foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

 

Verőfényes napsütés, és gyorsan kopó gumik várták a versenyzőket. Az időmérő után a Blazsán, Köbli, Losonczy, Bíber kvartett foglalta el az első 2 sort. A rajtot nagyon jól kapta el Blazsán és Köbli a két Artás pedig szemmel láthatóan küzdött a pályán maradasért.

A kettes jobbosban tülekedés támadt mert a fiatal Losonczy jól meglátva az előtte lévő rést harmadikként szúrt be a bejárati íven. Majd Köbli megcsúszott és leszaladt a füves bukótérbe. A váratlan fékezés a nyakárahúzta a hátul lévőket. Köbli tört és extra boxkiállással indult az egyébként sem könnyű futama. Az élen Blazsán Peti stabil tempóval elkezdte leszakítani Losonczy-t és a nyakán autózó Bíber-t. A 15-ik körben Losonczy kezdte meg a kerékcseréket. Blazsán a 17-ik körig Bíber pedig a 22-ik fordulóig húzta az első kiállást. Az eltérő taktikáknak köszönhetően a második kiállások összekeverték a paklit. Bíber a hosszabb etepjaival az élre állt bár mindkét hosszú etapja végén jelentősen lelassult. Közben szépen lopva a hátrányt Köbli Tomi elkezdte a felzárkózást. Ideiglenesen fel is küzdötte magát a 3-ik pozícióba. A harmadik kiállások után 1mp-el jött ki Bíber elé ezzel el is veszett az Artás taktikai előnye.

A 74-ik körben a sorrend: 1. Blazsán 2. Bíber 3.Köbli 4. Losonczy 5. Horváth 6. Ifj. Losoncy 7. Csellár

Ugyanebben a körben Köbli óriásit hibázott és a pálya felső nyújtott jobbosában lesodródott az ívről és a falnak csapta a Hondát. Extra kiállásba és a dobogóba került ez a mutatvány. Losonczy újra a 3-ik pozícióban találta magát és megpróbálta a felzárkózást bár ekkor már tetemes hátrányban volt a vezető kettes mögött. A verseny végére a kép már nem változott. A hosszú kimerítő futam után Blazsán Patrik ünnepelhetett teljesen megérdemelten ugyanis amelett, hogy megnyerte a futamot még az összetettben is átvette a vezetést Köbli előtt. 

Végeredmény:

1. Blazsán Patrik 
2. Bíber Zsolt
3. Losonczy Ferenc
4. Köbli Tamás
5. Horváth Olivér
6. Ifj Losonczy Ferenc
7. Csellár András

Nyilatkozatok:

 1. Blazsán Péter:

"Remek verseny volt számomra,gratulálok mindenkinek.Az időmérő jól alakult, nagyon jó kört sikerült összeraknom így meg is lett a pole.A rajtnál simán eljött a mezőny,arra törekedtem hogy minél előbb kialakítsak egy biztonságos távolságot Fecóval szemben.Ez sikerült is az,első etapon remek tempóm volt,de mögöttem a srácok nagyon keményen nyomták.Zsolti és én maradtunk kint legtovább a kopott gumikon,Zsolti egészen a 21. körig húzta a kiállást,ekkor gondoltam rá hogy valószínűleg megpróbál eggyel kevesebb kiállást,hirtelen nagy esélyese lett a futamnak.Az egyik boxkiállás után Fecóval koccantunk és meg is sérült az autó,de tudtam hogy nem jöhetek be a pitbe hiszen nagy taktikai hátrányba leszek ha meglépem,így elmentem a sérült autóval 14 15 kört és az utolsó etapra hagytam 17 kört.Zsolti 14 mp-s hátrányban volt és nem nagyon erőltette a végén,sikerült megnyerni a futamot.Nagyon elégedett vagyok a kocsival remekül viselkedett és én is szinte hiba nélkül vezettem végig.Nagyon várom a villanyfényes futamot,rengeteg fog múlni azon a fordulón."

2. Bíber Zsolt

"Nagyon jól sikerült beállítani az autómat. Eleve hosszabb etapokra lőttem be de ennek ellenére a versenyben a 3-ik leggyorsabb voltam Patrik, és Fanti után. Az elején láttam, hogy nagy a tülekedés és próbáltam kimaradni belőle. Fanti lecsúszott az ívről és azt hittem felmászok a hátára amikor a fűről beesve fékezett a kigyorsítási ponton. Innentől kezdve szépen hoztam a stabil köreimet. Majd a taktikának és a jó tempónak köszönhetően az élen találtam magam. Itt meg is nyomtam jó pár kört, hogy tetemes előnyöm legyen Fecóval szemben. Ez sikerült is majd Petya lereagálta a taktikám és pont elém esett vissza a pályára a boxból kijövet. Innentől kezdve már nem hajtottam 100% próbáltam kímélni a gumikat. Az utolsó 10 körben gyakorlatilag takarékon ment az autó. Láttam, hogy közelít Fecó a végére de ekkor már levezetőköröket teljesítettem és mindegy volt, hogy hány mp-el érek be Patrik mögött. Nagyon örülök mert sikerült végre egy teljes futamot mennem a madridi fiaskó után. Nagyon várom a következő futamot ahol ismételni szeretnék. Gratulálok Petyának nagyon jól ment!"

3. Losonczy Ferenc:

"Egy élvezetes,jó futamon vagyunk túl.Időmérőn sikerült a 2.helyet megszereznem,aminek nagyon örültem.
A rajtnál nagyon simán eljöttem,mindenki nagyon figyelt,ahogy én észre vettem.
A verseny elejétől tisztában voltam vele,hogy én egyel több kiálláson leszek mint az élboly,ezért nagyon nagy tempót kellett mennem.Ez így is volt.
Menet közben kiszámoltam,hogy Zsoltival nagy csata lesz a végén,és csak egy picin múlott,hogy nem értem teljesen útól.
Az egyik rövidebb etapban megsérült a kocsi így 6-7 kört 2-2,5 mp-vel lassabban tudtam csak megtenni és érdekes volt akkor is hoztam Zsoltiékon.Ha ez a kis malőr nincs akkor a végén elkapom a 2 .helyet. Sajna ez most nem sikerült,de nem bánkódom,mert egy jó taktikai futamon vagyok túl.
Gratulálok mindenkinek!"