foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

 

 

Az időmérő többé kevésbé a papírformát szolgáltatta. Blazsán indult az élről Bíber a második Köbi a harmadik és Losoncy Feri a negyedik rajthelyről vágott neki az első 45 körös futamnak. Egy techinkai hiba miatt a szokástól eltérően repülőrajtott vett a mezőny ami a hátsó részekben nem ment zökkenőmentesen. Csellár egy figyelmetlenség után ütközött az előtte haladó Ifj Losoncy-val aki már egy sérült autóval kezdte meg a körözést. Közben az élen a Blazsán Bíber duó leszakadt az őket követő Köbli Losoncy párostól. Az ezt követő körökben a mezőny szépen kezdett szétszakadni. Hozzávetőlegesen az időmérőn mutatott különbségek mutatkoztak az időkön. Az élen Bíber kezdte meg a kerékcseréket a 16-ik körben majd a következő körben érkezet Blazsán is.

Köbli az élre állt szemmel láthatóan hosszú etapra készült. A 22-ik körben ő is belátogatott a boxba de ekkor már jelentősen visszalassult a tempója. Közben Losoncy a rövidebb etapjai miatt feljött a harmadik helyre. A 24-ik körben Köbli elment a kopott gumikkal szó szerint félreálló Losonczy mellett. A következő kiállásoknál sem változott a verseny képe viszont Bíber óriásit hibázott amikor tankolás nélkül hagyta el a boxot. Blazsán az élen jelentős előnyt kiautózva gyakorlatilag a zsebében érezhette a győzelmet. 5 körrel a vége előtt Bíber kénytelen volt kijönni és bár csak pár másodperccel de Köbli mögé tért vissza a pályára. A hátralévő körökben már érdemi esemény nem történt így Blazsán mögött Köbli és Bíber állhattak fel a dobogóra.

1. Blazsán Péter:

"Az időmérő jól alakult,egy erős körrel enyém lett a pole.A rajt rendhagyó volt,repülő rajtot vettünk amit remekül kaptam el.Erős volt a tempóm az első pár körben így viszonylag hamar 8,9 kör után kialakult egy 5 mp-s távolság Zsolesz és köztem.Sima 2 kiállásos taktikán voltam,az eltérő taktikáknak köszönhetően kialakultak csaták,nagyon élveztem a Dynamoval vívott csatát.Végig jó volt a tempóm,hibák nélkül így sikerült megnyernem a futamot.Zsolti mögöttem erős tempót ment,de eltaktikázta így 3. lett.Fanti is remekül ment aki kihasználva a hibát 2. helyen hozta be az autót.Gratulálok mindenkinek,kemény verseny volt."

2. Köbli Tamás:

"Az SSR5 nem tartozik a kedvenceim közé. Qualin 3. lettem repülőrajtal kezdtünk de nem tudtam igazán jól menni pedig akartam de nem élveztem a versenyzést szerencsével lettem 2. A pálya egy rakás szar mert nem jók a látási viszonyok. A 2. boxkiállásnál a Zsolt nem tankolt ez volt a mázlim. Petyával nem tudtam lépést tartani ráadásul az első etapot hosszúra hagytam és az utcsó 3-4 köröm lassú volt nagyon az autót nem törtem meg arra talán túlzottan is vigyáztam. Örülök a 2. helynek,gratulálok a Fuvarosnak, jön a Nürb 24H amin selytésem szerint nem lessz szoros befutó."

3. Bíber Zsolt:

"Nagyon jól indult számomra a hétvége. Egy igazán jó autóval és egy majdnem tökéletes időmérővel a hátam mögött vártam a rajtot. Sajnos egy technikai malőr miatt repülőrajtos indítás volt ami kicsit nehezebbnek bizonyult mint vártam. Petya nagyon agresszíven melegítette a gumikat előttem, és majdnem ráfutottam 2x is. Aztán a célegyenesben sikerült rátapadnom és azonnal leszakítottuk a többieket. Rajta voltam, de az egyébként is határra hegyezett autóm a szélárnyékban folyamatosan tapadási gondokkal küzdött. Bár jó volt a tempónk mégis kicsit el kellett vennem mert gyorsabb nem voltam viszont minden körben ott volt a törés a levegőben. Majd amikor stabil 4-5 mp volt a hátrányom elkezdtem nyomni. Közben Petya is odalépett és 4-5 tizedeket kaptam körönként. Gondoltam rá, hogy meghúzom az egy kiállást de az első pár körös csúszkálás miatt egyszerűen nem éreztem ennyit a gumikban. Innentől kezdve sima versenyem volt a második kiállásig ahol elkövettem egy olyan hibát amit előtte soha. Nem tankoltam rá, és úgy jöttem vissza. Gyorsan felismertem, hogy ez a második helyembe kerül. Azonnal visszajöttem a boxba, és Fanti mögé tudtam kijönni. Iszonyatosan nyomtam, de neki is új gumijai voltak és bár loptam a távolságot a hátralévő pár kör csak arra volt elég, hogy látótávolságba kerüljön. Nagyon nagy lecke volt remélem tanulok a saját hibámból."

A második menetben az előző futam végeredményének fordított sorrendjében rajtoltak el a versenyzők. Horváth az élen tartotta az Epson Nsx-et majd őt követte a két Losonczy őket pedig Bíber és Blazsán. A 10-ik körben Bíber az élre állt majd Losonczyval a nyakán egyszerre gurultak be a boxba a 15-ik körben. A kerékcseréket követően az elején balesetben keveredett és korán friss gumikért kiálló Blazsán került az élre. A 38-ik körben Blazsán ismét a boxba látogatott és ezzel Bíber vette át az ideiglenes vezető pozíciót. A 39-ik körben már Bíber nyakán volt és a folyosó kijáratánál ütközött a két versenyző. Blazsán a boxba hajtott Bíber viszont tovább ment a jelentős mértékben leharcolt Artával. Blazsán nem adta fel a küzdelmet és a harmadik pozícióban agresszíven támadta Losonczyt. Az alagútba érve elmérte a féktávot és megütötte Losonczy autójának hátsó részét.    A balesetben mindkettőjük autója sérült ugyan de tovább tudták folytatni a versenyzést. Közben az élen az utolsó köréhez közeledő Bíber küzdött az elemekkel. Ekkorra az autója már mindenfelé ment a pályán. Blazsán gyorsan utólérte és könnyen maga mögött hagyta riválisát.

 

1. Blazsán Péter:

"A rajt fordított sorrendben történt,így sokkal izgalmasabb volt mint az előző.Az első kiállásomig jó volt a tempóm egészen a 3. helyre jöttem fel,utána viszont odacsaptam a kocsit ezért kicsivel a tervezett előtt jöttem a boxba.Rögtön váltottam és átálltam 3 kiállásra.Zsolti megint elnézte a taktikát,ezért sima győzelemnek ígérkezett.Azonban 7 körrel a futam vége előtt sokkal frissebb gumikon voltam Zsoltinál,ezért is voltam annyira magabiztos,nagyon hamar akartam előzni.Mindketten rosszul jöttünk ki a dologból összetörtük a gépet.Eléggé felkaptam a vizet,átgondolva a futamot mennyivel egyszerűbb lett volna ha nem próbálkozok ennyire hamar és akkor nem valószínű hogy lett volna ütközés,de sajnos ez van.Zsolti az ütközés után kint maradt,én viszont bejöttem.A boxkiállás után hamar utolértem Fecót a friss gumikon,de sajnos nagyon elmértem az első kanyar féktávját és kilöktem.Zsoltit is utolértem és megnyertem a futamot.Nem voltam fair Fecóval szemben,ezért számomra egyértelmű hogy büntetést kapok,egyszerűen meg kell tanulnom lehiggadni egy eléggé necces szitu után,mert ezen a futamon nagyon elgurult a gyógyszerem.Fecónak nem tudok mit mondani mint hogy sajnálom,de nem tudtam mit tenni,ez teljes mértékben az én hibám volt."

2. Bíber Zsolt:

"A fordított sorrendben való indulás után elég gyorsan már a 3-ik pozícióban voltam. Ugi és Red mentek előttem. Red kicsit csúszkált, és nem mertem nagyon zárkózni nehogy mindketten a falban végezzük. Aztán valahol az első körök tájékán lecsúszott az ívről és akkor azonnal betettem mellé. Nem volt egyszerű pillanat mer Red észnél volt de végül nem erőltette és el tudtam lépni. Ugi nagyon jól ment az élen. Csak nagyon lassan értem utól. Kemény ellenfél volt. Miután az élre álltam elkezdtem nyomni de valamiért nem ment úgy az autó mint előtte. Mint később kiderült jelentős erőt vesztettem az olajcsere hiánya miatt. Ez azért is érdekes mert futam előtt megnéztem és a program nem engedte lecserélni. Red nagyon jött rám ezekben a körökben és mivel nem tudtam milyen taktikán van meghúztam az első kiállást a 14-ik körben. Ő azonnal jött utánam. Egyszerre értünk vissza a pályára és onnantól határon autóztam. Sikerült is egy tetemes előnyt kiépítenem de ekkor elkövettem a nap második hülyeségét. Egyszerűen kimentem a boxba 5 körrel a tervezett előtt. Csúnyán benéztem a körszámokat viszont a pozitívum, hogy most legalább rátankoltam. Petya közben élre állt de tudtam, h egyszer még jönnie kell és próbáltam a lehető legközelebb maradni hozzá. Majd ki is állt. Úgy 10 mp lehetett az előnyöm de nyilván ekkor már köszönő viszonyban nem voltak a köridejeink. Gyorsan utólért ráadásul a folyosóban. Ekkor benézett jobbról és bár elvette utána az első reakcióm nyilván az ütközés elkerülése volt ami miatt lecsúsztam a kopott gumikkal az ívről neki a falnak majd visszadobott Petyára. Egyszerűen a pálya azon szakaszán nem tehetsz semmit. Mindketten alaposan összetörtük magunkat. Petya kijött a boxba én pedig gyakorlatilag 0 gumival és totálra tört autóval nekivágtam az utolsó 3 körnek. Életemben nem vezettem ilyen körülmények között. Még itt norvégiában a vizes-jégen is jobban éreztem magam mint ezalatt a 3 kör alatt. A friss gumikon Petya hozzám képest nagyjából 7mp-el gyorsabb volt körönként. Titkon bíztam benne, hogy beragad Red mögé de nagyon gyorsan átlépett rajta. Pillanatok alatt utolért és megelőzött. Nem tudtam mit tenni mert esélyem sem volt védekezni. Összességében az történt amire számítottam bár úgy érzem megvolt a tempóm a nyerésre. Már a következő futamra készülök fejben és nem tudom mire számítsak mert az a pálya nincs benne a komfortzónámban."

3. Losonczy Ferenc:

"Nagyon érdekes kis futam volt.Jól indult az első pár kör.Ugi fiú nagyon gyors volt,nem tudtam vele tartani a tempót.Így pár körig a 2.helyen álltam.Aztán az egyik fék távon lecsúsztam és kénytelen voltam Zsoltit elengedni,de jobb tempója is volt ez nem vitás.Aztán ahogy múltak a körök,kezdett bennem tudatosodni,hogy a vége felé lehet majd valamit kapargatni a dobogón.Fanti korán boxba ment,Fuvarost is láttam korábban kimenni. Tempóm nem volt rossz,így elkezdtem reménykedni. 40 kör környékén jártunk amikor Fuvaros mester újra kint,na mondom ez így már érdekes lesz.Közben Zsoltin elkezdtem szépen a másodperceket hozni. 15mp-ről a kör végén már csak 11 volt. Ő is kopott gumin volt,én is. Az övébe viszont több kör volt,így titkon még jobban reménykedtem,hátha még a maradék 3 körömben azt a 11mp-t letudom dolgozni. 42 kör megint hoztam lejjebb az mp-ket. Aztán jött a 43 kör egy újabb rémálom a Senna sorozatomban,amivel lehet ismét értékes pontokat buktam.Azért írom,hogy lehet mert koránt sem biztos,hogy Zsoltit utolértem volna.Na de vissza a 43.körhöz. Cél egyenes végén,egész egyszerűen Petya benézte a féktávot és letarolt. Belém szaladt hátulról jobb hátsó futómű rotty,aztán beálltam a falba és bal első futómű is rotty. Legközelebb találkozunk a zöld pokolban! Azt előre megígérem,kedvenc pályám .Kemény leszek és gyors!"