foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Túl vagyunk az idei 2. fordulón is amelyet a legendás Le-Mans-i pályán rendeztünk meg. A hosszú, kihívásokkal teli futam nem szűkölködött eseményekben.

Az időmérő: a megszokottól eltérően nem egyenkénti pályárahajtással történt hanem egy gyors 10 perces menettel zajlott ami szintén egyetlen mért kört jelentett. Az esélyesek közül Szarka hozta a már megszokott stabilitását Blazsán viszont eldobta az Artáját a pálya felső szakaszán. Megpörgése miatt jelentős időt vesztett és csak a 4. helyre tudta magát kvalifikálni. A bajnoki éllovas norvég Daniel Kroken ismét brillírozott és a 2. helyre érkezett. Kisebb meglepetésre az 1. futamát teljesítő Lengyel András volt a 3.

A rajt: A lámpák kialvása után Kroken azonnal kilőtt a rajtrácsról és az élre állt. Nagyon beragadt viszont Szarka aki az óvatos "gumikímélő" startja után azonnal visszaesett a 4. helyre. Szenzációs rajtot vett ugyanakkor a tavalyi címvédő Blazsán Patrik. Az elrontott kvalifikációja után már az első kanyarokban ott "loholt" Kroken nyomában. Ha már kiváló rajtokról beszélünk akkor feltétlenül meg kell, hogy említsük Földesi Máté elképesztő startját aki rakéta üzemmódban hagyta le vetélytársait. Rögtön az első körben Blazsán újra hibázott picit amivel visszaesett a 6. pozícióba Földesi mögé. Őket követte Köbli Tamás a Takatájával illetve a spanyol Oscar P. Zsinór Jani borzalmasan beragadt és visszaesett a rajtot követően így a 9. helyről kezdte meg a felzárkózását. Máté viszont szárnyalt. Előbb Lengyelt majd pedig a norvég Thomassent előzte meg. Így már a 3. helyen támadta az előtte haladó Szarkát. Blazsán közben ellentmondást nem tűrő agresszivitással támadta vetélytársait és zárkózott fel Földesi mögé a 4. helyre. A pálya hátsó traktusában teljesen ráesett Földesire aki kis bizonytalanságot mutatva összeért a címvédővel és mindketten a palánknak csapódtak. Érkezett rájuk a tavalyi ezüstérmes Köbli is aki a pályára visszatérő Blazsán-t próbálta kikerülni. A hajmeresztő kikerülő manőver ugyan sikeres volt de Köbli megcsúszott és ő is a palánknak vágta az autóját.

 

Safety car: A baleset sorozat 5mp-re történt a versenyben vezető Kroken mögött és mivel a szabály kimondja, hogy 13mp-en belül és kettőnél több autó sérülése estén automatikusan Safety car szabály lép érvénybe így Losoncy Feri azonnal a pályára lett rendelve. A mezőny fél körön belül összerendeződött így újra zöld lámpát a verseny.

3. kör: Kroken továbbra is az élen autózott de mögötte Szarka egyre nagyobb nyomás alá helyezte. Mögöttük érkezett Thomassen és a brutális tempót diktáló Blazsán. Majd Thomassen hibáját kihasználva Fuvaros előzőtt majd Stiget is maga mögé tudta. Blazsán kérlelhetetlen volt azonnal támadásba lendült Kroken ellen. Embertelen nyomás alá helyezte ami hibára késztette a norvég klasszis versenyzőt és bajnoki éllovast. Ettől a ponttól Fuvaros körröl-körre növelte az előnyét Stiggel szemben.

6. kör: Az állás: Blazsán, Szarka, Thomassen, Zsinór, Földesi, Kroken,Lengyel, Köbli, Oscar, Ifj. Losonczy. Fuvaros megfutja a verseny addigi leggyorsabb körét. Érdekesség, hogy ebben a körben hárman is lila szektort futnak. Lengyel az elsőben, Blazsán a másodikban, Szarka pedig a harmadik szektorban. Óriási csata van kibontakozóban a 4.-5. helyen Zsinór és Földesi között. Szemmel láthatóan a nagy végsebességének köszönhetően nem tudnak mit kezdeni a riválisai Mátéval szemben a hosszú egyenesekben. Földesi előz és már a 4. pozícióban száguld. Beváltotta Madrid utáni ígéretét a fiatal tehetség és nagyon imponáló teljesítménnyel emeli a tovább az egyébként sem unalmas futam szinvonalát.

8. kör: Megkezdődnek a boxkiállások. A sort Stig nyitja meg. Közben Kroken feljött a 4. helyre. Közben Lengyel is látogatást tesz a boxutcában. Szarka a 6. Lengyel a 7. helyre tér vissza. A pályán szürreális tempót diktáló Blazsán megfutotta a verseny eddigi leggyorsabb körét: 3:40.746. A többi versenyző jóval 2mp-en kívüli köröket teljesít ebben az időben. A legközelebb hozzá Szarka: 3.42.636. Szemmel láthatóan teljesen más felfogásban állította be autóját a két élmenő. Az egyenesekben túl sokat veszít Stig így szemmel láthatóan esélye sincs tartani a tempót riválisával.

10. kör: Thomassen kiállt a boxba közben Földesi feljött a 2. helyre. 3 mp-re követte őt Kroken aki még mindig nem volt a boxban. Stig a 4. Köbli pedig a surranó pályán az 5. helyre zárkózott fel.

12. kör: Ez a forduló sem telt el dráma nélkül. Az élen fölényesen vezető Blazsán kormánya bedobta a törülközőt. A 16 éves tallentum nagysebeséggel a védőkorlátnak csapódott. A kocsi nagyon komolyan megsérült. Hosszú percekig mozdulatlanul állt az autója a kavicságyban. Majd ezt követően (utólagos információ) kézi kontrollerrer ment egy teljes kört és jött be a boxba. Az utolsó helyre esett vissza több mint 3mp hátrányba a vezetőhöz képest. Leírhatatlan fordulat. 

16. kör: Stig újra a boxban. Már a 2. kiállását tudja le. Földesi vezet! Őt 1.761mp hátrányban követi Kroken aki egy kiállással kevesebbet próbál teljesíteni mint vetélytársai.

19. kör. Máté hibázik és mindkét riválisa elmegy mellette. Kroken az élen mögötte 3mp hátrányban Stig aki friss gumikon mindenre elszántan kész az összecsapásra.

20. kör. Szarka befogja Kroken-t a nyákán lohol. Kroken védekezik de a féktávokon és kigyorsításokon a kopottabb gumikon sűrűn bajba kerül.

21. kör. Megkezdődik az adok-kapok kettőjük között. Az egyeneskben gyakorlatilag folyamatosan cserélik a vezető pocíciót. Régen nem látott hajmeresztő csata a pályán! Ezen a ponton megjósolhatatlan a végkimenetel. Mindkét pilóta a versenyzői korrektséget maximálisan szem előtt tartva és egymásra kínosan figyelve küzdenek a trófeáért. A látszat ellenére ez egy nagyon komoly küzdelem.

22. kör. A célegyenes utáni kombinációban Szarka szélesre veszi az ívet, megcsípi a füvet és már pörög is. Vége mindennek? Eddig tartott? Eldőlt? Nem! Elképesztő dráma: Kroken kifogy az üzemanyagból! Az autója 80km/h sebességre lassul le. Szarka könnyen elhagyja. Blazsán drámája után itt az újabb! A bajnoki éllovas egy hihetetlen versenyzés után üzemanyag nélkül maradt. Többen is megelőzik és csak a 90mp-es limit menti meg az utolsó helytől. 7. helyen zár a norvég versenyző.

Befutó: Szarka Zsolt alias Stig nagyon imponáló, átgondolt okos versenyzéssel nyerte meg a futamot. Mögötte érkezett Földesi Máté az ROH szintén 16 éves tehetsége aki profikat idéző módon ért el kiemelkedő eredményt. A futam 3. helyezettje kissebb meglepetésre a keveset hibázó Lengyel András lett.
A címvédő Blazsán Patrik továbbra is balszerencse sorozatban van és csak remélhetjük, hogy ez a jövőben változni fog. A következő futamokra az ROH team egy hibátlan kormányt biztosít neki a futamokra. De mi is történt vele a futamon?

Rövid interjút kaptunk tőle a futam után:

"A verseny nem indult túl jól, hiszen már az időmérőn hibáztam, így a 4. helyről kezdtem. A rajtot jól kaptam el, de büntetést kaptam az első kanyarban ezért vissza csúsztam. Miután utolértem Mátét egyszerűen befékezett elém és baleset lett a vége. A safety car-os fázis után hamar az elején találtam magam, majd a 12. körben a kormány megadta magát. Kontrollerrel visszatértem a boxba ahol próbáltam a kormányt újra csatlakoztatni, ami sikerült is és a verseny végéig nem volt vele gond. Nem volt egy szerencsés futam, de ilyen is kell, majd legközelebb. Köszönöm a versenyt, gratulálok Stignek."

A következő verseny már a Formula szériával jön Silverstone-ban. Az időközben Sennal 97T Lotusára eső választás újabb komoly kihívás elé fogja állítani a mezőnyt. Kifog ebből győztesen kijönni? Megjósolhatatlan.

Foto: Redbreast

{flike}{fcomment}