foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Üdvözlök mindenkit a BMW autók utolsó fordulójában. A versenyek lebonyolítása új pályák helyett egy mindenki által jól ismert helyszínen történt, nevezetesen a Nürburgring GP legrövidebb nyomvonalán. Nem is húzom az időt mindenféle olcsó poénokkal, hiszen így is késve tudtam nekiállni az összefoglalónak, kezdjünk is bele azonnal.

Then&Now Nyitott világ, Nürburgring GP/D., 5. forduló, 1. futam: 

Az időmérőt fuvarospetya nyerte meg borzasztóan nagy, majdnem 1 mp-es előnnyel. Ami viszont szoros versenyre utalt, és egyben mutatta a mezőny erősségét is, az az, hogy a többiek – szám szerint kilencen – egymáshoz viszonyítva 1 mp.-en belüli időket tudtam produkálni, ami azért igencsak szorosnak mondható. Az időmérőn a versenyzők a kvalifikációs tempójuk alapján tehát két részre szakadtak: fuvarospetya magára maradva, a többiek pedig egymás hegyén-hátán. A rajt eseménymentesen zajlott, nem volt sem hiba, sem lökés, sem technikai hiba, ami hátráltatta volna a mezőnyt. A legtöbb változás az első körben történt: Petit brutus, Dynamo-t pedig Bandage_520 előzte meg. Az első kör nagy nyertese Mate25 volt, aki 3 helyet is javított, a vesztese pedig BrightDark, aki ugyanennyit vesztett.

A második körben a kialakuló sorrendet megtörve Dynamo visszaelőzte Bandage_520-at. A harmadik körben több esemény is történt: Mate25 a kör végén rontott a sikánnál, ahol ennek során a Peti elől menekülő BrightDark kissé meglökte a csúszó autót, ami így kipördült és a sor végére került. A történtek miatt BrightDark elvette a gázt és bevárta Mate25-öt, majd így folytatták tovább. A verseny változások szempontjából ezután már nem tartogatott nagy izgalmakat, beindult a szokásos vonatozás. Bár a helyezések ugyan nem változtak, de lazításra nem nagyon volt lehetőség, az ellenek végig közel voltak egymáshoz, az utolsó három körben Bandage_520, Mate25 és BrightDark voltak egymással nagy csatában olyan elánnal, mintha az élbolyban haladtak volna.

A helyezések kapcsán a 9. körben tört meg a jég: Peti több körön tartó kitartó üldözés után a sikánnál kívülről el tudott menni brutus mellett. Kettejük párharca ezzel nem ért véget, a következő, azaz utolsó körben brutus megpróbálta ugyanezt a trükköt, de Petit nem tudta kicselezni. A versenyt fuvarospetya nyert meg naje777 és Krisz24 előtt, majd Peti, brutus, Redbreast, Dynamo, Bandage_520, BrightDark és Mate25 következtek. A leggyorsabb körért járó 3 pontot naje777 kapta.

Eredmények: ITT

1BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

2. KROKEN Daniel (Naje777)

3. SZŐCS Kriszitán (ROH-Krisz24)

Feltöltés alatt..

Then&Now Nyitott világ, Nürburgring GP/D., 5. forduló, 1. futam: 

Sajnos a technikai hiba a 2. futamot már nem kerülte el, amely következtében Redbreast vett korai búcsút a többiektől. A fordított rajtsorrendnek és a két autó közötti különbségnek köszönhetően a sorrend hamar megkavarodott: az első kanyart az első három induló mindegyike elnézte, sőt Bandage_520 nekicsúszott Mate25-nek is, majd a kavalkádban Mate25 érintése miatt Krisz24 sodródott ki a 2. kanyarban. A kör közepén a rövid nyomvonalra vezető visszafordítóban BrightDark érintette Dynamo autójának hátulját, amely miatt az megforgott és a mezőny végére került, a hosszú egyenes előtt viszont Ketil is eldobta az autót, így ő is erősen visszaesett. Az első kör izgalmai itt sem értek véget: Peti és Dynamo is hibázott az utolsó sikánban, amely helyezésbe is került mindkettőjüknek.

A 2. kört naje777 kezdte az élen, mögötte szorosan Petivel és fuvarospetyával, majd brutus, Meta25, Bandage_520, Krisz24, BrightDark és Dynamo következtek.
A 2. kör sem volt unalmas: Peti és Bandage_520 is elnézte az első kanyarnál a féktávot, ami miatt hátrébb csúsztak, brutus pedig ugyanott hibázott, ahol BrightDark. Petit a hibája után a következő körben Meta25 megelőzte, de az utolsó kanyarban korán adott nagy gázt és megpördült, így a 4. helyről a 6. helyre esett vissza. Az élen fuvarospetya űzte maga előtt naje777-et, akit a 4. körben ugyan megelőzött, de a harc ezzel nem ért véget, a következő körben naje visszaszerezte a vezető pozíciót és így haladtak tovább. Az 5. körben Peti rontott még a sikánnál, ami miatt ketten el is mentek mellette.A futam közepére az élen lévő duó mögött egy négyes boly alakult ki: Krisz24-BrightDark-Peti-Mate25 résztvevőkkel, közülük a 7. körben Mate25 megelőzte Petit, mögöttük brutus, Bandage_520 és Dynamo magányosan rótták köreiket.

A 8-9. körben naje777 és fuvarospetya 2 körön tartó csatát vívtak egymással, nagyon sok helyen egymás mellett volta, illetve többször váltották egymást az élen. A párbaj a 10. körben ért véget: ekkor fuvarospetya begyújtotta rakétáit és el tudott szakadni naje777-től. A sorrendben jelentősebb változás Mate25 13. körben hibája volt, amivel ismét két helyet veszített.
A záró futamot végül fuvarospetya nyerte meg, dupla győzelemmel bebiztosítva a bajnokságban megszerzett vezető helyét, mögötte az imponáló teljesítményt nyújtó naje777 végzett, a 3. helyre pedig szép csendesen Krisz24 ért oda. Peti lett a 4., majd brutus, sokat hibázó, de nagyszerű tempót mutató Mate25, aztán BrightDark, Dynamo, végül a futam felétől már leginkább a saját maga és a virtuális közönség kedvéért driftelgető Bandage_520 értek célba. A leggyorsabb kör után BrightDark kapta a 3 pontot.

Eredmények: ITT

1BLAZSÁN Patrik (ROH-Fuvarospetya)

 

2. KROKEN Daniel (Naje777)

3. SZŐCS Kriszitán (ROH-Krisz24)

feltöltés alatt..Fegyelmi vizsgálat:

Nem jelzett senki problémát, a visszajátszások alapján sok kisebb, de nem szándékos lökések voltak, amik a versenybaleset kategóriát is nehezen érték el.

Zárszó:

Mit is mondhatnék? Az egyik szemem sír, a másik viszont nem annyira nevet. Sajnálom, hogy megint véget ért egy sorozat, amely – persze főként a második futamok tekintetében – a vártnál sokkal több fordulatot és izgalmat hozott. A másik szemem viszont pontosan ugyanezen okból nem nevet: ennek a sorozatnak az a célja, hogy bemutassa, mennyit fejlődött a technika az évek alatt. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez a sorozat nem felelt meg teljes mértékben a kitűzött célnak: nem az lebegett a szemem előtt az autók kiválasztásánál, hogy a két gép között ekkora különbség legyen, illetve a pályák közül is több azért került bele, hogy minél több újdonság belekerüljön, és kissé alulértékeltem annak fontosságát is, hogy a helyszínek kiválasztásánál az autóhoz illő karakterisztikája legyen a pályának. Mivel nem ez volt az első általam kreált bajnokság (és reményeim szerint nem is az utolsó), ezért igyekszem, hogy az elkövetett hibák ne ismétlődjenek meg, és tanuljak belőlük, lehetőleg a nagy többség örömére és megelégedésére.

Visszatérve az eredeti témához: gratulálok fuvarospetyának, aki – már megint – legyőzhetetlennek bizonyult. Az mindenesetre talán megnyugtató a kihívóknak, hogy olyan emberen nem tudtak a végső elszámolásban felülkerekedni, aki fiatal kora ellenére is igencsak az ország és remélhetőleg a világ élmezőnyébe tartozik, ezt mind a 2013-as GT Academy selejtezőn, mind pedig a most indult MGTB első futamán is bizonyította mindenkinek. És hogy mi marad a többieknek vele szemben? Egyszerű. Ugyanazt kell tenni, amit ebben a sorozatban is többször sikerült elérni: le kell őt győzni. Szorgalommal, odafigyeléssel, tanulással, esetenként szerencsével. Várom/várjuk tehát a régi és új kihívókat, először a születésnapi futamon, aztán természetesen a többi, általunk szervezett versenyeken is, amelyekről a megfelelő időben tájékoztatást kaptok majd, addig is jó gurulást mindenkinek!


ROH-Bandage_520

{flike}{fcomment}