foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Egy éves lett a Race Online Hungary csapata és oldala. Taps! Taps! Ki gondolná, hogy már egy év eltelt az indulásunk óta. Ennek apropóján születésnapi futamot rendeztünk. A ROH csapat versenyzői megvásárolták a Mazda RX-7 Touring Car-t és elindultak Belgium felé. Cél Circuit de Spa-Francorchamps egy legendás, híres versenypálya.

 

Mielőtt belekezdenék a futam összefoglalóba, előtte röviden bemutatnám a pályát.

Circuit de Spa-Francorchamps Belgiumban az Ardennek erdeiben, a belga-német határtól 20 kilométerre helyezkedik el. A pálya nagyon gyors, amely karakterét azután is megtartotta, hogy az 1979-es átépítés alkalmával a hosszát 14 km-ről 7 km-re csökkentették. Nagy szintkülönbségeinek és hosszan elnyújtott, nagysebességű kanyarjainak köszönhetően van egyfajta természetes ritmusa. A környéknek saját mikroklímája van, így előfordulhat, hogy a pálya egyik részén zuhog az eső, a másik részén pedig süt a nap. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nagyon népszerű, több pilóta kedvenc pályája, a versenyzők és a nézők is nagyon szeretik. Érdekessége, hogy két célegyenessel és boxutcával rendelkezik. A Formula–1-es csapatok a La source hajtűkanyar előttiben, a betétfutamok résztvevői pedig a régi, Eau Rouge előtti lejtős bokszutcában foglalnak helyet. Körülbelül 84 ezer néző befogadására alkalmas.

Futam összefoglaló:

Mondanom sem kell, hogy teltház várta a Szülinapi versenyzőket. 11 versenyző gurult ki az időmérőre. Kemény tempót diktált az élboly már az időmérőn is, nehéz volt tartani a tempójukat. ROH-Fuvaros alias Patrik nyerte az időmérőt , BTH_Fantomas és ROH-Krisz előtt. A 84 ezer néző tombolása közepette elrajtolt a mezőny. Nagyon jó érzékkel kapta el a rajtot Fantomas és az első kanyarban már elsőként fordult el. Szép munka! A mezőny többi tagjának is Gratuláció, mert hibamentes, korrekt rajt volt mindenki részéről. Fantomast rögtön az Eau Rouge után már is támadta Patrik és Krisz. Mögöttük is kialakult egy kisebb „fogat”. Itt Dynamo, Mátéka, Peti gyűrte egymást. Őket követte Redbreast, Brightdark, Pali, Bandi és Zsolesz. Az élen Fantomast megelőzte Patrik és elkezdte a megszokott előnyét kiépíteni. Fantomas így magára maradt Krisz-el a nyakán. Ők ketten a futam végéig támadták egymást. Fantasztikus csatát vívtak.
Közben egy ismételt szerver hibának köszönhetően, sajnos ROH-Zsolesz eltűnt az éterben, pár körrel később Pali is követte őt. Pech és egyben borzasztó rossz érzés. Készül a versenyző a futamra. Időt, energiát fektet bele és ön hibájában kívül vége a versenyének.

Így már csak 9 versenyző maradt a pályán. Redbreast nagyot hibázott a pálya 2. felén. Megcsúszott a rázó kövön. A mögötte érkező Brightdark még ép el tudta kerülni az ütközést. Redbreast így már nagyon korán megkezdte a kerék cseréjét. A futam felénél viszont már mindenki elkezdett belátogatni a boxba. Itt aztán előjöttek a taktikai dolgok. Peti feltette a kemény keveréket és ő már nem jött többet a boxba. Itt érezni lehetett, hogy ebből még baj lehet, sok pozíciójába kerülhet . Került is. Szép lassan visszacsúszott a 8. helyre. Dynamo nemes egyszerűséggel egy körre feltette a másik keveréket, és egy kör múlva már vissza is tette a lágyat. Na ezzel nagyot húzott. Le tudta magáról így szakítani Mátékát és Brightdark-ot. A futam végéig már nem nagyon változott a helyzet. Patrik vezetett és nyert is. Mögöttük Fantomas és Krisz volt csatában, de az „öreg” rutin behozta a 2. helyre a gépet. Dynamo taktikai húzása is bejött. 4.helyen zárt a futamon Mátéka és Brightdark előtt. 7.helyen Redbreast érkezett be. Még ő is meg tudta előzni Petit aki nagyon sok körig használta a kemény keveréket. 9 pozícióban pedig ROH-Bandage zárt.


Esemény dús, taktikai verseny volt. Nem csalódhatott a sok néző aki ki látogatott a futamra. A ROH csapat tortájára is felkerült az első gyertya. Mindenki érezheti most magán, hogy az elmúlt egy évben mennyit tett a „tortába” és mekkora szeletet „vágott” belőle. Nekem nem maradt más hátra, hogy megköszönjem mindenkinek az egy éves munkáját. Külön köszönet Zsoltinak és Bandinak, hogy már egy éve együtt dolgozunk!

Minden jót kívánok!

ROH-Redbreast.

{flike}{fcomment}