foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Az "A" csoport küzdelmét imponáló versenyzéssel Blazsán Patrik nyerte meg akit a szintén ROH színekben futó Horváth Olivér követett. Végig versenyben volt a győzelemért Szőcs Krisztián is de a hibázása ellenére a negyedik helyen zárt.

Az időmérőn nagyjából a papírforma érvényesült viszont a 12 perces időmérő helyett egy super-pole döntött. Ez gyakorlatilag 3db szűk mért kört jelentett. A pole-ból Blazsán Patrik(ROH) mellőle Szarka Zoltán(E.k) majd a 2. sorban Kovács Zsolt(BTH) és Horváth Olivér(ROH) várta a 39 körös verseny startját. A rajt után viszonylag simán eljött a mezőny. Kovács előzni tudta Szarkát Blazsán pedig azonnal menekülőre fogta. A 2. körben Szarka elment Kovács mellett és azonnal üldözőbe vette az éllovast.

A Blazsán, Szarka, Kovács, Horváth kvartett mögött szorosan érkezett Szőcs Krisztián(ROH) is mint egy ollóba fogva a riválisokat. Egy körrel később már a nyakán volt Blazsánnak a GTF volt versenyzője. Az 5. körben drámai esemény történt. Hálózati probléma miatt Szarka megprördült az aszfalton és a kavicságyban landolt. Mint a központi replayben mint pedig mások ismétléseiben is Szarka hálózati hibája mutatkozott. Elmondása szerint Blazsán (laggolt be) de mivel mások is az ő hibáját látták (köztudott, hogy a "laggoló" versenyzőnél mindenki "laggol") így sajnos ezt ennek is tudjuk elkönyvelni.

A lényegen mit sem változtat a szerencsétlen véletlen egy esetleges futamgyőzelemtől fosztotta meg a fiatal versenyzőt. Egy pillanatra el is tűnt a listáról de szerencsére visszatudott "keveredni" a pályára a 11-ik helyre majd őrületes tempóval elkezdte a felzárkózást. Az élen így három ROH-s fogta közre a BTH-s igen meggyőző versenyzést bemutató Kovács-ot. Az 5-6-7-ik helyekért is ádáz csata zajlott.Közben a 8. körben egy jó kigyorsításnak köszönhetően a célegyenes végén Kovács előzésre szánta el magát amivel át is vette a vezetést. Ezt követően folyamatos helycserék következtek a vezető négyes között. Szőcs előbb Horváth-ot majd Blazsán-t is megelőzte. Nem sokkal később elment Kovács mellett is. Közben Bandi megelőzte a szemmel láthatóan küszködő Tóth-ot ezzel egyidőben a mezőny középső része is felzárkózott rájuk. Ezzel két egymástól elkülönült négyesfogat páratlan csatáját csodálhattuk meg. Gyakorlatilag érintés nélküli tiszta küzdelem zajlott a versenyzők között. A 18. körben megérkezett a második négyes fogatra a verseny elején balszerencsésen járt Szarka is aki azonnal támadásba lendült Megtörve ezzel a jó megszokott helycseréket.

A 24. kör elején a célegyenes előtti féktávon ismét Kovács próbálkozott Blazsánnal a második pozícióért és ugyan nyitva volt ajtó-ablak, a külső íven a tapadósabb részén sikerült kivédekeznie a BTH-s akciót. Rögtön ezután Kovács kis figyelmetlensége miatt az íven mögötte haladó Horváth-ot a kavicságyba terelte amely kisebb hátrányba szorította a fiatal ROH-s versenyzőt. A 27. körben Blazsán felzárkózott a közben "nyúlcipőt húzó" Szőcsre majd előzni is tudott. Az élen történő csatározásnak köszönhetően Horváth ismét felzárkózott a vezető hármasra amivel újra kialakult a futam elejétől tartó feszült küzdelem. Az 5-6. helyért is megindult a hosszú körökön keresztül tartó versengés. Tóth nyakára esett a fiatal Szarka aki minden kanyarban és féktávon mint Damoklész kardja lebegett felette. A hibátlan védekezést bemutató Tóth kemény ellenfélnek bizonyult aki foggal-körömmel védte az 5. pozíciót. Az élen közben a két ROH-s versenyző kissé elszakadt az őt üldöző Kovács-Horváth kettőstől. A 34. körben az igen keményen támadó Szőcs megérkezett Blazsán mellé és egy teljesen fölösleges és túlzottan optimista előzési kisérletnek köszönhetően a "sóderban" landolt. Számára ezzel el is úszott a dobogó. Közben Szarka elment Tóth mellett aki szorosan a nyomában maradva próbált revansot venni. A következő körökben Horváth nyomás alá helyezte Kovács-ot majd előzésni is tudott amivel felért a 2. helyre Blazsán mögé.

Az utolsó körben még az 5. pozícióért helycsere történt Tóth rutinos megmozdulásának köszönhetően. A végére más említésre méltó nem történt. Blazsán nyert Horváth és Kovács előtt. Szőcs a 4. helyen végzet majd őt követte Tóth aki az utolsó kanyarban előzte meg az önhibáján kívül hátraeső de végig imponáló vezetést bemutató Szarkát. Összességében egy igen nehéz futamot teljesített a mezőny. A várakozástól eltérően viszonylag kevés kontakt volt a pályán főleg ha a kialakult lokális küzdelmeket nézzük. Kiváló startot vett az ROH csoport de nem szabad elfelejteni, hogy innentől még keményebb gyakorlásra és koncentrációra lesz szükség ugyanis az ellenfelek korántsem játszották ki az összes lapjukat. Mindenesetre nagyon biztató a következő futamokra nézve, hogy a három "A" csoportos versenyzőnk a megfelelő tempó mellett stabil teljesítményt nyújtottak. Külön kiemelném a csupán 15 éves Horváth Olivér teljesítményét aki profikat megszégyenítő hidegvérrel és minden fölösleges kockázatot nélkülözve gyakorlatilag hibátlan vezetéssel hozta be a Hondáját az előkelő második helyre. Természetesen nagy gratuláció jár Patriknak a futamgyőzelemért aki újfent bizonyította a képességeit és az összes versenyzőnek aki végigment a cseppet sem könnyű futamon. A következő forduló Big Willow-on lesz immáron állítható versenygéppel. Eredményes gyakorlást, és felkészülést kívánunk mindenkinek!

Nyilatkozatok:

1BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

"Az időmérőn sikerült egy viszonylag közepes kört összeraknom így pole-ból indulhattam. A rajt jól sikerült pár körig tudtam tartani az első helyet. Ezután viszont Sparxx megelőzött, majd ment a csata az egész versenyen. Krisz és Ugi nagyon szépen felzárkózott a verseny elején így egy 4-es fogat alakult ki az élen. Végig ment a csata. Krisz benézte az első kanyart, így visszacsúszott a 4. helyre. A végén keményen kellett nyomni, mert a srácok mögöttem nagyon gyorsak voltak. Végül első helyen értem be. Remek első futam volt a csapatunk számára, nem volt egy egyszerű verseny, de sikeresen vettük az akadályt."

2. HORVÁTH Olivér (ROH-Ugibug)

"Nagyon boldog vagyok az eredményemmel, nem számítottam rá hogy ennyire jól sikerül számomra ez a forduló. Az időmérőt kicsit elizgultam nem jött össze egyik köröm sem de negyedik helyre odaértem. Rajt utáni első körben kicsit lemaradtam az élen állókról de sikerült visszazárkóznom rájuk ami kulcsfontosságú volt mivel így kimaradtam a mögöttem lévő csatározásokból. Sokáig csak autóztam a többiek mögött előzni nagyon nem akartam. A verseny közepén összeakadtam BTH_Sparxx-al és jelentősen lemaradtam az élen állókról, de szerencsémre csatáztak elöl így pár kör után felzárkóztam rájuk. A 34. körben Krisz eldobta majd a 35. körben BTH_Sparxx is hibázott az első kanyarban és feljöttem a második helyre. Innentől már csak az volt a cél hogy Patrik szélárnyékában maradjak és fogjam a 2.helyet ami sikerült is számomra. Gratulálok a csapatnak szerintem nincsen nagyon szégyenkezni valónk."

3. KOVÁCS Zsolt  (BTH_Sparxx)

"Időmérő jól sikerült, 32:6-ot mentem, 3. helyről indultam. Rajt után Fuvarossal és Stiggel megléptünk, majd egyszer csak Stig laggolni kezdett nálam és kirepült a homokágyba. Fuvarossal megléptünk, majd a ide-oda előzgetések miatt Krisz és Ugibug is beért minket, négyen ment tovább a harc. Egyszer második helyen haladtam, kép beakadt, és hirtelen a 3. helyen találtam magam. Ezt leszámítva nem volt gond. A végén Krisz besokalt, lemaradt. Én is belehibázgattam, nem tudtam kibújni már szélárnyékból és 3. lettem. Az utsó körökben a gyors kanyarkombináció valahogy nem ment. Ott picit mindig lemaradtam és így nem volt előzési lehetőség. Ettől függetlenül nagyon jó, izgalmas futam volt. Gratula a résztvevőknek!"

{flike}{fcomment}