foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Egy technikai mátrix margójára.

 

Versenyszervezőként egy tegnapi esettel szembesülni az egyik legnehezebb feladat. Nehéz kezelni mert hiába a szabályok és hiába a közös törekvés a tökéletesség irányába ugyanis alap tézis, hogy amekkora a technikai segítség akkora a hibalehetőség is. Persze sokan lehetünk dühösek azért mert részben rajtunk kívül álló okok miatt került kukába az elvégzett munkánk, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy azok a versenyzők akik átvészelik a problémákat és szívvel-lélekkel küzdenek a pályán az esetleges rossz döntéssel kétszeresen lesznek megbüntetve. Úgy gondolom a sorozat komoly értékeket képvisel.

Teljesítményorientált és az egyéni képességek előtérbe helyezéséről szól. Nagyon vékony az a sáv ahol jól kezelhetően lehet egy ilyen sorozatot üzemeltetni. Nagyon fontos a következetesség és a mindenkori hitelesség is. Pontosan ebből a megfontolásból született meg a félpontos jóváírás és újrafutás. Gyakorlatilag aki a nehézségek ellenére jól teljesített az jutalmazva van aki pedig saját hibáján kívül vált versenyképtelenné az új esélyt kap a bizonyításra. Végeredményként egyel több futamot számlálunk a sorozatban ami akár jó hírként is szolgálhat.

 

De mi is történt valójában?

 

Programozóként webfejlesztőként elég tiszta rálátásom van a hálózati problémákra. A multinetwork játékoknál a legnagyobb gond mindig a szinkronizáció. A kód fut a kérdés mindig az kinek hogy tudja a gépe átpréselni a hálón. Ha te vagy a Host és gubanc van a rendszereddel akkor a gyökerek szakadnak ki. Egyéb esetben mint laggolás az ugrás egy adatűr ami nem jött át. Úgy gondolom itt most picit másról van szó. A tegnapi hibák a véleményem szerint nem kitesztelt hibajelenségek ami a törés opciónál jelentkezik. Ilyenkor egy csapat mint amilyen mi is vagyunk simán dobhatunk egy kedves mailt a Polyphony Digitálnak, hogy ezt és ezt tapasztaltuk. Még válaszolni is fognak, és ha jogos abban is biztosak lehetünk, hogy előbb utóbb bekerül a javítócsomagba. Nem is az volt az aggasztó, hogy törések után elmegy az irányíthatóság és a boxban sem javul, hanem hogy valakinél jön a hiba valakinél pedig egyáltalán nem a törések ellenére. Vagy pl, hogy kinek mekkora törés kell hozzá, hogy előcsalogassa ezt a kezelhetetlen helyzetet. Ezen a ponton úgy gondolom teljeséggel kiesik a kezünkből az irányítás és rengeteg konfliktus helyzetet előidéző problémává növi ki magát a pici hiba. Nem is olyan régen pl. bandage kollégával egy közös tesztnél tapasztaltuk, hogy egyes szobákban elmegy az erő a kocsikból. Nem kicsit hanem másodperces különbségek voltak. Persze ezeket nem csak mi látjuk, és az előzőkhőz visszakanyarodva a játék fejlesztő is tisztában van ezekkel. Nekik a legfontosabb, hogy a lehető legjobb legyen a program mert ott bizony óriási pénzek forognak a kockán ha tétlenül szemlélődnek. Az esti futam után joggal merült fel a Mercédesz kupa alatt tapasztalt kedvező törés hatás. Mindenkinek javult a boxban pedig volt aki ripityára törte. Szó szerint átszállt a korláton. De mindjárt jön az ellenpélda. Tesztfutam Róma. Zsidek Pali kálváriája amiről teljesen megfeledkeztünk pedig ott volt az intő jel! Megtörtént vele az ami tegnap sokunkkal viszont ott Rómában rajta kívül senkivel! Ez azért több mint aggasztó, és feltétlen felülbírálást igényel a törés opció használatát illetően. A törés opció mint realfeel hatás lett alkalmazva. A profi körülmények modellezésére. Ez rendben is van, és szükséges ha egy profi szériáról beszélünk. Viszont óriási hiba alkalmazni ha a valós játékélményt rombolja. Tegnap pontosan ez történt. Teljesen szügségtelen spártaiak módjára megfelezni a mezőnyt egy kivédhető jelenséggel. A héten összeülünk, megvitatjuk illetve teszteljük a hibajelenséget és szerdai határidővel pontot teszünk az ügy végére. A bónusz futam sorsa már eldőlt, így mindenki kicsit igazíthat még a gépen és remélhetőleg az összes versenyző maximális fordulatszámmal tudja majd átszelni a célvonalat. Ezt kívánom mindenkinek!