foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

A hétvégén zajlott az idei első formula futam amelyet Silverstone-ban rendeztünk. Blazsán nem sok kérdőjelet hagyott. A rajttól a célig kontroll alatt tartotta a győzelmét.

Az időmérő: Nagy meglepetés nem történt a szabadedzéseken a legjobb időt futó Blazsán indult a pole-ból. Mellőle a fiatal Földesi Máté aki egyre erősebb versenyekkel hívta fel magára a figyelmet. A második sorból ratolt a norvég Kroken mellőle Szarka.

A rajt: A lámpák kialvása után Blazsán rettenetesen beragadt. Földesi az élre állt közvetlenül mögötte Szarka alias Stig zárkózott egy briliáns rajt után. Őket követte Kroken és a szintén nagyot rajtoló Kiss Péter.

1. kör: Blazsán azonnal támadásba lendült és megelőzte Kiss-t. Közben feljött az 5. helyre Szabó Dávid. A norvég Ketil Thomassen borzalmasan elrontotta a rajtját így csak a 8. helyről tudta megkezdeni a felzárkózást.

7. kör: Blazsán előbb Kroken-t majd Földesit előzte majd azonnal nyomás alá helyezte Stiget aki piciit hibázott és visszaesett a 4. helyre. Mindeközben a hálózati hibákkal küzdő Szabó látogatást tett a boxban.

11. kör: Megkezdődnek az első boxkiállások. Egyszerre érkezik Stig, Thomassen, és a szintén norvég Lillevik. Közben Szabó végleg kiesik a versenyből. Az élen Blazsán 2mp-cel fut gyorsabb köröket az őt követ Földesinél. Az előnye ekkor már több mint 7mp.

15. kör: Blazsán, és Földessi egyszerre jönnek ki a boxba. Blazsán ekkor már 15mp-es előnnyel rendelkezett Földesivel szemben aki egy hibának köszönhetően visszaesett a 4. helyre Szarka és Kiss mögé. 

25. kör: Fuvaros megállíthatatlan már fél körrel vezet az őt üldöző Földesi és Stig előtt. Közben az utóbbi újra a boxba látogat és már a második szett gumiját rakja fel a Lotusára.

33. kör: A kiállások után Szarka újra Földesi elé került de nem sokáig örülhetett mert a fiatal versenyző gyorsan ledolgozta a hátrányát és előzött. Ezen a ponton tisztán látszott, hogy Stig jobb ritmusú kiállásaival próbálja kompenzálni az instabilabb autójából fakadó hátrányát.

43. kör. Egymásra talál a két norvég. Thomassen és a bajnoki éllovas Kroken elképesztő küzdelmet folytat a negyedik, ötödik helyen. Fej-fej mellett többször cserélnek pozíciót. Csatájuk jó pár körön keresztül szolgáltattak igazi izgalmakat.

56. kör. Szarka újból a második helyen bár már 1 kör hátrányban a teljesen más dimenzióban autózó Blazsánnal szemben. De Földesi ahogy korábban most is utolérte és előzött. Szarka a biztos pontszerzésre hajtott nem erőltette a védekezést.

Befutó: Blazsán megérdemelten hozta a sima győzelmét. A 2. helyen végzett a szintén meggyőző teljesítményt nyújtó Földesi aki ezzel az összetett tabella élére állt. Stig érkezett a 3. helyen. Majd jött Thomassen aki meg tudta előzni Krokent. Őket követte Kiss és Ifj. Losonczy.

Egy igazán kemény és hosszú futamot teljesítettek a versenyzők. Mindenkinek jár a gratuláció. Kis ízelítőt kaphatott mindenki aki végigment, hogy milyen is egy ilyen klasszikus forma autóban egy klasszikus távon végigszáguldani. A következő futam a tradícionális Monacóban kerül megrendezésre. Újra a GT 500-as autóké lesz a főszerep ráadásul dupla pontokért.

Foto: Redbreast

{flike}{fcomment}