foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

 

Záró akkordjához érkezik az idei Senna Memorial széria. Az utolsó futam a legendás Nürburgring Nordschleife 24h pályán kerül megrendezésre váltakozó nehezített körülmények között. 

Kezdjük a hétvégi felvezetőt egy kis történelemmel:

Nürburgring a világ egyik legismertebb versenypályája, amely a németországi Eifel-hegyek közt fekszik. A pálya 3 részből áll: egyik a Nordschleife, a régi legendás pálya, a másik a Südschleife, ami ma közútként szolgál, a harmadik a mostani pálya. 

 

A pályát 1925-ben kezdeték építeni és 1927 tavaszára készült el. Akkor a teljes hossza 28,8 km volt. A pálya ekkor a Nordschleiféből és Südschleiféből, valamint a kettőt összekötő párhuzamos egyenesekből állt. A Nordschleifén történt Niki Lauda ismert balesete 1976-ban, aminek következményeként átépítették egy részét, amelyből a mostani Formula–1-es pálya lett.

 

Az eredeti pálya, a Nordschleife a középkori vár, Nürburg körül fut. A pálya elterjedt becenevei az „A-ring” és „a zöld pokol”. Maga a pálya (a maga 24 kilométerével) nagyon nehéz és  veszélyes. Rövid egyenesek, gyors kanyarok és hatalmas szintkülönbségek teszik változatossá és nehézzé. A Nordschleifén kezdettől fogva bárki végighajthatott. A felhajtásért fizetni kell. A világ egyik legnehezebb és legmegterhelőbb pályáján számos autógyártó teszteli új típusait. Ezen kívül a Ring különböző képzéseket is biztosít. A Ringen Taxi szolgáltatás keretében gyakorlott sofőrök viszik végig a vendéget a pályán. A világ számos tájáról érkeznek ide fanatikus autósok és rajongók, hogy végighajtsanak a legendásan nehéz, különleges vonalvezetésű pályán, amely mindenki számára komoly kihívást jelent.