foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Vasárnap Madridban elkezdődött az idei Senna Memorial professzionális versenysorozat. Bár voltak lemondások az utolsó pillanatban elmondhatjuk, hogy senki nem hiányzott ebből a patináns mezőnyből. 

 

Az időmérőn az SM-en megszokott "szuper pole" döntött a rajtrács sorsáról. Viszonylag gyorsan megérkeztek a menők is a pályára. Szarka elég komoly időt rakott le amellyel a hibázó Blazsán, és a teher alatt "recsegő" többi versenyző sem tudott mit kezdeni. A kvalifikáció végén a pole pozíciót megszerző Stig jelezte, hogy hálózati problémája akadt amely okán a mezőny a safety car mögül volt kénytelen elrajtolni. A 3. körben a safety car elhagyhatta a pályát és azonnal pokoli tempót kezdett el diktálni a mezőny első fele. Blazsán Patrik alias Fuvaros egy teljesen érthetetlen hibát vétett az első lassítóban célegyenes után. Az autója komolyan sérült így a kör végén javításra jelentkezett a szerelőinél. Az 5. körben az állás: Szarka, Kroken, Zsinór, Thomassen, Köbli, Földesi, Lillevik, Kiss, Losonczy, Blazsán volt. Stig elképesztő tempót diktált. Látszott, hogy semmit nem bíz a véletlenre. Körröl-körre futotta a legjobb időket. A 8-ik körben történt az első ütközéses baleset aminek a két elszenvedője Lillevik, és Kiss voltak. Kiss Peti óriási nyomást gyakorolt a norvég ellenfelére aminek következtében Roar megpördült és Kiss egyenesen belerohant. A szabály szerint a safety car csak a versenyben vezetőhöz képest 13 másodpercre történt esetekben hajt a pályára. Ekkor már Stig nagyon messze járt tőlük így maradt a helyén a biztonsági autó. A 11. körben a mezőny végén zárkózó Fuvaros utólérte Ifj. Losoncy Ferencet és előzési kisérlet közben újra összetörte a hondáját ami már a második extra kiállására kényszerítette a fiatal címvédőt. Ráadásul még bemenet a boxba keresztbe is állt ami még további értékes másodpercektől fosztotta meg. A 12. körben Földesi "ráesett" az 5. helyen haladó tavalyi ezüstérmes Köbli Tamásra és komoly test-test elleni küzdelmet folytattak. Olyannyira, hogy Földesi még a visszafordítóban kicsit meg is lökte Köblit, de a jó reflexeinek köszönhetően a nagy "öreg" kontrollálta a megcsúszó autót.

Ugyanezen időben elkezdődik a dobogóért egy maratoni csata Zsinór és Thomassen között. Közben újabb szakaszhoz ér Fuvaros drámája. Az előző keresztbe fordulós boxbeállásnál nem állt meg az autó a szerelőknél hanem továbbhajtott és a törötten hagyott kocsival kénytelen volt újra a boxba látogatni. Ez már a harmadik boxkiállása volt 13 kör alatt! Iszonyatos balszerencse. Nem is csodálkoztunk rajta, hogy a 14 körben kék zászlót kapott az őt leköröző Stig miatt. Gyorsan tegyük hozzá: volt szerencsém élőben végignézni az előző napi éjfélig tartó GTFusion "A" csoportos küzdelmeket ahol Fuvaros hajmeresztő csatát vívott Ti-Tech-el és ért el kiváló eredményeket. Érződött a másnaposság Blazsán teljesítményén. Mindenesetre becsületére váljon, hogy nem adta fel és küzdött tovább! A 17. körben Földesi előzésre szánja el magát és sikerül is megelőznie a rutinos ellenfelét. A 24. körben Thomassen már szó szerint letolta a pályáról a kiválóan védekező és a tesztfutamot imponáló teljesítménnyel megnyerő Zsinórt. Mindeközben Lillevik és Kiss közötti páros küzdelem kezdett a tetőfokára érni. Nagyon komoly küzdelem zajlott kettejük között. Annyira, hogy csak nagy nehezen vették észre, hogy mögéjük ért a futamban 2. helyen álló Kroken és egy szerencsétlen lehúzódó manőver közben Kiss és Kroken összeértek aminek törés lett a vége de Kroken nem állt ki hanem sérült kocsival folytatta a körözést. 31 kör. Fuvaros utóléri Kiss Petit aki egy lezáró manőverrel hirtelen irányváltásra kényszeríti Blazsánt ő pedig a falnak csapódik. Fuvaros lassan többet van a boxban mint a pályán. A 34 körben a heves támadás tüzében Lillevik a falnak csapja a hondát ami miatt ő is kiáll a boxba javításra. A 40. körben a Race Controll hibás döntése miatt Földesit, Kroken elengedésére szólította fel amit 2 körrel később vissza is adott az egyébként kiválóan teljesítő Földesinek. Ekkor az állás: Szarka, Zsinór, Thomassen, Köbli, Kroken, Földesi, Blazsán, Lillevik, Kiss, Losonczy. 51. körben Zsinór és Thomassen egyszerre akarnak elfordulni a kombinációban ami sajnos Thomassen csúnya töréséhez vezetett. Az újabb kiállásoknak köszönhetően kissé átrendeződik az élmezőny és Földesi felér a 3. pozícióba.

Blazsán tovább folytatja a hektikus "kapaszkodását" és már a 7. helyen zárkózik az előtte haladó tavalyi riválisához Köblihez. Nem sok kör kellett és a nagy "szerelem" újra fellobbant Zsinór és Thomassen között. Thomassen minden eddiginél rámenősebben és aktívabban támadja magyar riválisát. A 64. körben Fuvaros megelőzi Köblit de szemmel látható, hogy nem erőlteti a védekezést. A 66. kör meghozza a legnagyobb drámát. Szarka DC (internetszakadás) miatt kiállni kényszerül. Az addig a pontig hibátlan versenyzést bemutató versenyzőt egy hihetetlen blama fosztotta meg a megérdemelt győzelemtől. Nem hiszem, hogy volt olyan a pályán aki picit is örült volna ennek. Időközben egy kontaktnak köszönhetően Zsinór Jani teljesen szétzuhant a madrid ringen és több pozíciót veszve próbálta menteni a menthetőt. Kroken magabiztosan vezetett ekkor majd mögötte érkezett nagy meglepetésre Földesi Máté aki briliáns vezetést mutatott be az egész verseny folyamán. A nagy öröm nem tartott sokáig ugyanis mind Thomassen mind pedig a magára találó Fuvaros elképesztő tempót diktált az utolsó körökben. Előbb Thomassen majd az utolsó kör utolsó kanyarjában egy lélegzetelállító előzéssel Blazsán is megelőzte a fiatal versenyzőt.

Összegzésképpen: egy igazán izgalmas fordulatos futamot teljesítettek a fiúk. Sok akció történt a pályán és érdekes volt látni a páros küzdelmeket is. Kroken győzelmével immáron hivatalosan is bejelentkezett a végső elsőbbségért folyó küzdelembe. Jó támpontott adott a madridi verseny, hogy kellőképpen fölmérjük az erőviszonyokat. Nagyon komolyan kell annak készülni aki "labdába" szeretne rúgni a végelszámolásnál. Folytatás Le-Mans-ban két hét múlva!

 

{flike}{fcomment}