foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

Rating: /5 ( Votes)
Views

Az elmúlt hónapban a Team Unicorse jóvoltából két tehetséges fiatal versenyzőnk is részt vehetett az Euro Ring-en megrendezett nyárvégi teszten. A kedvezőtlen időjárás és szakadó eső ellenére szorgalmasan rótták a köröket a meghívottak.

Az Euro-Ring versenypálya 2004-ben épült amelynek hossza 2750 m – ebből a célegyenes 330 m. A célegyeneseben elérhető legnagyobb sebesség megközelítőleg 140 km/h. A pálya szélessége a célegyenesben 12 méter, a többi szakaszon, – átlagosan – 10 méterre csökken. Csapatunk két ígéretes tehetsége Szabó Dávid és Szőcs Krisztián képviselte a Race Online Hungary csapatot. Az egyre vizesebb pályán kisebb megszakításokkal lehetett csak körözni. Ennek tudható be, hogy a program jelentősen megcsúszott ami Szőcs Krisztián vezetési idejébe került. Viszont a pályán volt Szabó Dávid aki profikat idéző módon vette az akadályokat az Alfával a folyamatosan romló pályán. 

Rövid bevezető után nézzük milyen autóval érkezett a tesztre az Unicorse Team.

Alfa 156 GRa Technikai adatok: 

  • Motor:                             1970ccm 4 hengeres, 210LE Alfa Romeo twin spark  
  • Kuplung:                         speciális szinter. 200mm átmérőjű
  • Sebességváltó:               BACCI 5 sebességes asszinkron BACCI kulissza
  • Fék:                                Elöl: 300 mm hűtött tárcsák, 4 dugattyús Hátsó: 241 mm-es tárcsa,   állitható fékerővel
  • Futómű:                          elöl dupla „A” lengőkaros ,hátul McPerson  rendszerű, BILSTEIN lengéscsillaitok
  • Kerekek:                         Alumínium keréktárcsák  8 x 17coll 20-61x17 slick ill eső gumik
  • Speciális átalakítások:   csak az FIA szigorú kiirásának megfelelő átalakitások

Borbándi Zsolt csapatvezető kérdésünkre elárulta, hogy igen fontosnak tartja az utánpótlás nevelést amelynek az egyik állomása volt az Euro Ringen lebonyolított teszt is.

"A jövőben feltétlenül szeretnénk egy saját nevelésű fiatal versenyzővel nekivágni az előttünk álló versenyeknek. Fő célunk 2015-ben befejezni egy komplett ETTC szezont ,illetve egy belépő kategóriába is tervezünk indulni amely lehetőséget adna az európa bajnokságba való részvételre az Alfával."

A csapat 2007-ben alakult meg Borbandi Zsolt vezetésével, aki ekkor már közel húszéves autósportos múlttal rendelkezett. Első sorban Alfa Romeo-k versenyeztetésére szakosodtak, a 2000 cm3 alatti túraautók géposztályában. Évről évre mindig újabb és fejlettebb technikát sikerült a magyar Autós Gyorsasági Országos Bajnokságba „importálni”. Az elmúlt években több gyári fejlesztésű autó került a birtokukba, olyanok, mint annak idején a Supertouring géposztályban futtatott Alfa Romeo 155D2, vagy a WTCC-ben indult 156 S2000-esek. A Team Unicorse istálló a Race Online Hungary csapattal karöltve egy hosszútávú közös együttműködést készít elő amely a fiatal tehetségek felkutatása mellett egy hidat képez majd a virtuális és valós autóversenyzés között. További részletekkel rövidesen jelentkezünk.

 

Szabó Dávid Onboard

{flike}