foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Az utolsó kanyarban dőlt el az idei 2. forduló. A páros csaták sorozatát szállító versenyen ismét a hálózati kapcsolat játszotta a főszerepet.

A pole-ból Blazsán vághatott neki a 44. körös futamnak mellőle Szarka majd Szőcs és Lengyel következett. A rajtot Szőcs kapta el legjobban és azonnal az élre állt. A vezetése nem sokáig tartott ugyanis az 1. kör végén támadásba lendült Blazsán aki előzni is tudott. Az első kör végén az élen a sorrend: Blazsán, Szőcs, Szarka, Thomassen, Lengyel, Bíber, Tóth, és Zsinór volt. A 2. kör végén az egyébként stabil formát mutató Lengyel besokalt és megpördült a célegyenesben. Ezzel tetemes hátrányba került ami az egész versenyét megpecsételte. A 7. kör végén Szőcs egy hibáját kihasználva Szarka azonnal a szökésre "állt" Blazsán nyomába eredt. Blazsán szemmel láthatóan elszakadt a technikás részeken de az egyenesekben a szélárnyéknak köszönhetően Szarka rendre támadási pozícióba került. 

Közben a vezető négyes mögött kialakult egy Bíber-Zsinor párharc. A 13. kör célegyenes ráfordítóban Zsinór Jani egy nem szándékos kontakt után Bíbert a homokba lökte. A mögöttük szorosan érkező Földesi kihasználta a nevető harmadik adta lehetőséget. A 16. kör végén Zsinor hibázott és pozíciót vesztett. A sorrend: Blazsán, Szarka, Szőcs, Thomassen, Foldesi, Bíber, Zsinór, Tóth Sz, és Tóth R.  Közben az élen a valamivel lassabb tempót diktáló Szarka okosan nem erőltette az előzést hanem nyomás alá helyezte a 16 éves ROH versenyzőt. A 18. körben egy hibája után Földesi három pozíciót is veszített. A 24 kör meghozza az első kerékcseréket. A mezőny fele cserélt csak gumit a futam alatt. A kerékcserék után Tóth R. feljött az 5. pozícióba Thomassen mögé. A 30. körben megkezdődik a hálózati rémálom. Előbb a ROH-os Németh majd a 31. körben a szintén ROH-s szinekben versenyző és dobogós helyen autózó Szőcs száguld bele a sivatagba majd esnek ki a szobából. Szőcs kiesése az összetett harmadik helyezést is elvette tőle..Minden körben új kieső. 32. kör Tóth R. átrepül a sivatagon és II. kozmikus sebességgel hagyja el a földkörüli pályát. Ő is leesik. a 33. körben Bíber jár hasonlóképpen. 

A végjáték páratlan izgalmakat hozott. A végig szélárnyékban "utazó" Szarka a 41. körben előzésre szánja el magát és sikeresen teszi is azt. A következő körben Blazsán visszaelőzött amit csupán 1 kör erejéig tudott megtartani. Az utolsó körben Szarka ismételten előz viszont a pálya felső részén jó kigyorsításokkal Blazsán újra előzési pozícióba kerül.

Mi történt az utolsó kanyarban?

Nézzük..Az utolsó nyújtott jobbosba fej-fej mellett érkezett meg a két versenyző maximálisan figyelve és helyet hagyva a másiknak. Szarka feszesen tartja a belső ívet ezzel egy hajszállal előbb érkezik meg az utolsó féktávra. Blazsán a külső íven borotvaélen táncolva szakaszosan és extra-mélyen fékezi meg a ráfordító előtti szakaszt. Szarka reagál erre de picit lesodródik a belső ívről Blazsán felé, viszont korrigál amivel elkerüli az ütközést. Blazsán fél autóhosszal vezet a ráfordító hátsó csúcspontján. A kanyarkijáratnál még mindig Blazsán vezet ugyanennyivel és feszesen tartja az ívet. Ekkor a belső íven kifelé sodródó Szarka pont annyit lök rajta, hogy a homokban köt ki négy kerékkel a versenyt gyakorlatilag végig vezető ROH versenyző.

Nyilván ezen a ponton nagyon könnyű utólag és legfőképpen kívűlről osztani az észt azt viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy helyet a kűlső íven haladó versenyzőnek is hagyni kell főleg ha vezet a versenyben pláne, hogy a bukótér nem betonozott. (azonnal lelassul) Szándékosságot nem tételezünk fel (ezért sem lett óvás belőle) mert Szarka végig nagyon korrekt versenyzést mutatott be ahogyan a mi versenyzőnk is. A futam végén bekövetkező hasonló esetek mindig más súllyal kerülnek megitélésre annak ellenére, hogy itt gyakorlatilag a kopott gumikon küzdő versenyzőtől várunk el hibátlan manőverezést. Természetesen a gratuláció kijár Szarkának és ezzel feljött az összetett második helyre. A pontversenyt vezető Blazsán pedig megmutatta, hogy irdatlan nyomás alatt is képes kontrollálni a versenyzését. Sajnos a hálozati hibák nagyon sok ponttól fosztottak meg minket de reméljük ezt majd fortuna visszaadja nekünk az évad során. A következő futam Mount Panorama-n lesz. Új autó, új pálya új lehetőség. Mindenkinek jó felkészülést!

Eredmények: ITT

{flike}{fcomment}