itt és nem most van a helye, hiszen jelen írás apropója a 4. fordulóban történtek összefoglalása. Nem is „mesélek” hát tovább, hanem nekilátok a beszámolónak.

 

Then&Now Nyitott világ Matterhorn Dristellen, 4. forduló, 1. futam:

A mezőny különféle okok miatt sajnos ezúttal kissé csonka volt, ráadásul a már lassan megszokottnak mondható technikai hibák ismét nem kímélték az indulókat. A pole-ból BrightDark indulhatott, majd fuvarospetya, ugibug, brutus, naje777, Bandage_520 és Krisz24. A rajt teljesen szépen, mondhatni eseménymentesen lezajlott, az első körben viszont fuvarospetya és Mate25 is hibázott a kör vége felé, mindketten kissé vissza is estek.

A következő körben ugyanitt ugibug rontott és került hátrébb a versenyben. Miközben BrightDark stabil és gyors körökkel fokozatosan növelte előnyét a többiekkel szemben, mögötte egy szintén gyors sebességet produkáló négyesfogat alakult ki fuvarospetya-ugibug-brutus-naje777 összetevőkből, akik között állandó harc volt az egész verseny alatt, folyamatosan előzgették egymást, nagyon izgalmas és kiszámíthatatlan végkimenetelű volt az egész, ugyanakkor mindenki nagyon profi módon és természetesen úriember módjára viselkedett a többivel. Előfordult közöttük olyan is, hogy brutus-t balról naje777 jobbról fuvarospetya előzte oly módon, hogy arról mindjárt a Schumacher-Hakkinen által Spa-ban végrehajtott lekörözés jut az ember eszébe.

 

A csatározások mellett a Mate25, Bandage_520, Krisz24 trió kissé egyhangú versenyt tudhatnak magukénak: mindhárman hibázgattak is, illetve egymástól is elszakadoztak, a verseny legnagyobb részében magányosan rótták köreiket. Az első futamot rajt-cél győzelemmel és hibátlan vezetéssel BrightDark szerezte meg, a dobogóra nagy csatában naje777 és brutus fért még fel. Fuvarospetyának most a 4. hely jutott, őt ugibug követte, majd Mate25, Bandage_520, Krisz24. A leggyorsabb körének köszönhetően ugibug zsebelt be 3 pontot.

Nyilatkozatok:

1. THOMASSEN Ketil  (ROH-BrightDark)

Ketil THOMASSEN

"When cyberspace finally allowed everybody to see each other, Bandage could start the qualifier. This time I was able to score pole position, which I think is my first time immediately after the start, the whole field was on my tail, and position swapped a couple of times in the firs two laps. The defining moment for my race probably was the end of lap 2, when Oliver was on my tail. He slightly caught some grass in the final corner, and I could start out on lap 3 with a couple of seconds lead. I was able to keep a steady pace, and to my surprise the lead increased! There were some fighting in the field behind me, and that surely helped on the situation. I am satisfied with my own performance, and secured a victory. Thanks to the team for another good race, and congratulations to Daniel and Roar for scoring P2 and P3! Dynamo, Red and Zsolesz couldn't join tonight. You were missed, guys!"

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"Well this went alot better than I expected. I qualified 5th and thought I was gonna stay there. But after a ok start and some luck I found myself fighting for second with fuvaros and brutus. I knew bright was very fast so didn't focus on other than 2nd place. Wow that was fun. Back and forth we battled for lap after lap. Felt a littlebit like nascar. If one fell behind you got the slipstream advantage... Was lucky to finish ahead of brutus which chased my tail as crazy all the way the last 2 laps or so."

3. LILLEVIK Roar  (Brutus)

"Starting from the middle of the field I didn`t expect to be in the lead from the beginning of the race. So I tried keeping it safe and avoiding mistakes.
BrightDark had a hot pace from the beginning and pulled away very early in the race. But me, naje, fuvaros and ugibug where constantly fighting and changing positions, and there were a few nice overtakes as we were battleing all the way until the end of the race. On the last few laps I was on najes tail, but he had a stronger pace than me and kept his 2nd position to the finishline. All in all a good race for me, but even better for naje and bright. Great job!"

Then&Now Nyitott világ Matterhorn Dristellen, 4. forduló, 2. futam:

Ez is sajnos technikai problémával kezdődött, de szerencsére Krisz24 időben vissza tudott térni a szobába. A rajt most is szépen sikerült: Bandage_520 és fuvarospetya beragadtak kissé, majd az első kanyarban Bandage_520 kissé megfaroltatta az autóját, amely miatt a komplett mezőny megelőzte, az itt kialakult kavarodásnak is köszönhetően pedig fuvarospetya felért a 3. helyre. Az első kör végén a lefelé vezető utolsó egyenesben ugibug nagyot hibázott, és visszaesett az utolsó helyre. Nem sokáig kellett várni az újabb hibákra sem: a következő körben Bandage_520, majd a 3. körben Krisz24 és ugibug rontottak ugyanitt. Eközben az élen fuvarospetya átvette a vezetést Mate25-től, és elkezdett ellépni a mezőnytől, azonban az 5. körben ugyanezen „szent” helyen ő is eldobta az autót és visszaesett az. 5. helyre.

A 6. kör sem volt eseménytelen: a szokásos helyen Mate25 hibázott, illetve a szorosan mögötte haladó BrightDark is. Mindketten pörögtek, forogtak, ennek során naje777 neki is ütközött Mate25-nek. Volt kér szerencsésebb személy is: brutus és fuvarospetya is el tudták kerülni a balesetet, így ők állhattak az élre. A 7. körben technikai hiba miatt tovább ritkult a mezőny: az addig 3. helyen haladó BrightDark-ot ledobta a szerver. Mate25 viszont hibázott, és visszaesett a 7. helyre.

A fokozott igénybevételt megkívánó Z8 most is próbára tette a részt vevők képességeit és persze az idegeit, több hibát is lehetett látni. Fuvarospetya is rontott, amely miatt veszített egy helyet, illetve a 13. körben a versenyt vezető brutus is, akire így naje777 „ráesett” és próbált rajta fogást találni. A befutó is szoros lett, 1mp körüli idő volt a végére a különbség.
A versenyt tehát brutus nyerte naje77 előtt, fuvarospetya lett a 4., majd Bandage_520, Mate25, ugibug és Krisz24 következtek.

 

Nyilatkozatok:

1. LILLEVIK Roar  (Brutus)

"Starting from the back of the field in race two I tried to gain a few positions as soon as possible but found my self in 4th position on lap two after a little action at the end of lap 1. At the end of lap 5 fuvaros had a spin in the downhill section and i was now in 3rd position behind mate and bright. As soon as the next lap both bright and mate spun out on the downhill section. And I barely managed to keep away from mate who came sliding backwards in an uncontrollable car towards the last corner. When I looked in the mirror at lap 7 from 1st position I knew i could win  and decided not to take any risks throughout the rest of the race. On lap 10 fuvaros had another spin in the downhill section (wow, he is human after all...) and I could drive even safer than earlier as I had a good 10 second gap to naje in 2nd position. As naje had a strong pace i was intercepted on the last lap, but I kept an eye on him in the last few corners and I could cruise to the finishline from there. Everyone were fast on this track, but I think most of us would agree that the transition from 507 to the z8 was a bit too much for most of us
Thanks for Two good races with lots of exitement!"

2. KROKEN Daniel (Naje777)

"What a mess we all got into, and we all knew it before the race This was about not flipping over or spin out or hit anyone else that did just that. Mate was very unlucky at midrace or something. He spun out and I hit him twice. I should have slowed down when I saw all the smoke, but I thought I saw an opening and went for it....but no...twice! I must learn from this and sorry Mate. With that said the race went on and alot happend. Turns out that the race ain't over till it's over. Almost got brutus at the end but a win is a win. Grats brutus!

3. BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

 

"A rajtnál picit beragadtam, de végül jól jöttem ki az első kanyarból és a kör végére már második helyen voltam. Máté hibázott így átvettem a vezetést. Az utána lévő körben megpördültem, viszont maradtam első, majd jött még egy hiba ami már sokba került, ugyanis megpördültem és jó pár embert el kellet engednem nehogy baleset legyen. Roar átvette a vezetést és az egész versenyen nagyon stabil volt és a tempója is rendben volt. Daniel megelőzött majd elkezdte nyomni az első helyért. Elképesztő tempója volt, de még ez sem volt elég az első helyhez neki. Végül rengeteg hibával behoztam az autót a 3. helyen, nem volt rossz futam, de jobb is lehetett volna. Gratulálok mindenkinek, Ketilnek főleg, remekül ment az első futamon."

Fegyelmi vizsgálat:

Ismét nem volt mit vizsgálni, maradjon is ez így.

Zárszó:

Az utolsó forduló a jövő héten lesz a Nürburgring GP/D, azaz rövidebb nyomvonalú pályán, amelyen reményeim szerint egy izgalmas és eseményekben, előzésekben gazdag zárófutammal búcsúztatjuk az első GT6-on rendezett sorozatot, illetve a BMW-ket. 
Lassan – illetve nagyon gyorsan – kezdődik az MGTB, ahol hivatalosan első ízben mutatjuk meg magunkat nem saját rendezésű bajnokságban, a nemzetközi Dunlop kupával kapcsolatban is vannak teendők, illetve új sorozat is kezdetét veszi, tehát eseménydús napoknak (bizony napoknak, nem elírás történt), a kissé távolabbi jövőről már nem is beszélve. Mindenkinek ezúton is sok szerencsét, eredményes részvételt és persze kitartó gyakorlást kívánok a csapat, illetve a magam nevében is!

ROH-Bandage_520

 

{flike}{fcomment}