foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

 

A Circuit de Monaco városi pálya Monaco Monte-Carlo és La Condamine városrészein vezet keresztül, a Forma–1-es verseny monacói nagydíjára. A város számos utcáját lezárják, a közlekedési táblákat, és a virágágyásokat eltüntetik. Felállítják az ideiglenes boxutcát, a kerítéseket, a kerékvetőket és a nézőtereket, ezeken egyszerre 100 000 ember tud elférni. Az így kialakított pálya 3,340 km hosszú. Ayrton Senna hat győzelmet aratott Monte Carlóban

és ezzel az abszolut legeredményesebb f1 pilóta a pályán.

 

A célegyenes:

 

A miniállam 2 km²-es területének szinte egészét bejárja a pálya. Több, különféle kanyar található rajta, mint pl. a hajtűkanyar Fairmont Hotelnél (egykori Loews Hotel), a Forma-1-es pályák leglassúbb kanyarja. Emellett nevezetes még a versenypálya hosszú alagútjáról, és egy sikán is található rajta, nem sokkal az alagútkijárat után.

 

Egy kör a jelenlegi pályán:

 

A kör első kanyarja, a St. Devote egy rövid emelkedő után érhető el. Ez körülbelül 90 fokos jobb kanyar. Ezután egy hosszú emelkedő egyenes van enyhe kanyarokkal. Utána egy balkanyar, a Massenet következik.

A Massenetből kijutva a Kaszinó térre jutnak a versenyzők, mely egy jobbkanyar szinte közvetlenül a híres Monacói kaszinó előtt. Egy rövid egyenes után következik a Mirabeau jobbkanyar, mely ráfordít a Grand Hotel bal hajtűkanyarra, amit körülbelül 45 km/h sebességgel képesek bevenni a versenyzők.

Ezután két jobbkanyar jön, a Mirabeau és Portier, ezek levezetik a pilótákat a tengerpartra, utána pedig a hosszú alagútba, amelyben hosszú jobbkanyar található. Az alagútból kijutva következik, rövid egyenes után egy bal-jobbos sikán, jó előzési pont a szűk városi pályán.

Szintén rövid egyenes után következik a Tabac, amit 200 km/h sebességgel vesznek be