foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Köbli Tamás behúzta az első győzelmét

 

Rajtbaleset, páros küzdelmek és nagy felzárkózások jellemezték a Tokyo-i hétvégét. Már az időmérő kisebb meglepetéssel szolgált ugyanis az egyébként stabil formát mutató Blazsán pici hibákat vétve csak a negyedik rajtkockából vághatott neki a 43 körös futamnak. A rajtnál óriási tülekedés kerekedett. Az elején Köbli és Horváth tisztán elfordult majd őket követte a Losonczy Blazsán páros. Losonczy kivállóan kapta el a rajtot és beszúrt Horváth mellé. Blazsán egy rövid féktáv után bebújt Losonczy mellé és fej-fej mellett fordultak hárman az első jobbosban. A kigyorsításnál Losonczy autójának hátsó része megcsúszott és bár Blazsán korrigált az ütközés elkerülhetetlen volt .

 

Blazsán visszaesett az utolsó pozícióba. Óriási csata alakult ki a harmadik helyért. A sort Csellár vezette mögötte Losonczy, if Losonczy, és Bíber. A baseball stadion parabolikájába érve Bíber külső íven tartva az autót egyszerre két autót előzőtt miközben Losonczy átvette a harmadik pozíciót. A célegyenes

végén a szélárnyékot kihasználó Bíber megelőzte Losonczyt és feljött a harmadik helyre. Innentől számítva szinta körönként cserélt helyet a két versenyző. Csellár megpróbálta a lépést tartani de később leszakadt a duóról. Közben Blazsán megérkezett Bíberék mögé, és két hibát kihsználva megelőzte őket. Losonczy viszont visszatámadott a célegyenes végén és visszavette a pozíciót. Az ezt követő körben Bíber hajszálpontosan ugyanott szintén előzni tudott így Blazsán visszakerült a körekkel korábbi pozícójába. Majd körökön keresztül próbálkozott de nem talált rést a tiszta előzéshez és taktikát váltva kijött a boxutcába. Közben az élen profikat idéző módon szorongatta a mindösszesen 14 éves Horváth a versenyben vezető Köblit. A 13-kör nem hozott szerencsét Horváthnak. A célegyenes ráfordító kereszteződésben elvesztette az irányítást és megütötte a felüljáró pillérét. Ezzel le is szakadt Köblitől.

 

 

A 17 körben a boxkiállások után a következő volt a sorrend:

 

 1.  Köbli
 2.  Blazsán        +6.361
 3.  Horváth       +10.153
 4.  Losoncy      +30.659
 5.  Bíber          +34.523
 6.  Ifj Losonczy +41.927
 7.  Csellár        +53.544

 

A 25-ik körben kilátogató Blazsán újra bekerült a Losonczy Bíber szendvicsbe. A friss gumiknak köszönhetően könnyen előzőtt bár Losonczy körökön keresztül tudta a lépést tartani vele. Kettőjük csataját kihasználva Bíber lopta a távolságot és újra megérkezett Losonczy mögé. Szélárnyék híján viszont nem tudott támadást kezdeményezni. A 28-ik körben a hasonló boxtaktikán lévő páros egyszerre állt ki a boxba majd kifelé jövet a nyakukra eső Csellár nem tudott mit kezdeni Bíber váratlan manőverével és az ütközést kivédve megpördült a pályán. Szerencsére komoly sérülés nélkül úszta meg mindenki az esetet. A verseny összképe már innentől nem változott a végére. A stabilan autózó Köbli nyert a meggyőző tempót diktáló Blazsán előtt aki ezzel nem kevés pontot mentett a számára szerencsétlenül alakult versenyen. A harmadik helyen kisebb meglepetésre a fiatal Horváth végzett.

 

Végeredmény:

 

 1.  Köbli T.
 2.  Blazsán P.      +10.287
 3.  Horváth O.     +14.049
 4.  Losonczy F.    +1:07.569
 5.  Bíber Zs.        +1:21.760
 6.  Ifj Losoncy F. +1:41.486
 7.  Csellár A.       + 1 kör

 

Folytatás ismételten Japánban a soron következő Suzukai nagydíjjal de már Super GT NSX autókkal. A futamra esőt josólnak így borzalmasan nehéz hétvége vár a versenyzőkre.