foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

A ROH Rally mezőnye a 2. fordulóban a Polyphony Digital által megálmodott Cape Ringre érkezett. A pályának a déli szekcióján folyt a verseny. Egy hosszabb egyenes és egy technikásabb rész várt a versenyzőkre, egy érdekes visszafordítóval. Lássuk mi történt a versenyen!

 

Az időmérőn a három Peugeot versenyzőt Fuvarost, Mátékát és Dynamot lehetetlen volt megközelíteni. Mögöttük Zsolesz és Red próbálta meg a lehetetlent, de ez szó szerint lehetetlen ’küldetés’ volt nekik. Egy szó mint száz a Peugeot erősebb, mint a Ford vagy a Toyota itt a Rally versenyben. Ezért változott is kicsit a verseny kiírás is. A következő fordulóban már mindenki egyforma autóval érkezik az esti futamra. Szóval akinek nincs meg a Ford a következő fordulóra pótolja és hozza magával. De, kanyarodjunk is vissza versenyhez. A rajt nagyon tisztára sikerült. Rutinos jó pilótáknál talán ez nem is meglepő. Mindenki figyelt a másikra, de közben már ment a támadás is. A három ’Francia’ versenyző rögtön meg is kezdte egymás támadását. Zsolesz rögtön mögöttük megpróbálta tartani a tempójukat, de ez sokáig neki sem ment, pedig erőn felül autózott. Red csak Zsoltit tudta követni, de támadni nem tudta.


A futam felénél Mátéka hibázott egy óriásit, így bekerült a két rutin mögé. Na volt is problémája pár percig a fiatal Máténak. Először Zsolesz majd Red is megmutatta neki, hogy annak idején Senna és Schumi, hogy védekezett parádésan, de szabályosan. Ez alatt elől Fuvaros mester meglépett Dynamotól egy tisztes előnyt kiautózva.
A futam utolsó harmadában Zsolesz műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, így Red feljött a 4. helyre. Mátéka viszont jól spórolt gumit, így ő megcélozta a 2. helyen haladó Dynamot. Jelentem, Mátéka nagy tempóval megérkezett a sok másodperces hátrányból. Sajnos nagy csata nem alakulhatott ki. Dynamo kopott gumin rápróbált a védekezésre, de okosan belátva hagyta Mátét. Nem lett volna értelme viaskodni.

Fuvaros nyert, Mátéka és Dynamo előtt. Utánuk Redbreast lett leintve a futamon. Mindent összevetve még így is izgalmas futam volt. Hátha még egyformák lettek volna az autók is. De sebaj! Szerdán már mindenkinél egyforma autó lesz és így még izgalmasabb csatára van kilátás.

Köszönet a futamért!

ROH-Redbreast

{flike}{fcomment}