foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

A Nissan és a Sony Computer Entertainment Europe bejelentették, hogy a játékosokból valódi versenyzőt faragó versenysorozat, a NISMO PlayStation® GT Academy 2014-ben hatodik alkalommal is visszatér. Az online kvalifikáció a PlayStation Gran Turismo®6 játékában április 21-én indul.

A GT Academy versenysorozat 2008-as elindulása óta közel négymillió nevezőt vonzott, ennyi játékos és autóverseny-rajongó küzdött meg egymással azért, hogy lehetőséget kapjon arra, hogy ő legyen a következő NISMO-pilóta – és hogy tagja lehessen a Nissan, illetve autósport szakága, a NISMO színeiben versenyző pilóták elit klubjának.

A virtuális versenyzőkből valódi autóversenyzőt képző versenysorozat sikerét a végzettek pályán elért hihetetlen eredményei bizonyítják. A Le Mans-i 24 órás („Le Mans 24 Hours”) versenyen dobogós brit Jann Mardenborough 2014-ben a Formula 1™ betétversenyében, a GP3-ban fog indulni. A GT Academy 2011-es megnyerése óta elért sikerének csúcsa, hogy az Arden International színeiben versenyezhet, emellett részt vehet a Red Bull versenypilóta-képző programjában is.

Mindeközben az első bajnok, a spanyol Lucas Ordoñez a tengerentúlon kamatoztatja képességeit, és 2014-ben a NISMO csapatának tagjaként a japán Szuper GT Bajnokságban („Super GT Championship”) indul. Lucas és a 2012-es GT Academy győztese, Wolfgang Reip (Belgium) a Nissan magával ragadó ZEOD RC „Garage 56” gépével a nyáron szintén részt vesz a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Ez a siker is tovább erősíti a GT Academy globális jelentőségét. 2014-ben bajnokot avatnak Európában, Németországban, az USA-ban és egy új nemzetközi GT Academyben is, amely Ausztráliát, Indiát, a Közel-Keletet (Egyesült Arab Emírségek, Katar, Omán, Bahrein, Szaúd-Arábia, Libanon és Kuvait), Mexikót és Thaiföldet foglalja magába. A legjobbak között számon tartott háromhónapos pilótaképző programot követően az öt globális GT Academy 2014 bajnok a végső díjért mérkőzik majd meg: egy Nissan pilótaüléséért a jövő januárban tartandó, kimerítő Dubai 24 órás („Dubai 24 Hour”) versenyen.

A NISMO márkamarketingért és értékesítésért felelős globális vezetője, Darren Cox kifejtette: „A Nissan és a NISMO a PlayStationnel és a Polyphony Digitallal karöltve büszkén indítja útnak hatodik alkalommal is a GT Academyt. Hat évvel ezelőtt ezt az innovatív megközelítést kockázatosnak ítélték, de mostanra már szilárd helyet vívott ki magának a professzionális autósportban. A GT Academy Európából indult, de a fejlődő piacok újabb és újabb kiadásaival immár világszerte terjeszkedik. Globális terjeszkedésünket hangsúlyozza az is, hogy NISMO-pilótákká vált európai bajnokaink világszerte a legfelsőbb szintű bajnokságokban versenyeznek. Nagy reményekkel tekintünk 2014 és az újabb csillagok felfedezése elé. Bárkinek, aki úgy érzi, hogy megvan benne az erő, érdemes megpróbálkoznia a GT Academyvel. Nem nyerhet ugyan mindenki, de a verseny bármely szintjéig eljutva már maga az élmény megéri.”

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital Inc. elnöke a következőt nyilatkozta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a GT Academy hatodik alkalommal is visszatért, és hogy a Gran Turismo a Nissannal karöltve olyan új versenyzők ugródeszkája lehet, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük álmaik beteljesítésére. Még ha nem is jutsz a GT Academy következő fordulójába, a GT6 kvalifikációs kihívása fejleszteni fogja versenyzői tudásodat, a résztvevők pedig mind játékbeli kredittel gazdagodik, hogy még jobban kiélvezhessék a játékot.”

{flike}{fcomment}