foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Race Online Hungary

Team Spirit

Hungarian English French German Norwegian

Csatlakozz!

gtsport-logo

 

Ma este 19:00-kor kezdetét veszi az utolsó felvonás az idei Ayrton Senna Memorialon. A dobogós helyekért végig szoros küzdelem zajlott. A végjátékhoz érve az első-második hely sorsa megpecsételődni látszik. A széria során felváltva helyet cserélgető Blazsán-Köbli duó az utóbbi versenyző pici hibázgatásainak köszönhetően jelentős mértékben eltávolodott egymástól a bajnoki tabellán. Blazsán előnye tetemes és ha valami rendkívüli nem történik akkor könnyen behúzhatja az idei győzelmet. Igaz lenne a kijelentés ha nem a széria legnehezebb futama előtt lennénk.

Na de nézzük az esélyeket: 

Blazsán 213,5 ponttal vezeti az összetett küzdelmeket. Ez azt jelenti, hogy Köblinek mindenképpen nyernie kell ha életben akarja tartani a bajnoki esélyeit. Amennyiben Köbli nyer ma a Nürburgringen abban az esetben 239 ponttal zárja a bajnokit. Vagyis Blazsán nem szerezhet többet 25 pontnál. Pontegyenlőség esetén szintén Blazsán a bajnok a több futamgyőzelme miatt. Ehhez nem kell többet tennie mint a ma esti futamon behozni az Epson NSX-et legalább a negyedik helyre. Amennyiben ez nem sikerül akkor Köbli ünnepelhet. 

A bronzmeccs viszont gyakorlatilag most kezdődik. A két nagy esélyes Losonczy-t és Bíber-t csupán fél pont választja el Losonczy javára. Bíbernek most hiányzik igazán a madridi futamon hálózati hiba miatt kieső pontjai. Itt a kérdés pofon egyszerű: Aki előbb végez az kapja a bronzot. Van azonban még egy esélyese a bronzcsatának. A fiatalabbik Losonczy akinek szintén egy futamgyőzelem a reális esély a dobogóra. Ebben az esetben sem Losonczy sem pedig Bíber nem végezhet az ötödik pozícíónál előrébb. 

Amint az ábra is mutatja sok még a kérdőjel de nagyjából 9 óra múlva pont kerül a mondat végére. Az előzetes gyakorlások bár körvonalazzák a reális esélyeket de már gyülekeznek a viharfelhők a "zöld pokol felett" és meghozhatják a totális bizonytalanságot. A teljes mezőnynek sok szerencsét kívánunk a fináléra!